matis7 Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Napisano 9 Kwiecień 2015 witam czy ktoś orientuje się z jakiego okresu pochodzi ten nóż co to za sygnatura , jest mały ma 15 cm jakie było jego przeznaczenie . Może to współczesny do otwierania listów ? . Jaka może być jego wartość .
pawel_breslau Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 matis7, nie wiem jaki masz staż na forum (po cyferkach nie ma co się sugerować) ale pytania o wartość przedmiotu trzeba zadawać antykwariuszowi a nie ludziom z forum. Można za to zebrać na garba.Jak sama nazwa forum mówi: identyfikacja" a nie identyfikacja i wycena".Ludzie pomogą co do przedmiotu ale nie proś o wycenę.Pozdrawiam.
matis7 Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Napisano 9 Kwiecień 2015 ok soryy będę wdzięczny za wszelkie sugestie odnośnie tego noża
Erih Napisano 11 Kwiecień 2015 Napisano 11 Kwiecień 2015 A nie będzie to raczej wyrób chiński lub mandżurski ?Głownia mocno zniszczona ostrzeniem, z pojedynczą struziną wzdłuż grzbietu.. Z pewnością nóż do listów ani do chleba to to nie jest.Poza tematem : co do wartości proponowałbym zastosowanie wyceny" wg kategorii kolekcjonerskich ;) czyli popularejs, fajna znajdka lub nabytek, niezły okaz, ewenement, prawdziwy zabytek o wartości historycznej. Myślę że wielu pytających taka wycena zainteresuje bardziej, choć mocno subiektywna będzie, niż wycena w alusach czy walutach...
tyfus Napisano 11 Kwiecień 2015 Napisano 11 Kwiecień 2015 Erih... póki mi sił i zdrowia starczy - na TYM Forum nie będzie żadnych wycen.Jak ktoś ma taką potrzebę - niech się kopie z netem i szuka w sieci zamiast udzielania się na fejsikach, onecikach tudzież innych pudelkach i innych szmatławych portalach. gro takich nie potrafi sama nic znaleźć i czeka na tacę... na Forum ODK nie ma tac i na tacę się nie daje.
zakrywcaa Napisano 10 Kwiecień 2015 Napisano 10 Kwiecień 2015 Ludzie pomogą co do przedmiotu ale nie proś o wycenę."właśnie po postach bjar'a. poldka i Paweł ciebie widać jak pomagacie. zaśmieciliście wątek i tyle. tyfus daje za to medale, cofa kartony czy jak? wzorowe postępowanie odkrywców". :)
pawel_breslau Napisano 11 Kwiecień 2015 Napisano 11 Kwiecień 2015 Widzę zakrywcaa, bez urazy, że Ty za to wykazałeś się wielkim kunsztem wiedzy w temaciehttp://odkrywca.pl/loze,741919.html#741919oświadczając w wątku innego z kolegów, że identyfikowany przez niego przedmiot nie jest tym za który on uważa.No rewelacja, 50% szans a i tak nie wiadomo czy trafiłeś. Gratuluję!!!Co do Twoich niedorzecznych, moim zdaniem, opisów naszych postów powyżej to uważam, że nie masz racji. Gdybyś sam zwrócił uwagę koledze aby spojrzał na niektóre posty poniżej gdzie blokowane były ich wątki, to nikt nie miałby do Ciebie pretensji. A tak wywołujesz niepotrzebnie dyskusję i sam zaśmiecasz wątek.Co do Tufusa to nie wiem jakie możliwości ma moderator ale jakbyś się cofnął kilka lat wstecz to wiedziałbyś, jeśli chodzi o moją osobę, że nie otrzymałem do tej pory żadnej kartki, medalu tudzież też innego wyróżnienia z jego strony i nie liczę na takowe.W związku z podjętą przez Ciebie niepotrzebną dyskusją uważam aby ten sam właśnie Tyfus wymazał wszelkie posty niezwiązane z tematem a może od początku dać właścicielowi wątku, jak to nazwałeś kartonik. Pozdrawiam :)P.S.Mam jednak nadzieję, że zdążysz przeczytać tego posta.
bjar_1 Napisano 11 Kwiecień 2015 Napisano 11 Kwiecień 2015 zakrywcaa (16 / 1) 2015-04-10 22:12:48Ty sobie sam zadajesz pytania i odpowiadasz?
tyfus Napisano 11 Kwiecień 2015 Napisano 11 Kwiecień 2015 Panowie... alergiczna postawa na słowo wycena, ile wart" itp. - związana jest z tym, że już wielokrotnie po pomocy i wycenie" mniej-więcej, przedmiot lądował na portalu aukcyjnym.Wielokrotnie o tym pisałem ja, również inni użytkownicy Forum - oburzeni faktem dojenia" ich wiedzy na potrzeby sprzedaży - i mnie to nie dziwi. Sam reaguję na takie wątki alergią w postaci mocnego wyrzutu tyfusu na ciele.Proponuję: albo pomóc w ID, albo się nie udzielać - nie kasztanić, nie trollować itd. itp.
matis7 Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Napisano 9 Kwiecień 2015 witam czy ktoś orientuje się z jakiego okresu pochodzi ten nóż co to za sygnatura , jest mały ma 15 cm jakie było jego przeznaczenie . Może to współczesny do otwierania listów ? . Jaka może być jego wartość .
Pytanie
matis7
witam czy ktoś orientuje się z jakiego okresu pochodzi ten nóż co to za sygnatura , jest mały ma 15 cm jakie było jego przeznaczenie . Może to współczesny do otwierania listów ? . Jaka może być jego wartość .
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.