kostek1978 Napisano 6 Maj 2016 Autor Napisano 6 Maj 2016 Witam szanownych kolegów.Powiedzcie mi czy jest możliwe że są podrabiane łuski z ura
viator01 Napisano 6 Maj 2016 Napisano 6 Maj 2016 Osobiście nie spotkałem, ale pewności nie ma - patrząc na cenę, z tym, że na pewno nie byłoby to łatwe, a da chińskich rączek mało opłacalne, bo rynek nie jest chyba zbyt szeroki.
kostek1978 Napisano 6 Maj 2016 Autor Napisano 6 Maj 2016 Pytam bo jakiś znawca od siedmiu boleści twierdzi iż owa łuska to fals hehe
Ave Danzig Napisano 6 Maj 2016 Napisano 6 Maj 2016 Widziałem ją na większych zdjęciach, po porostu jest przetarta drobnym papierem ściernym i tyle... żaden tam stan magazynowy".Jak na razie te naboje są dość popularne na naszym rynku, ceny koło stówy więc niezbyt wysokie, no i ciężko by było uzyskać taki kształt łuski, odpowiedników we współczesnej amunicji myśliwskiej nie ma... za dużo zachodu.Co innego łuski mauserowskie, tam tylko zeszlifować dno i nabijać SS-ki ile wlezie :)
vis1939 Napisano 6 Maj 2016 Napisano 6 Maj 2016 Coś tam było mącone z nabojami szkolnymi,które to nie chciały wchodzić do komory UR-a? nie pamiętam o co tam dokładnie się rozchodziło...
kostek1978 Napisano 6 Maj 2016 Autor Napisano 6 Maj 2016 nie Magazynowy" tylko z magazynku ale przeczyszczona jest
Pytanie
kostek1978
Powiedzcie mi czy jest możliwe że są podrabiane łuski z ura
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.