Skocz do zawartości

Prośba o porównanie wykrywaczy

xdzieciolx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Te kilka częstotliwości" to po prostu zmiana o symboliczne kilka herców i podobnie jak we whitesach XLT służy to raczej niezakłócaniu sobie na wzajem przez operatorów niż jakimkolwiek innym celom.
Napisano
Podstawowa częstotliwość to jakieś 12,98kHz zmiana w dół i w górę to skok circa co 55Hz, czyli totalna kosmetyka.
Napisano
dokładnie. stąd moje pytanie. czemu mimo takiej dość wysokiej częstotliwości fiszer jest dobrym kijkiem na kolorową drobnicę. a jakie znacie najlepsze wykrywki na tego typu rzeczy? cena nie gra roli
  • 2 months later...
Napisano
Deus number one hahahaha śmiechu warte. Płytki wykrywacz gdzie id skacze jak szalone a powyzej kilkunastu cm wogole go nie ma. Zasięgi gorsze od mxt a predkosc praktycznie identyczna z w.w.

Jedyne co mozna porownywac to v3i vs etrac
  • 1 month later...
Napisano
Ja mam tylko jedną uwagę, piszecie znawcy że spectra to wolny wykrywacz to albo go nie mieliście, albo ktoś kto miał i u niego widzieliście miał ustawiony recovery speed na wolne obroty", ja wprawdzie miałem wersję VX3 czyli spectrę po kastracji, ale ten parametr można było ustawić, nie było problemu z ustawieniem szybkości porównywalnej do MXT ( przed spectrą VX3 miałem MXT300 ) . . Obecnie mam znowu MXT tylko w wersji All PRO i nie zamienię go na innego drania:)
Napisano
Niestety jest wolny. Może trochę szybszy od DFX'a i znacznie szybszy od mułowatego XLT, ale w porównaniu z dość prymitywnym F70/F75 czy XP, to straszny onslow".
Coś się Whites nie popisał z tym sprzętem. Ale za to ma dobrą identyfikację. Zawsze coś.
Szybkie Whitesy skończyły się na analogach, MXT i Eagle Spectrum (choć ten ostatni też nie powala w porównaniu z innymi sprzętami).
Napisano
Duża szybkość i duża dokładność identyfikacji to przeciwległe światy. To tak jakby oczekiwać żeby samochód przyspieszał w 6s do setki i wchodził gładko w ciasne zakręty a jednocześnie dało się przewieźć na jego budzie krowę z cielakiem.
Wszystkie najlepsze konstrukcje są kompromisem pomiędzy. A pozostałe udają że są kompromisem podczas gdy naprawdę są niedoróbami.
Napisano
Dlaczego T2/F75 prymitywny?

Jest bardziej zintegrowany sprzętowo od starszych detektorów cyfrowych ale posiada wszystko to, co osiągnięto do tej pory w technice wykrywaczowej;)

Ma dobrze zaprojektowaną sondę od strony elektrycznej, mocny nadajnik TX, szybki i czuły przetwornik ADC, a strona programowa jest ciągle poprawiana i nikt poza programistami nie wie jak działają algorytmy DSP w tym detektorze.

TAKTYK
Napisano
Deus number one hahahaha śmiechu warte. Płytki wykrywacz gdzie id skacze jak szalone a powyzej kilkunastu cm wogole go nie ma. Zasięgi gorsze od mxt a predkosc praktycznie identyczna z w.w. "

ID zanika tylko na bardzo głębokie sygnały na granicy głębokości ,lepiej tak niż jak by miało przekłamywać jak jest w niektórych innych wykrywaczach ,poza tym w Deusie ID nie potrzebujemy bo doświadczeni użytkownicy jadą na dźwiękach ,szczególnie pomocne tutaj będzie FullTones a jeżeli tego nie wiesz to wychodzi na to że nie ogarnołeś również tematu jak odpowiednio ustawić Deusa aby osiągnoł odpowiednią głębokość w odpowiednich warunkach. Jestem użytkownikiem Deusa robiłem testy i jakoś nie zauważyłem aby był płytki. Zresztą jest masa testów na youTube i nie tylko testy w powietrzu są też w terenie,ogólnie radził bym się pierw z tematem zapoznać ,pochodzić przynajmniej rok czasu, poczytać, zrozumieć a potem komentować.Pozdro .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie