Witam!!! Ostatnimi czasy trafiło mi się takie oto znalezisko. W całości mosiężna czterolistna koniczynka, na odwrocie ma pozostałości zapięcia. Dość ciekawy fant, ale nijak nie potrafię tego zidentyfikować. Mam dość śmiałe podejrzenia, iż niekoniecznie jest to zwyczajny biżuteryjny element, a być może jakiś militarny artefakt.To tylko moje spekulacje. No cóż, z pewnością jest to dobra wróżba na dalsze poszukiwania. ;) Jeśli ktoś jest w stanie powiedzieć mi coś więcej o tym przedmiocie (o jego pochodzeniu, przeznaczeniu), będę wdzięczna. Liczę na wasze doświadczenie i szybką odpowiedź. :) Pozdrawiam
Question
Camilla_S
Witam!!!
Ostatnimi czasy trafiło mi się takie oto znalezisko. W całości mosiężna czterolistna koniczynka, na odwrocie ma pozostałości zapięcia. Dość ciekawy fant, ale nijak nie potrafię tego zidentyfikować. Mam dość śmiałe podejrzenia, iż niekoniecznie jest to zwyczajny biżuteryjny element, a być może jakiś militarny artefakt.To tylko moje spekulacje. No cóż, z pewnością jest to dobra wróżba na dalsze poszukiwania. ;)
Jeśli ktoś jest w stanie powiedzieć mi coś więcej o tym przedmiocie (o jego pochodzeniu, przeznaczeniu), będę wdzięczna. Liczę na wasze doświadczenie i szybką odpowiedź. :)
Pozdrawiam
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.