Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 WitamTo współczesny czy stary gwóźdź?
szpachelka12 Napisano 18 Lipiec 2015 Napisano 18 Lipiec 2015 Nie martw się pólnocny" Ogólnie mam wrażenie,że nie jesteś tym co kopie gwoździe,muszelki etc.Po prostu ciśniesz z tego forum! A Loża Szyderców czuwa. I ma zabawę.A i ty też masz zabawę.Więc jest remis. Powodzenia.
ManyFace Napisano 18 Lipiec 2015 Napisano 18 Lipiec 2015 Napoleon nie załamuj się. Moim zdaniem powinieneś zmienić miejsce poszukiwań. Z tego co pamiętam to operujesz w okolicy Jury Krakowsko-Częstochowskiej więc masz ogromne pole do popisu. Masz tam nawet kamieniołomy. pzdr
ManyFace Napisano 18 Lipiec 2015 Napisano 18 Lipiec 2015 I jeszcze tylko taka uwaga: Twój gwóźdź nie ma nic wspólnego z paleontologią. pzdr
Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 WitamTo współczesny czy stary gwóźdź?
felek112 Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Napoleon North miedziany to on na pewno nie jest. Zwykły gwóźdź kuty. Teraz sie raczej nie kuje gwoździ, wiec troche lat ma,ale wydatowanie to cieżka sprawa?
Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 A do tego pokrytyjest zieloną patyną - czego na zdjęciach niestety nie widać .
Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 Kriczer- http://www.paleontologia.pl/forum/viewtopic.php?t=4385Poczytaj sobie o moich paleontologicznych odkryciach.
Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 Tylko wszystko .Moją pasją jest paleontologia . Więc nie dziwta się ,że mam takie a nie inne pojęcie o archeologicznych znajdkach .
Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 A gwóżdź jest na 100% miedziany.
fafura Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Co do tego gwoździa to nie wiem , ale wiem , że przy odbudowie Zamku Królewskiego w Warszawie przy kryciu dachu blachą miedzianą były używane miedziane gwoździe.
Hebda Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Strach by było go do piaskownicy wpuścić..Muszelki,kamienie i w ogóle..
galeonik Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Późny,albo średni Gierek.Takie dokładnie gwoździe miedziane kupowałem w latach 70 w sklepie żeglarskim. Służyły do przybijania poszycia sklejkowego do wręg. Odpad był spory bo się strasznie łatwo wyginały. Były też wtedy mosiężne- okrągłe,ale to był już rarytas....
Hebda Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Widać że zakrzywiony pod specyficznym kątemMusi z 500 lat..
sonicsquad Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Tępościenny zderzacz ręczny o sinusoidalnej charakterystyce powrotnej zwany dalej młotkiem, zostawił charakterystyczny zakrzywiony koniec. Stopień wygięcia gwoździa pod kątem 87° wskazuje na ewidentny brak precyzji użytkownika owego gwoździa. Materiał z którego został wykonany owy przedmiot wskazuje na nowożytny okres pochodzenia. Wnioskuję, iż została nim przytwierdzona deska z litego drewna do drugiej deski z litego drewna, po czym pierwsza deska z litego drewna została siłą oderwana od drugiej deski z litego drewna. Jako że gwóźdź wystawał ponad druga deskę co uniemożliwiało normalne użytkowanie owej deski, został on nieumiejętnie zagięty z stronę płaszczyzny deski i mechanicznie do niej dociśnięty. Wskazuje na to spłaszczony łepek gwoździa od strony wewnętrznej kąta. Jednymi słowy ktoś go wzioł i se wygioł..
Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 Hebda-Widzę ,że nie rozumiesz paleontologi takie odzywki to mówią ludzie zazdrośni . A co do muszelek mnie interesują głównie kręgtowce . No cóż 10 lat szukania skamieniałości inni by się zniechęcili.No ale wiesz Pan Hebda to wszystkie rozumy pozjadał .Paleontologia jest dla wytrwałych . W zimie w mrozie , latem w upał .Wygląda na to ,że twoja pikawka jest wyznacznikiem twojego ego i tyle .Nauka to nauka to pasja a nie obrzucanie kogoś błotem bo ma inne zainteresowania .Hmm powiedz mi proszę dlaczego nie masz ani jednego żółtego kwadracika ? Acha już wiem forumowicz któremu wszystko wolno .
sonicsquad Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 Albo gorzej - moderator.... no noooo powiedz panie Hebda... :D
Napoleon North Napisano 17 Lipiec 2015 Autor Napisano 17 Lipiec 2015 Proszę o skasowanie mojego konta .A co do moderatora to sobie gęby mną nie będzie wycierał .Ps: Mam już dość gnębienia . Rezygnuję z tego forum.
Hebda Napisano 17 Lipiec 2015 Napisano 17 Lipiec 2015 nie rozumiesz paleontologi"Być może,nie rozumiem.Nie rozumiem też tego,że nie widzisz lub nie chcesz widzieć jak userzy z Ciebie dworują.Zamieszczasz niemal same rzeczy które nawet dziecko potrafiłoby samodzielnie zidentyfikować,bez uciekania się do zakładania na forum wątków.Nie widzisz że ośmieszasz sam siebie koralikami,kawałkami stopionego aluminium,bądź jakimiś gwoździami albo kurzymi stopkami?Nie każdy znaleziony śmieć jest od razu zębem rekina.Nie kapujesz że forum to nie śmietnik?Nikt Ciebie nie gnębi,ale wybacz,po X próbach przekazania Tobie tej aluzji w formie żartu-przestało to być już śmieszne.O skasowanie konta już pisałeś nie raz fochnięty.I znów gwóźdź.
Pytanie
Napoleon North
Witam
To współczesny czy stary gwóźdź?
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.