Joorkan Napisano 9 Sierpień 2015 Autor Napisano 9 Sierpień 2015 Witam,do czego mogły służyć te ołowiane ciężarki? Obok wag 5g i 10 g jest napisany skrót TP.Dł. 6,5 cmSzer. 1,5
przemo12 Napisano 10 Sierpień 2015 Napisano 10 Sierpień 2015 sugerujesz że takim ciężarkiem nie da się wyważyć felgi stalowej?Takie ciężarki stosuje się w alusach żeby nie szpecić i nie porysować rantu alufelgi.
lupo55 Napisano 10 Sierpień 2015 Napisano 10 Sierpień 2015 Różny profil kołnierzy kół stalowych i ze stopów lekkich wymaga stosowania różnych ciężarków tak pod względem kształtu przylgni, jak też sposobu mocowania, a technologia wyważania uwzględnia w oprogramowaniu wyważarki inne umiejscowienie ciężarków względem promienia i osi koła. Dlatego nie można dowolnie stosować różnych ciężarków.
viator01 Napisano 11 Sierpień 2015 Napisano 11 Sierpień 2015 Ja tam się nie znam, ale mam aluminiowe wyważane przy pomocy takich ciężarków mocowanych na rancie - i działa
Luckey13 Napisano 11 Sierpień 2015 Napisano 11 Sierpień 2015 Ale w drugą stronę byłby problem - widywałem ciężarki mocowane na rant na alusach, choć to brzydko wygląda, ale nie spotkałem się z takimi klejonymi na felgach stalowych.Można powiedzieć, że te na rant są uniwersalne, a te klejone dedykowane dla felg alu, przynajmniej w teorii, bo rantówek się raczej nie stosuje na alusy - warto dodać, że takie klejone ciężarki są tak z 5 razy droższe, jednostkowo kosztują tak czy siak grosze, ale za kilkaset sztuk już czuć różnicę :)
Joorkan Napisano 9 Sierpień 2015 Autor Napisano 9 Sierpień 2015 Witam,do czego mogły służyć te ołowiane ciężarki? Obok wag 5g i 10 g jest napisany skrót TP.Dł. 6,5 cmSzer. 1,5
przemo12 Napisano 10 Sierpień 2015 Napisano 10 Sierpień 2015 Do wyważania felgi.Od spodu jest folia którą się zrywa i nalepia ciężarek w odpowiednim miejscu.
Pytanie
Joorkan
Witam,
do czego mogły służyć te ołowiane ciężarki? Obok wag 5g i 10 g jest napisany skrót TP.
Dł. 6,5 cm
Szer. 1,5
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.