zundapp Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 Ten płaszcz trafił się mi dzisiaj. Prawda, że piękny? :-)
zundapp Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 To dzisiejsza zdobycz. Jak widać jego minusikiem jest to, że ktoś odciął naramienniki. Podoba się Wam?
zundapp Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 Kolor trochę odbiega od tego w rzeczywistości, ale to już sprawa aparatu.
Sobiepan Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 eee, taki płaszcz można kupić w każdym sklepie z płaszczami. też mogłem taki mieć, ale czytałem forum i nie chciało mi się do kuriera schodzić. na poważnie graty. musiał być dobrze zachomikowany, nie wygląda na zniszczony, komplet guzików, a po wojnie, z niedoboru ludzie wykorzystywali takie rzeczy na wiele sposobów - chodzili do oporu, albo przerabiali na to, co było akurat potrzebne.
zundapp Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 Wisiał w jednym z pomieszczeń w starym kościele. Był tam podobno od lat 30tych.
soldierprzemo Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 wisiał w kościele a fotka w lesie to pewnie zdobyczny.
zundapp Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 Fota w lesie, bo ja jestem Kuba z Lasu :-)a to co jest w tle to moje podwórko:-)
MrV Napisano 8 Kwiecień 2015 Napisano 8 Kwiecień 2015 A może to sutanna polowa? Czekam na polowy ornat, poszukaj ;)
zundapp Napisano 8 Kwiecień 2015 Autor Napisano 8 Kwiecień 2015 ornat jak ornat, ale po niedzieli będzie już u mnie kompletny mundur wz.36 w magazynowym stanie i już się nie mogę doczekać.
Hebda Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 Wrzuć wtedy proszę zdjęcia haków mundurowych z bluzy.Pozdr
zundapp Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Napisano 9 Kwiecień 2015 Ok wrzucę zdjęcia tych haków. W wolnej chwili wrzucę też zdjęcia haków z oryginalnego munduru Policji Państwowej 2RP. To bardzo ciekawy eksponat.
leśnik303 Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Zapodaj linka w temacie Wrześniowe znaleziska", bo fant jak najbardziej godzien!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.