Skocz do zawartości
  • 0

kufel z pokrywką

tolka

Pytanie

Napisano

kufel z pokrywką po przejechaniu ołówkiem wyszły napisy ale trudne do rozszyfrowania na spodzie kufla pod światło widać jakby literę L którą przecina litera R przeglądałam internet ale takiego kufla nie znalazłam ciekawi mnie bardzo z jakich lat może pochodzić?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Klakson Hella stosowany mędzy innymi w dkw nz 350 i WV KDF i pewno jeszcze w paru innych niemieckich pojazdach wojskowych.
Napisano

kufel z pokrywką po przejechaniu ołówkiem wyszły napisy ale trudne do rozszyfrowania na spodzie kufla pod światło widać jakby literę L którą przecina litera R przeglądałam internet ale takiego kufla nie znalazłam ciekawi mnie bardzo z jakich lat może pochodzić?

Napisano
dzięki viatorO1 obejrzałam wiele stron z kuflami i żaden nie przypomina tego może uda się rozszyfrować napis dookoła kufla i będzie łatwiej coś znaleźć
Napisano
Może by się udało, ale trzeba byłoby zdjęcia tego napisu, bo pod tym kątem niewiele widać.
Może identycznych kufli nie ma, ale mocowanie pokrywki i zdobnictwo odpowiada mniej więcej temu okresowi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie