Jakub333 Napisano 9 Lipiec 2015 Autor Napisano 9 Lipiec 2015 Proszę o identyfikacje tego lusterka . Podejrzewam że jest ono Polskie . Na gumie jest napisane Społeczność " czy coś takiego .
Jakub333 Napisano 10 Lipiec 2015 Autor Napisano 10 Lipiec 2015 Kształt się niestety nie zgadza , jeżeli mówimy o tym samym lusterku do Fiata. Tamto jest takie bardziej w kształcie równoległoboku
Jakub333 Napisano 9 Lipiec 2015 Autor Napisano 9 Lipiec 2015 Proszę o identyfikacje tego lusterka . Podejrzewam że jest ono Polskie . Na gumie jest napisane Społeczność " czy coś takiego .
lupo55 Napisano 9 Lipiec 2015 Napisano 9 Lipiec 2015 popularne lusterko produkowane przez rzemiosło do wcześniejszych wersji PF 125p mocowane do blachy poszycia drzwi
Catadero Napisano 12 Lipiec 2015 Napisano 12 Lipiec 2015 Masz na lusterku napis Społeczność". To na pewno nie jest produkt państwowej firmy, ale na pewno polski. Spółdzielnie produkcyjne robiły różne rzeczy-czasem nawet w niewielkich ilościach. Trudno w tej sytuacji być zapatrzonym w internet i gdybać, że skoro nie ma w internecie to TO nie istnieje.I nie ma znaczenia do jakiego pojazdu to było, bo było do każdego. Potrzebujesz-kupujesz-montujesz: do fiata, mikrusa nysy, multikara...C.
viator01 Napisano 12 Lipiec 2015 Napisano 12 Lipiec 2015 Catadero dobrze prawi. Trudno znaleźć linki, bo części samochodowe nie dorobiły się takiej społeczności, która pakowałaby zdjęcia do netu. W latach, gdy kupowało się tylko podstawową wersję samochodu (bez lusterek, dywaników, listew ozdobnych itp.) tzw. rzemiosło oferowało różne wyroby i to raczej uniwersalne. Tu podobne w kształcie lusterka, ale innej konstrukcji mocowania http://olx.pl/oferta/chromowane-lusterka-starego-typufso-fiat-syrena-CID5-ID7xOv7.html
lupo55 Napisano 11 Lipiec 2015 Napisano 11 Lipiec 2015 Nie wiem Kolego o jakim lusterku myślisz, lecz ja wiem jakie lusterko kupiłem do swego PF 125p 1300 z 1973r – bo fabrycznie nie miał zainstalowanego lusterka zewnętrznego. Musiałem wywiercić otwory wg papierowego wzornika dołączonego do kupionego właśnie takiego kształtu lusterka i przykręcić do blachy poszycia drzwi. W tym czasie w samochodach PF 125p zewnętrzne lusterka fabrycznie instalowano tylko w nadwoziach kombi i pick-up, oraz wersjach eksportowych. Lusterka miały różne kształty (również okrągłe) i początkowo mocowane były do blachy drzwi, potem do ramy okna. Natomiast w modelach Akropolis i Monte Carlo na przednich błotnikach. Takie sportowe lusterka z owiewką też były produkowane przez rzemiosło, ale były dużo droższe.
Pytanie
Jakub333
Proszę o identyfikacje tego lusterka . Podejrzewam że jest ono Polskie . Na gumie jest napisane Społeczność " czy coś takiego .
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.