Skocz do zawartości

Medalik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sam z siebie robi pośmiewisko i jeszcze jak ratlerek gryzie po kostkach. olać to.
ma złoto niech skitra do sejfu i z uśmiechem od ucha do ucha niech żyje w przeświadczeniu że złapał diabła za nogi.
a my, debile co w 4-literach byli i się nie znają-morda w kubeł i bulgotać bo Pan Leo wie lepiej ignoranci :)
Napisano
Panowie, nawet nie warto dyskutować - ja mam wrażenie, że to tzw. internetowy troll się tu nam wygłupia, bo aż nie wierzę, że można uważać taki kawałek blachy za złoto. To chyba tylko głupie żarty...
Napisano
Co się bedziesz kopał z koniem?
Dawidek twierdzi że to złoto-ok
Jubiler Dawidka wyśmieje a Dawidek nie raczy przyznać się do błędu(mimo że to zapowiedział)

Wniosek każdy zna,ale nie będe go tu pisał bo dostane kartkę/bana?

Głupich nie sieją..
Napisano
Nie martw się , zapowiedziałem że się przyznam więc się przyznam jeśli się myle , wlaśnie jadę się dopytać co to może być jak wróce to zdam relacje te dobre lub te złe , Pozdrawiam .
Napisano
Z przykrością , muszę się przyznać do błędu , Pan jubiler powiedział że jest to mosiądz pokryty miedzią , szkoda ale cóż natomiast dodał że jest bardzo stare a więc ma wartość kolekcjonerską , zawsze coś , mimo to przepraszam , że wprowadzilem w błąd i jeśli ktoś posiada jakieś pomocne informacje odnośnie tego co to może być i z którego wieku bardzo bym prosił o pomoc . Pozdrawiam
Napisano
(...)jest bardzo stare a więc ma wartość kolekcjonerską".
Po pierwsze, to być może miało, przed kąpielą w kwasie solnym.
Po drugie, zrób porządne zdjęcie, to może da się ustalić co to jest.
Napisano

Z tym kwasem solnym to może przesadziłem ,to była zwykła woda kranowa z łyżką soli, i leżał w tym może 5 min w żadnym stopniu nie uszkodziło to medalika ,głównie oczyściłem go wodą z mydłem i medalik dzięki temu stał się bardziej czytelny , dorzucam nową fotkę specjalnie w tym celu pożyczyłem aparat mam nadzieje, że to wam jakoś pomoże :)

Napisano
Przeglądałem dłuższą chwile internet i myślę, że ten medalik może przedstawiać drzewo życia ,które według starego testamentu rosło nad brzegiem Eufratu. Są na nim dwie postaci drzewo i to na dole to być może wąż , nie mam pojęcia to taka moja hipoteza , ktoś być może myśli podobnie :)
Napisano
 przykrością , muszę się przyznać do błędu..."

tja... cywilnej odwagi jednak zabrakło, żeby PRZEPROSIĆ za chamówę już nie tylko do mnie, ale również do innych użytkowników Forum?

będę miał to na uwadze.
Napisano
cytuję:

yfus (16420 / 105) 2016-04-28 21:02:03

złoty ?!?! kwas solny ?!?!

nie no... padłem...

ma ktoś zmiotkę i szufelkę żebym pozbierać się mógł po tym szoku?"

podkreśl na czerwono w powyższym tekście, w którym miejscu zostałeś obrażony w kontekście: ale z chamówą to Pan zaczął a konkretniej z tym tekstem o zmiotce i szufelce więc proszę nie przekręcać faktów" ?

i jednocześnie:
 tego co mi wiadomo złoto czerwinieje pod wpływem tlenków żelaza zawartyh w glebie i mówie to do geniusza o nicku "Tyfus ,jak widać tutaj nick nie jest przypadkowy."

... co niektórym komentującym znawcom zapewne opadnie szczęka i myślę że wiadomo o kim mówie ale zostawie to dla siebie"

Spoczko , wielcy znawcy , jutro pojade z tym do jubilera ..."

skończe tą bezsensowną dyskusje bo z tego co mi sie wydaje rozmawiam z osobami ponizej 20 roku życia , co zresztą widać po tych wypowiedziach :)"

Porozmawiamy jutro , jeśli macie racje to wam o tym napisze i przyznam się do błędu a jeśli będzie na odwrót no to zobaczymy czy będziesz taki wygadany inteligencie..."

...pytałem tylko co to może być i z którego wieku ?? Ale tego tojuz nie wie wiecie eksperci prawda ?? Tak myslalem"

ty się chłopie ciesz, że nie wyorbitowałeś... słabość jakaś była a i dogmaty", które tu stawiałeś warte były rozpatrzenia...
Napisano
tia...

...tak czy inaczej poradze się eksperta ...
...Pan jubiler powiedział że jest to mosiądz pokryty miedzią ...
...Wątek uważam za zakończony...

----------------
krycie mosiądzu miedzią - to jakaś nowa ekspercka technika...

zakończony - ciekawe - cóż to się zakończyło, że ...Złoto przebarwia sie na czerwono kolego :)...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie