woytas Napisano 28 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2015 Nie wiem czy koledzy śledzą takie rzeczy ale przedstawię kawałek listy tegorocznych awansów...Awans na stopień generała brygady dostaną: płk Stanisław Czosnek, płk Adam Duda, płk Dariusz Górniak, płk Maciej Jabłoński, płk Stanisław Kaczyński, płk Mariusz Wiatr, płk Piotr Żurawski i ppor. Józef Guzdekhttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1025897,title,Prezydent-Bronislaw-Komorowski-przyspieszyl-awanse-generalskie-dla-18-oficerow,wid,17729090,wiadomosc.html?ticaid=1154dbOstatnia pozycja jest obelgą dla wszystkich żołnierzy - od zera do bohatera :/A mówili - zostań księdzem - a ja idiota zainwestowałem w energetykę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Lipiec 2015 Share Napisano 28 Lipiec 2015 W.- tak siedzisz pod tym blokiem i nie pamiętasz, że Nie matura, lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera"?Ty byś nie chciał z ppor na gen. bryg.?PS Bo Ty, na marginesie nie wiesz, jacy Oni są terroryzowani i umęczeni w naszej socjalistycznej Ojczyźnie... A ja wiem, bo Ojca Dyr. słuchałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 28 Lipiec 2015 Share Napisano 28 Lipiec 2015 wojti... nie takie rzeczy fizjolodzy widzieli... :DP.S. a tak na serio - bez komentarza !!... poważnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 28 Lipiec 2015 Share Napisano 28 Lipiec 2015 dodam tylko - bo to ważne:Generałem brygady zostanie też biskup polowy WP ppor. rez. Józef Guzdek"podporucznik rezerwy... czyli nominacja w stylu weteranów (kombatantów) z czasów II WŚ, ale na podporuczników nie na generałów... no ten raczej nim nie jest więc o co kaman?http://parafiawojskowaswinoujscie.manifo.com/biskup-polowy-wpPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 19:57 28-07-2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 28 Lipiec 2015 Share Napisano 28 Lipiec 2015 Jak o co kaman? O emeryture i pobory.Z tacy coraz mniej zbierają więc..Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpachelka12 Napisano 29 Lipiec 2015 Share Napisano 29 Lipiec 2015 Ale w świtle regulaminu wojskowego,to chyba raczej,nie wolno.Nie wypada mianować oficera młodszego na stopień generalski? Rozumując logicznie-moglibyśmy mieć dwudzestoparoletnich generałów i siedemdziesięcioletnich kaprali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 A taki Hebda się cieszy...Może np zjeść kanapkę z mortadelą i nikt Mu paluszkiem nie pogrozi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpachelka12 Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 To i Hebda został yenerałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2015 Mortadelą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Nie mógł zostać kabanosem? Mortadeli nikt nie lubi :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpachelka12 Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Mortadela była w filmie O dwóch takich"Grał Kłosiński :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekszprotawa Napisano 1 Sierpień 2015 Share Napisano 1 Sierpień 2015 Od mortadeli do kabanosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.