Skocz do zawartości
  • 0

sygnet Freikorps? pancerniaka?

aga38

Pytanie

Napisano

Witam jestem tu nowa ostatnio na pozycjach 1-2 wojennych wyskoczył mi taki sygnet,może ktoś z państwa się orientuje cóż to za czaszka.

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niestety mnie też to wygląda na współczesną odkuwkę z kwasówki i samodzielne wykonanie rysunku jakimś elektronarzędziem. Kształt sygnetu i rysunku nie pasi nijak do sygnetów kantynowych czy nawet sztuki okopowej.
Napisano
Były kantynowe z kwasówki. Ciężko co więcej o tym powiedzieć. Na pewno sygnety z czachami nie były przypisane do konkretnej formacji - mógł se taki kupić i nosić zarówno pancerniak jak i piechur czy też np. hiwis z lazaretu dla koni, który sypał tam owies do żłoba.
Napisano
witam zaszło tu jedno wielkie nieporozumienie tzn nie prosiłam o weryfikacje oryginalności,a mimir + pawelek to robią,przepraszam ale wasze posty nie wniosły tu nic konstruktywnego..
sygnet był miedzy hełmami,menażką oraz innymi przedmiotami niemieckimi,wiec jedyne sensowe wyjaśnienie które tu padło to właśnie od bjar_1
wiec proszę już nie poruszać tematu oryginalności,ponieważ wiem w jakich okolicznościach był znaleziony.Pozdrawiam
Napisano
Na pewno nie jest to kantynowy sygnet, na pewno jest oryginalny gdyż nie jest kopią żadnego znanego wzoru sygnetu, na pewno musi być niemiecki z powodu znalezienia między niemieckimi rupieciami tak jak puszka po piwie musi być rzymska bo znaleziona między dwoma denarkami Antoninusa Piusa.
Napisano

mimir sorry ze się wtrącę ale na sile chcesz kobiecie wmówić ze jest to coś współczesnego...nie ma tu mowy o sprzedażny itp wiec skąd twój upór.Aga wyjaśniła kontekst znaleziska ty zaś wsadzasz już do tego puszkę piwa,czyżby zazdrość?ehh najlepiej powozić się na nowym użytkowniku,co nie jest tu tez nowym zjawiskiem.
Ok a może by szukać coś w deseń Huzarzy Śmierci?z wszystkich możliwych to jest najbliższe podobiźnie,chyba ze to co jest na sygnecie jest po prostu inwencją twórczą zamawiającego ten sygnet.Pozdrawiam

Napisano

Witam jestem tu nowa ostatnio na pozycjach 1-2 wojennych wyskoczył mi taki sygnet,może ktoś z państwa się orientuje cóż to za czaszka.

Napisano

kolejne pytanie jaki to metal.. tzn jest bardzo ciężki i twardy czyżby coś z stali nierdzewnej czy tez platyna?

Napisano

tak to wygląda na wadze,dodam ze trzeba użyć dużo siły by go ścisnąć w miejscu pęknięcia(przecięcia)
Mile widziane wszelkie sugestie.Pozdrawiam Aga

Napisano
nickt jeśli potwierdzisz swoja teorie radosnej twórczości w takiej samej wersji będę uważała ze trafiłam na konkretnego znawce tematu,inaczej okaże się ze tylko nabijasz posty by zaistnieć.Wiec czekam na konkretny przykład nie odbiegający od mojego sygnetu
Napisano
Rozumiem, już się poprawiam.
Trafiłaś na skarb templariuszy, lub Atlantów (tutaj archeolodzy nie mogą dojść do zgody)
Czysta platyna z rdzeniem z kryptonitu, Darth Vader ma kopie Ty masz oryginał. Lekko wyceniam na zylion $
Teraz pasi?
Napisano
takie odpowiedzi oczekiwałam,jednak jesteś geniuszem ,potrafisz wytłumaczyć jak nauczyciel na lekcji historii ;-) Panowie na poważnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie