vvarg Napisano 30 Lipiec 2015 Autor Napisano 30 Lipiec 2015 Witam, znajomy poprosił mnie o identyfikację takowej pralki. Bęben jest ogrzewany nad palnikiem gazowym. I o ile się nie mylę wyprodukował ją Siemens.
Peter Napisano 3 Sierpień 2015 Napisano 3 Sierpień 2015 Ale mecyje. Wystarczy poszukać w necie:https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5e/Pralka.gazowo-elektryczna.jpg
vvarg Napisano 30 Lipiec 2015 Autor Napisano 30 Lipiec 2015 Witam, znajomy poprosił mnie o identyfikację takowej pralki. Bęben jest ogrzewany nad palnikiem gazowym. I o ile się nie mylę wyprodukował ją Siemens.
vvarg Napisano 30 Lipiec 2015 Autor Napisano 30 Lipiec 2015 fot4. Przepraszam za pomyłkę. Producentem firmy jest Elektrolux
steell Napisano 30 Lipiec 2015 Napisano 30 Lipiec 2015 Ciekawy sprzęt, daj czytelne zbliżenie na tabliczkę znamionową.
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Lipiec 2015 Napisano 30 Lipiec 2015 A nie prościej skontaktować się z producentem?Pozdrawiam
mnap86 Napisano 30 Lipiec 2015 Napisano 30 Lipiec 2015 Nie bede wrzucal wiecej zdjec, zeby nie robic smietnika...Jedyne co chcialem powiedziec... to, ze kontak z producentem jest najmniej sensownym rozwiazaniem.Czemu? Bo oni to maja gdzies.Najlepszym rozwiazaniem jest szukanie pomocy w kregach osob zainteresowanych tematem.A co ma zdjecie do tego?na zdjeciu jest maszynka do golenia, to kazdy chyba widzi. Dostalem ja od dziadka, ale nie umial okreslic skad ja ma i co to jest.Zaczalem szukac i tak dotarlem do wskazowek, ze moze to byc Gillette..Jest na niej numer seryjny, ale malo czytelny,a chcac miec pewnosc... napisalem do nich, konkretnie do prowadzacego wspanialem akcje spoleczne, bla bla bla, Procter & Gamble.I co? Myslicie, ze ktos cos odpisal? Nawet zwyklego dziekuje, pocaluj mnie w D".A maszynka to Gillette model 1909 ABC. Gole sie nia od kad cos zaczelo mi nad warga rosnac i bede golil do konca zycia.Przy okazj powiem tylko, ze bije na glowe wszystko czym sie kiedykolwiek golilem, nie da sie nia zaciac, a oskrobac sie mozna ponizej minuty....Wracajac do tematu, producent ma prawdopodobnie gdzies wasze przedmioty, maile itd... on liczy tylko na wasze pieniadze.
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Lipiec 2015 Napisano 30 Lipiec 2015 A jednak bym uderzył do producenta. Wyślij zdjęcia i zobaczysz.Pozdrawiam
kapuchy Napisano 30 Lipiec 2015 Napisano 30 Lipiec 2015 napisz do nich:http://www.freilichtmuseum-neuhausen.de/mcms.php?_oid=c20deae-872e-ddb1-ee8d-c3d27b089b943mają taką w kolekcji:http://de.wikipedia.org/wiki/Waschmaschine#/media/File:Historische-waschmaschinen.jpgPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:39 30-07-2015
steell Napisano 30 Lipiec 2015 Napisano 30 Lipiec 2015 Firma najpierw nazywała się Elektrolux w 1957 roku zmieniła nazwę na Electrolux
matrix14xxx Napisano 3 Sierpień 2015 Napisano 3 Sierpień 2015 Coś podobnego widziałem kiedyś w cukierni.Nie służyło to do prania.
matrix14xxx Napisano 3 Sierpień 2015 Napisano 3 Sierpień 2015 Może do palenia kawy?Pokaż wnętrze kuli.
Pytanie
vvarg
Witam,
znajomy poprosił mnie o identyfikację takowej pralki. Bęben jest ogrzewany nad palnikiem gazowym. I o ile się nie mylę wyprodukował ją Siemens.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.