Dzień dobry, mam uprzejma prośbę do osób znających się na mundurach z I wojny światowej. Odnalazłem w rodzinnych szpargałach jedyne zdjęcie mojego pradziadka. Zdjęcie prawdopodobnie pochodzi z czasów I Wojny światowej. Babcia pamięta że to pradziadek, ale nie orientuje się w jakiej armii służył. Rodzina mieszkała na środkowym Mazowszu w zaborze rosyjskim, więc prawdopodobnie chodzi o mundur armii rosyjskiej. Zdjęcie jest bardzo słabej jakości, ale może ktoś coś podpowie - każda informacja dla mnie będzie bardzo cenna. Charakterystyczne są jasne pagony i coś ala jasny kołnierzyk. pozdrawiam romil
Pytanie
romil
mam uprzejma prośbę do osób znających się na mundurach z I wojny światowej. Odnalazłem w rodzinnych szpargałach jedyne zdjęcie mojego pradziadka. Zdjęcie prawdopodobnie pochodzi z czasów I Wojny światowej. Babcia pamięta że to pradziadek, ale nie orientuje się w jakiej armii służył. Rodzina mieszkała na środkowym Mazowszu w zaborze rosyjskim, więc prawdopodobnie chodzi o mundur armii rosyjskiej. Zdjęcie jest bardzo słabej jakości, ale może ktoś coś podpowie - każda informacja dla mnie będzie bardzo cenna. Charakterystyczne są jasne pagony i coś ala jasny kołnierzyk.
pozdrawiam romil
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.