sienio4 Napisano 3 Maj 2016 Autor Napisano 3 Maj 2016 witambędąc w Berlinie otrzymałem od wnuczki żołnierza taką klamrę chciałbym się coś więcej o nie dowiedzieć
viator01 Napisano 5 Maj 2016 Napisano 5 Maj 2016 Podróbka to imitacja czegoś, która ma sprawiać wrażenie oryginału (czyli odzwierciedla oryginał)
sienio4 Napisano 3 Maj 2016 Autor Napisano 3 Maj 2016 witambędąc w Berlinie otrzymałem od wnuczki żołnierza taką klamrę chciałbym się coś więcej o nie dowiedzieć
marekb37 Napisano 12 Maj 2016 Napisano 12 Maj 2016 Skupiliście się na ogóle. Ale czy ktoś zauważył że klamra Luftwaffe miała przewleczkę do pasa z drutu a nie jak w tym przypadku z blaszki.
bsam20 Napisano 4 Maj 2016 Napisano 4 Maj 2016 Kopia jest odwzorowaniem oryginału, a taki twór nie istniał nigdy w oryginale. Nazwałbym to lipną podróbą.
torba5 Napisano 4 Maj 2016 Napisano 4 Maj 2016 bsam czyli podróbą czego ???sam sobie zaprzeczasz niestety ........
viator01 Napisano 12 Maj 2016 Napisano 12 Maj 2016 No i właśnie o to chodziło, że takich klamer nie było. Po co komu szczegóły?
bsam20 Napisano 6 Maj 2016 Napisano 6 Maj 2016 Ma sprawiać wrażenie oryginału, a odzwierciedla oryginał to trochę nie to samo. Szczególnie w wypadku tej klamry. Ta ma właśnie sprawiać wrażenie oryginału, ale nijak nie odzwierciedla oryginału, więc tym samym to podróba, a nie kopia.Nie ma sensu sie kłócić, bo autor wątku uzyskał odpowiedź i tylko o to tu chodziło.
Pytanie
sienio4
będąc w Berlinie otrzymałem od wnuczki żołnierza taką klamrę chciałbym się coś więcej o nie dowiedzieć
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.