woytas Napisano 28 Lipiec 2015 Autor Napisano 28 Lipiec 2015 Nie wiem czy koledzy śledzą takie rzeczy ale przedstawię kawałek listy tegorocznych awansów...Awans na stopień generała brygady dostaną: płk Stanisław Czosnek, płk Adam Duda, płk Dariusz Górniak, płk Maciej Jabłoński, płk Stanisław Kaczyński, płk Mariusz Wiatr, płk Piotr Żurawski i ppor. Józef Guzdekhttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1025897,title,Prezydent-Bronislaw-Komorowski-przyspieszyl-awanse-generalskie-dla-18-oficerow,wid,17729090,wiadomosc.html?ticaid=1154dbOstatnia pozycja jest obelgą dla wszystkich żołnierzy - od zera do bohatera :/A mówili - zostań księdzem - a ja idiota zainwestowałem w energetykę...
Czlowieksniegu Napisano 28 Lipiec 2015 Napisano 28 Lipiec 2015 W.- tak siedzisz pod tym blokiem i nie pamiętasz, że Nie matura, lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera"?Ty byś nie chciał z ppor na gen. bryg.?PS Bo Ty, na marginesie nie wiesz, jacy Oni są terroryzowani i umęczeni w naszej socjalistycznej Ojczyźnie... A ja wiem, bo Ojca Dyr. słuchałem...
tyfus Napisano 28 Lipiec 2015 Napisano 28 Lipiec 2015 wojti... nie takie rzeczy fizjolodzy widzieli... :DP.S. a tak na serio - bez komentarza !!... poważnego...
tyfus Napisano 28 Lipiec 2015 Napisano 28 Lipiec 2015 dodam tylko - bo to ważne:Generałem brygady zostanie też biskup polowy WP ppor. rez. Józef Guzdek"podporucznik rezerwy... czyli nominacja w stylu weteranów (kombatantów) z czasów II WŚ, ale na podporuczników nie na generałów... no ten raczej nim nie jest więc o co kaman?http://parafiawojskowaswinoujscie.manifo.com/biskup-polowy-wpPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 19:57 28-07-2015
Jacek Dąbrowski Napisano 28 Lipiec 2015 Napisano 28 Lipiec 2015 Jak o co kaman? O emeryture i pobory.Z tacy coraz mniej zbierają więc..Pozdrawiam
szpachelka12 Napisano 29 Lipiec 2015 Napisano 29 Lipiec 2015 Ale w świtle regulaminu wojskowego,to chyba raczej,nie wolno.Nie wypada mianować oficera młodszego na stopień generalski? Rozumując logicznie-moglibyśmy mieć dwudzestoparoletnich generałów i siedemdziesięcioletnich kaprali?
Czlowieksniegu Napisano 31 Lipiec 2015 Napisano 31 Lipiec 2015 A taki Hebda się cieszy...Może np zjeść kanapkę z mortadelą i nikt Mu paluszkiem nie pogrozi...
sonicsquad Napisano 31 Lipiec 2015 Napisano 31 Lipiec 2015 Nie mógł zostać kabanosem? Mortadeli nikt nie lubi :d
szpachelka12 Napisano 31 Lipiec 2015 Napisano 31 Lipiec 2015 Mortadela była w filmie O dwóch takich"Grał Kłosiński :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.