Skocz do zawartości

Filatelista

Hebda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z makulatury parę klaserów ze znaczkami..
Polskie i zagraniczne,stare i nowe

Niestety nie znam się nijak w tym temacie.

Czy ktoś z Kolegów posiada wiedze bądź może polecić sprawdzonego filatelistę by pomógł oszacować czy mam jakieś ciekawe znaczki?

Pzdr
Napisano
Młody...
Żebyś już nie myślał, że kolejne alusy kupisz- nie jest ważny fakt posiadania znaczka... Zdecydowanie ważniejszy jest jego stan- przy czym znaczki z makulatury", gdzie jest podejrzenie grzyba to już całkiem inna bajka.

Przerabiałem, choć nie liczyłem na alusy...
Napisano
Opisz swoje przejścia z tymi znaczkami i pokaż przykładowo co masz. Też ostatnio wpadło mi po trupie kilka klaserów i na razie leżą, ale w sumie alusy by się przydały...
Napisano
Jednym z marzeń Młodego, jest zamontowanie w rowerze alusów...
Drugi kpl będzie do taczki...

Nie, nie przyda się- mi dziś wystarczyłby rano nowy akumulator... Nawet i nie musiał być nowy, wystarczyłby naładowany :-)
Napisano
Z tego co pamiętam jest kilka znaczków za, które można kupić ie tylko alusy ale i niezłą furę. Oczywiście tak jak w przypadku wykopkowych znajdek nie często się zdarzają ale warto zajrzeć do katalogu np. Fischera
Napisano
Baaa... pewnie za niektóre kupiło by się i dom + alusy. Tylko jak jest z występowaniem takowych w warunkach naturalnych (w przypadku Hebdy w warszawskim śmietniku)?

Hebda obejrzyj http://www.filmweb.pl/film/Dekalog+X-1988-4979#
Napisano
Uprzedziłeś mnie z tym filmem właśnie o nim myślałem :) Może trafi w swojej kolekcji białego kruka np jakiś odwrócony nadruk bardzo powszechnego znaczka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie