Skocz do zawartości
  • 0

Elementy flaka 20

predi888

Pytanie

Napisano
trafiła mi sie chyba miejscówka gdzie został zniszczony a później pocięty palnikami 20 mm flak niemiecki (sądząc po ilości pocisków i zapków które się tam walają). Sporo jest pociętych i porozrywanych blach.
Proszę o potwierdzenie.

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
trafiła mi sie chyba miejscówka gdzie został zniszczony a później pocięty palnikami 20 mm flak niemiecki (sądząc po ilości pocisków i zapków które się tam walają). Sporo jest pociętych i porozrywanych blach.
Proszę o potwierdzenie.
Napisano
Ta guma jest to bankowo tzw. Świńskie ucho do celownika schwebekreisvisier 36 , tutaj poglądowo foto, ta guma w całości to jest generalnie nie lada rarytas :)

http://www.amps-armor.org/ampssite/Photos/Full/reviewPhotos/2507/e26edbe153663722a3a602e18d5fcf53.jpg

Tak taki celownik wygląda w miarę w całości.
Napisano
Miałem Schveba własnoręcznie wykopanego stąd moje przypuszczenie bo gumka była identyczna założona na nim, kapka w kapkę. Co ciekawe była prosta a nie taka jak u Ciebie wygięta, zatem musiały być różne wersje...
Napisano
Szkoda że nie ma tu edycji. Faktycznie pamięć sprawiła mi figla, gumka od flaka istotnie jest bardziej płaska nie tak jak u autora wątku gdzie w sumie długość jest dość znaczna. Na powyższym foto moja gumka, istotnie w innym kształcie niż prezentowana przez kol. Landszaft.
Napisano

Karol_k ta guma to nie od schveba. Mam 3 szt schvebów i gumka całkowicie inna na foto moja kompletna. Kolega predi888 nie wystawił nic od flaków. Może i tam stały flaki ale to nie tajle do nich. Gumka zwykła ochronna kanalizacyjna lub przewodowa"

Napisano
Karol jakiego wykopałeś schveba , stały czy składany Stały to blaszak zgrzewany , składany to odlew stalowy . Bo gumkę mam do balszaka stałego. Tam jest montaż mocowania gumki na blaszkę zaciskową tak że można gumkę przekręcać o 360 stopni . i jest to gumka typowe świńskie ucho. A twoja ma całkowicie inny mocowanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie