woytas Napisano 29 Marzec 2016 Autor Napisano 29 Marzec 2016 Jak prezentujemy się na tle naszych sąsiadów.
Jacek Dąbrowski Napisano 29 Marzec 2016 Napisano 29 Marzec 2016 A wystarczyło by badania przeprowadzić na szkieletczyźnie lub zamojszczyźnie.Pozdrawiam
woytas Napisano 29 Marzec 2016 Autor Napisano 29 Marzec 2016 Mówimy o legalnych.Mój ś.p. dziadek podczas każdej amnestii oddawał broń. Państwo kazało to robił co należało. Ciekawe czego nie oddał...
Jacek Dąbrowski Napisano 29 Marzec 2016 Napisano 29 Marzec 2016 Jak to Babcia Pawlaczka powiedziała? Sąd sądem ale .... " Pozdrawiam
xdzieciolx Napisano 29 Marzec 2016 Napisano 29 Marzec 2016 Dziadek mówił że po wojnie sporo ludzi posiadało, pewnie wiele leży w ziemi teraz, ale ludzie starsi zabrali tajemnice do grobu gdzie zamelinowali. A co do legalnej myślałem że mamy więcej niż w Rosji, no nic, dalej niech tłamszą naród.
Jacek Dąbrowski Napisano 29 Marzec 2016 Napisano 29 Marzec 2016 W Rassiji są sklepy z odzieżą. Tam można zakupić.Pozdrawiam
woytas Napisano 29 Marzec 2016 Autor Napisano 29 Marzec 2016 E jesteś z gniazda ojca dyrektora - masz zmanipulowane dane :)
tyfus Napisano 29 Marzec 2016 Napisano 29 Marzec 2016 jesteś człekiem małej wiary i nie wierzysz w cuda :)
toska Napisano 30 Marzec 2016 Napisano 30 Marzec 2016 Statystyki statystykami ALETak naprawdę to po co wam broń w domu? Zaznaczę że żadnym pacyfistą nie jestem 1.5 roku woja odpękalem ale was tak do końca nie rozumiem.
woytas Napisano 30 Marzec 2016 Autor Napisano 30 Marzec 2016 A co ma wojo wspólnego z bronią osób cywilnych?Broń w domu mam po to by 2 razy w tygodniu iść na strzelnicę i popykać do tarczy. Co jakiś czas biorę znajomych i robimy to samo.Człowiek się odstresowuje i jednocześnie ćwiczy oko ku chwale ojczyzny matki karmicielki/gnębicielki.
toska Napisano 30 Marzec 2016 Napisano 30 Marzec 2016 Woytas tekst o woju nawiązywał do tego że do broni jako takiej nic nie mam ale jak piszesz że ty chcesz se ino z kolegami 2-razy w tygodniu do tarczy popykać, to ta broń może se być i w sejfie na obiekcie gdzie to strzelanie ma się odbywać. Co najważniejsze przed tym można delikwenta by było obwąchac czy gorzałą nie wali. A tak czy to ty czy ktoś z twoich kumpli prędzej czy później w jakimś urokliwym miasteczku urządzi swoje prywatne safari z okna swojego domu.
Ostoja Napisano 30 Marzec 2016 Napisano 30 Marzec 2016 Do mentalności Skandynawów to my nie mamy się co równać, nie wspominam nawet o Niemcach czy Szwajcarach. I to się nie zmieni nawet za 50 lat. Zresztą, co tam broń! Jak będą nadal sprzedawać w dyskontach wykrywacze metali to nawet i to zabiorą za niedługi czas.
woytas Napisano 30 Marzec 2016 Autor Napisano 30 Marzec 2016 Widzisz Toska - była komuna. Co komuna kazała ludzie robili. Kazała iść - szli, kazała nie myśleć - nie myśleli.Najgorsze jednak jest to, że komunistyczna propaganda poczyniła takie ubytki u niektórych ludzi, że pomimo tego, że skończyła się 25 lat temu ludzie zachowują się tak jak kiedyś.Wkleiłem Ci kawałek raportu NIK-u pod nazwą \\Wykorzystanie broni przez wybrane służby i straże oraz nadzór organów państwa nad jej reglamentacją\\". Jeśli chcesz wyślę Ci całość. Pewnie nie będziesz chciał bo masz swoje wyrobione zdanie na ten temat.Mam wielu kumpli, którzy broń mają, mają dostęp do jeszcze większej ilości w magazynach LOK-owskich czy podobnych instytucji. I w głowie im nie przychodzi myśl by urządzić prywatne safari.Bo jeśli ty - ekspert po 1,5 roku w MON-ie każde strzelanie kojarzysz z wódą czy podobnymi wynalazkami źle świadczy - ale o Tobie i o osobach które dawały Ci broń do ręki.
toska Napisano 30 Marzec 2016 Napisano 30 Marzec 2016 Woytas przez 1.5 r w MW w stanie po spożyciu byłem 2 razy(wiem że się nie bardzo tolerujemy ale nie rób osobistych wycieczek) i w żadnym razie nie miałem możliwości dotknąć wtedy cyngla. To raz a dwa ilekroć widzę panów w takich śmiesznych kapelutkach to mają czerwone noski pewno z żalu po upolowanej zdobyczy. A zapominasz o tym że dorasta nam pokolenia fiksum-dyrdum gimb i myślisz że oni są lepsi od pokoleń z komuny i im chcesz dać broń?Piętro niżej jeden taki se urządził z kolegami listę szinglera z okna na plac obok na którym znajduje się firma, mieli po 18 lat to dobrze że mieli tylko przerobioną na mocniejszą wiatrówkę a nie ostrą broń. Ja wiem że ci się ręce pocą na samą myśl o broni ale nie bardzo widzę to że na starość zdążę się gdzieś skitrać bo jakiś eunuch będzie chciał kogoś zabić żeby zobaczyć jak to jest
woytas Napisano 31 Marzec 2016 Autor Napisano 31 Marzec 2016 Tak się składa, że z facetami w rajtuzach i czerwonymi nosami nie miałem i nie mam nic wspólnego - bywają u nas na strzelnicy. Oprócz pokolenia fiksum dyrdum, które gdy pojawia się w klubie i jest odsiewane już na etapie treningu wiatrówkowego (gdzie panuje taki sam rygor jak na kulowej), pojawia się wielu bardzo wartościowych młodych ludzi. O piciu alkoholu na strzelnicach i strzelaniu pod wpływem broni nie ma najmniejszej mowy. To, że było kiedyś inaczej - jest całkowitą racją. Tak jak było przyzwolenie na jazdę po gorzale samochodem. Zmieniło się.Dla mnie nigdy nie było zrozumiałe jak było możliwe dać do ręki broń osobie siła wcielonej do ZSW, która myślała jedynie o tym by syf się skończył, a testosteron wylewał się uszami. A po wyjściu z woja - taka osoba nie była godna by broń kupić we własnym zakresie.Jakie macie zdanie o własnej osobie, jeśli uważacie że do Skandynawów nam daleko? Tak jak z wykrywaczami - Polacy nie dorośli, nie możemy...Ludzie nie bądźcie niewolnikami tego co inni gadają.
toska Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 Woytas mimo że ochotników w czasie zsw było mało to ja ma to patrzylem w kategorii obowiązku i tyle.Ty że swoimi fumflami możesz nawet i z armaty se strzelać ale w czasie gdy większość krajów nosi się z zamiarem zaostrzenia prawa o dostępie do broni to twoje propozycje o złagodzeniu prawa można uznać za co najmniej dziwne.Ja nie mówię że wogule ale na pewno nie w sposób taki że idąc z psiakiem na spacer delikwent przez plecy przewiesza se kalacha.
woytas Napisano 31 Marzec 2016 Autor Napisano 31 Marzec 2016 Nikt zdrowo i trzeźwo myślący nie chce by broń była sprzedawana w markecie albo podobnych instytucjach.Pada argument - żeby było tak jak w USA. Ludzie nie wiedzą jak jest w USA. W stanie Ilinois (gdzie znajduje się popularne wśród Polaków Chicago) zabronione jest posiadanie wystrzelonych łusek.Czesi posiadają 16 razy więcej broni niż my - i jakoś nie słychać o strzelaninach w tym kraju. Dążmy do tego by nie traktowano Nas jako niewolników, których zasmolonym obowiązkiem jest płacenie podatków.A debile znajdą się wszędzie.
toska Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 Ja to nawet cię rozumiem że jak jesteś posiadaczem samopału to ci się samoocena podnosi i się już tym niewolnikiem nie czujesz i poziom twojego samopoczucia jest olbrzymi ale to samo co u ciebie powoduje drżenie rąk u innych będzie powodować drżenie nóg i to bynajmniej nie z euforii a całkiem z innego prozaicznego powodu jakim jest strach. Nie znam statystyk ale z tego co się orientuję to większość przypadków w których mowa jest o tym że ktoś se postanowił kogoś odstrzelić używał do tego jednostek broni legalnego i prawnego posiadania czyli im więcej pozwoleń tym większa szansa na to że broń trafi w łapki kogoś komu może we łbie bezpiecznik strzelić.
woytas Napisano 31 Marzec 2016 Autor Napisano 31 Marzec 2016 Czytasz złe źródła i opracowania.Moja samoocena nie podniosła się w żaden sposób - wygrałem batalię z urzędnikami o komunistycznej mentalności. Wręcz z betonem. Wyznających zasadę nie bo nie. A posiadanie broni nie powoduje u mnie drżenia dłoni - wręcz przeciwnie. Pełna statyka - drżenie powoduje chybianie.
toska Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 Woytas a tak swoją drogą naprawdę chcesz żeby to KAŻDY kto jest pełnoletni mógłby takową broń nabyć czy widzisz jakieś bezpieczniki prawne.
woytas Napisano 31 Marzec 2016 Autor Napisano 31 Marzec 2016 Badania psycho oraz niekaralność to podstawa. Tak jak jest teraz. Oczywiście pełnoletniość.To tego egzamin na wzór dzisiejszego patentu strzeleckiego.
toska Napisano 31 Marzec 2016 Napisano 31 Marzec 2016 Nie karalność powiadasz ale jak że tylko nie dawać tym co są prawomocnym wyrokiem skazani mieli kolegiaty za szczanie w miejscu publicznym czy też wyrok za uchylenie się od alimentów. A masa karków i bandyterki która jest sprytniejsza od naszego wymiaru sprawiedliwości może se takowe zezwolenie posiadać. Twoje podejście zaczyna trącić jakąś lepszą kastą która to będzie,, Bielsza,, niż reszta pospulstwa. Ale patrząc na twoje wpisy w wątku o islamie to zaczynam mieć naprawdę wątpliwości co do merytoroczności tej dyskusji bo zapewne uważasz że broń będzie ci potrzebna do walki z tymi chordami
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.