HerWazonIII Napisano 8 Wrzesień 2015 Autor Napisano 8 Wrzesień 2015 Witam tył przedmiotu nie jest spłaszczony od uderzeń czyli przecinak lub dłuto odpada,długość obiektu 6,6 cm,szerokość ostrza" to ok 2,6 cm,szerokość patrząc ku tyłowi spada do 2,1 cm ,jakie sugestie drodzy szperacze?
Czlowieksniegu Napisano 12 Wrzesień 2015 Napisano 12 Wrzesień 2015 kąpielą w wodzie utlenionej"Ja wiem, że OT, ale zabiłeś mnie na śmierć...
HerWazonIII Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Fachowej krytyce podlega ewentualne barbarzyństwo owej kąpieli?czy drugi człon nazwy specyfiku do niej wykorzystanego?Chcąc uniknąć kolejnego zgonu proszę o wyczerpujące wytknięcie błędu.
Czlowieksniegu Napisano 12 Wrzesień 2015 Napisano 12 Wrzesień 2015 Tyfus przyjdzie i nas w kosmos wystrzeli...W sumie to i tak dobrze, że nie szlifierką, czy choćby pumeksem...
HerWazonIII Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Napisano 12 Wrzesień 2015 Szlifierka i pumeks to gadżety amatorów fizyki ja chciałem tylko ozebrać" obiekt z super lepkiej glinianej otoczki.
luki_85 Napisano 10 Maj 2017 Napisano 10 Maj 2017 Witam,Ta siekiera to płaska siekiera eneolityczna typu Bytyń A, reprezentującą jeden z najstarszych horyzontów (3600-3100 cal.BC) przedmiotów tego typu na ziemiach polskich. Wiadomo coś nt miejsca jej pozyskania? Czy została przekazana do Muzeum?
tyfus Napisano 12 Wrzesień 2015 Napisano 12 Wrzesień 2015 ja się zapytowywuję: identyfikujesz czy starasz się udowodnić wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi? jak to drugie to faktycznie ma sens, cyt.:Tyfus przyjdzie i nas w kosmos wystrzeli..."
HerWazonIII Napisano 8 Wrzesień 2015 Autor Napisano 8 Wrzesień 2015 Witam tył przedmiotu nie jest spłaszczony od uderzeń czyli przecinak lub dłuto odpada,długość obiektu 6,6 cm,szerokość ostrza" to ok 2,6 cm,szerokość patrząc ku tyłowi spada do 2,1 cm ,jakie sugestie drodzy szperacze?
matrix14xxx Napisano 8 Wrzesień 2015 Napisano 8 Wrzesień 2015 Siekierka z brązu.Były podobne na forum.Poszukaj
Pytanie
HerWazonIII
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.