propranolol Napisano 19 Listopad 2015 Autor Napisano 19 Listopad 2015 Witam.Mam pytanie co to jest z kula?, widać że jest to odlew.Kula ta nie jest z ołowiu jest to chyba mosiądz lub jakiś inny stop.Foto1
propranolol Napisano 19 Listopad 2015 Autor Napisano 19 Listopad 2015 Witam.Mam pytanie co to jest z kula?, widać że jest to odlew.Kula ta nie jest z ołowiu jest to chyba mosiądz lub jakiś inny stop.Foto1
viator01 Napisano 19 Listopad 2015 Napisano 19 Listopad 2015 Oczywiście, że jest to kula :)Ale czy to pocisk, to już nie wiadomo. Jak mosiężne, to nie.
mpcv Napisano 19 Listopad 2015 Napisano 19 Listopad 2015 Mam też kilka takich. Wyskoczyły na pobojowisku po szwedzkim. Może trzeba by w tym kierunku poszukać.
torba5 Napisano 19 Listopad 2015 Napisano 19 Listopad 2015 http://odkrywca.pl/kulka-z-ogonkiem,726447.html
marekb37 Napisano 19 Listopad 2015 Napisano 19 Listopad 2015 Czytałem kiedyś jedno opracowanie, teraz już sobie nie przypomnę adresu strony. Zaczęło się od guzika Z wizerunkiem Karola Gustawa. Czy przypadkowo czy też celowo wystrzelono mosiężny guzik. Szwedzi zaczęli eksperymentować z kulkami mosiężnymi wypełnionymi ołowiem. Jeśli możesz to delikatnie sprawdź czy to tylko powłoka czy całość. Kształt przypomina kulę do muszkietu. Ale nie jestem ekspertem i nie opieraj się tylko na mojej opinii. Pozdrawiam.
propranolol Napisano 19 Listopad 2015 Autor Napisano 19 Listopad 2015 Znalazłem też kawałek tego materiału co odlana jest ta kula,jest to ołów i kulkę też dokładniej sprawdziłem jest to ołów.Chciałbym tylko się dowiedzieć z jakiej broni strzelano z tych kulek i w jakich latach? Pozdrawiam
torba5 Napisano 19 Listopad 2015 Napisano 19 Listopad 2015 dałem ci link do takiego tematu poczytaj i google
Pytanie
propranolol
Witam.Mam pytanie co to jest z kula?, widać że jest to odlew.Kula ta nie jest z ołowiu jest to chyba mosiądz lub jakiś inny stop.Foto1
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.