Skocz do zawartości

XP DEUS

Pro-Digger

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Kane, chyba nie widziałeś nigdy Deusa na oczy. Jakość wykonania jest wysoka. Każdy wysięgnik teleskopowy będzie się drapał, jeżeli nie usunie się drobinek piasku przed złożeniem. Osłona cewki Deusa trzyma się i jest doskonałej jakości, nie pęka przy użytkowaniu i zdejmowaniu. Osłona w jednym z moich Deusów ma 5 lat i będzie jeszcze prawdopodobnie służyć 2 razy tyle.

XII, mogło się zarzyć, że masz osłonę z okresu przejściowego (wrzesień 2013), czyli na nowe cewki zakładali osłonę pierwszej generacji były one nieco przymałe i mogły spadać, mogły być również przymocowane kroplami silikonu. W takim przypadku radzę wymienić na nową osłone z cyfrą 2. Ja sprzedałem 4 takie wykrywacze i chyba wszyscy moi klienci już zmienili osłony.

@Raned...używam tego sprzętu. Plastikowe elementy stelaża wyglądają, jak najtańsze odlewy. W moim wykrywaczu osłona cewki słabo się trzyma i jest krzywo wycięta. Powinieneś mieć porównanie, jakie materiały są używane w wykrywaczach, gdyż sprzedajesz wiele marek. Piszesz, że jest super bo nie jesteś bezstronny.
Zresztą, każdy może sobie sprawdzić samemu idąc do sklepu i biorąc do ręki kilka wykrywaczy. Słaba, wizualna strona wykonania nie zmienia faktu, że sprzęt jest skuteczny i bardzo ergonomiczny w użytkowaniu, jednak w tej cenie materiały powinny być lepszej jakości.

Nie widziałem jeszcze osłony Deusa, która by się nie trzymała, pomijając te o których pisałem powyżej. Mam pojęcie o jakości wykonania wykrywacza i uważam, że jakość wykonania Deusa jest bardzo wysoka może z pominięciem klipsa do ładowania cewki i jeszcze kilku drobnych detali, ale na to ja już nie mam żadnego wpływu.
Są ludzie, których trudno zadowolić i dla nich wszystko jest złe, brzydkie, nieudane i tylko oni sami są idealni.

Mi też już się porysowała sztyca od piasku po 2 mies użytkowania ,no ale co zrobić ,czasem już wszystko tak brudne że nie mogę zatrzasku domknąć ,ale po powrocie po wymyciu wszystko ładnie się składa i wraca do normy .Zgadzam się z Ranedem że wykrywacz jest porządnej konstrukcji i nie ma co narzekać.Osobiście uważam że wykrywacz wart jest swojej ceny .No chyba że użytkownik nie jest wart takiego wykrywacza , i nie potrafi wykorzystać jego potencjału .bo tak też się zdarza ;-)i wtedy dopiero zaczynają się narzekania i szukanie dziury w całości .Ja tam jestem happy i wierze że nie tylko ja.

Mały test wytrzymałości Deusa.
https://www.youtube.com/watch?v=3fsNaymy78M
https://www.youtube.com/watch?v=8HL9xWt6svA
https://www.youtube.com/watch?v=RmhoNDB67NU
https://www.youtube.com/watch?v=KY4u0mwlf5M
Nadal nie wiem w jaki sposób jest mocowany panel sterujący. Na zatrzasku czy na magnesie?

• 3 weeks later...
Poszukuję użytkownika z xp deusem Z Krakowa lub okolic ewentualnie biorę pod uwagę całą południowo-wschodnią Polskę. Potrzebuję zaktualizować cewkę do nowszej wersji oprogramowania gdyż nie współpracuje z moimi słuchawkami ws4. Sam niestety tego zrobić nie mogę gdyż nie posiadam panela. Bardzo proszę o kontakt osobę chętną mi pomóc, lub jakiś pomysł gdzie się zgłosić. Za pomoc oczywiście nagroda :)
Pozdrawiam

Nie wiem jak to opisać ale wygląda to tak jakby ta osłona była lekko za mała, po umieszczeniu w niej cewki (czego nie da się zrobić do końca) z przedniej części cewki zsuwa się jakieś 8mm. Od tyłu cewki trzyma się ok i w zasadzie to trzyma resztę kiedy z przodu cewki jest zsunięta czyli z przodu osłonka nasunięta jest jakieś 2-3mm na cewkę reszta to pustka i gdyby nie fakt, że z tyłu jest ok to by całkiem spadła. Myślałem, że osłona jest jakaś krzywa ale na szybie wydaje się idealnie prosta jedynie boki korytka osłony z przodu są jakby rozchylone do zewnątrz ale bardzo delikatnie.

Szczerze to nie lubię reklamować czegoś co działa, a ma jedynie taki defekt, który w zasadzie w niczym nie przeszkadza. Oczywiście, że jak całkiem spadnie mi ta osłona podczas pracy to wtedy zacznę się nad tą ewentualnością zastanawiać. Na razie nie spada, trzyma się zsunięta z jednej strony (od przodu cewki) co w niczym nie przeszkadza. Zobaczymy co będzie dalej.

Pozdrawiam.

Jeśli, osłona jest za duża, kup czarny spray, pomaluj od środka na brzegach. Ja tak zrobiłem i teraz osłona się trzyma.

Jeśli uważasz, że nie możesz docisnąć jej do końca to podgrzej delikatnie zapalniczką i wyprofiluj/naciągnij na ciepło.

Na fatalnie wyglądające plastiki nie mam sposobu :)

• 3 weeks later...
Ciekawy wątek o deusie :) . Nie posiadam panela RC i pewnych rzeczy nie dam radę ustawić, a i tak jest fajna zabawa. Myślę że dźwięki mogą dużo powiedzieć co jest pod cewką i może kiedyś to opanuje. Czy podstawowe programu są aż tak słabe że tylko poziom ekspert pomaga w selekcji kapsli itp. bo czytając wątek stwierdzam że dźwięk prawdę Ci powie :). Ilu tonów używać na początek 3,5 czy może full? Korzystam z gotowych programów Złożyłem swojego deusa bardzo tanio w porównaniu do nowego więc nie mam mega wymagań. Fajnie się bawię przy kopaniu i tyle. Wrzucam wykrywacz do małego plecaka i chociażby wracając rowerem z pracy przez ugory zawsze gdzieś przystanę. Pozdrawiam wszystkich deusowców i nie tylko :).

Ja tam troszkę tuninguje podstawowe programy i jest dobrze Ale zbytnio nie ingeruje dźwięki dużo mówią Ale id też można się trochę sugerować już w deusie wykrywacz jest swietny a program 3 na za oranych polach jednym słowem potęga...pozdrawiam wszystkich poszukujących:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie