ryba5555 Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Interesuje mnie tylko drobnica, widziałem gdzieś na forum tabelkę która pokazywała że zasięgi na kolorek były takie same a nawet w niektórych przypadkach mniejsze Nie wiem co o tym sądzić,jak znajdę tą tabelkę to wrzucę dla porównania Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek64 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 cześć, kiedyś w Odkrywcy porównywano Cibolę i Vaquero i wyniki w zasięgach niekoniecznie przemawiały na korzyśc tego drugiego :) Jeśli kopanie łusek mauserowskich z głębokości 30 cm to słaby wynik dla Ciboli to wskażcie mi lepszy wykrywacz na kolor ( tak prosty w obsłudze, lekki, skutecznie dyskryminujący żelazo i nie reagujący na zakłócenia pod liniami energetycznymi ).pzdrużytkownik Ciboli od lat 5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beaviso Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Jeżeli w bezpośrednim porównaniu wynik Ciboli vs. Vaquero jest na korzyść Ciboli, to znaczy, że operator Vaquero to dupa. Wykrywacze są identyczne, poza tym, że Vaquero ma wyprowadzony na zewnątrz kanał regulacji gruntu.Jeśli szukasz wyłącznie kolorowej drobnicy, to nie zamieniałbym Ciboli na Tejona licząc na wielką różnicę. Tej nie odczujesz. Myślałbym o innym sprzęcie, licząc się z zasadniczą zmianą przyzwyczajeń. Chyba że nie chcesz ich zmieniać... :)M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba5555 Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 No właśnie tego się obawiałem,że zasięgi będą praktycznie takie same Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Inna charakterytyka pracy, głębokie cele dają głośniejszy sygnał, możliwość podłączania większych i mniejszych cewek bez konieczności wewnętrznego dostrajania. Tejon jest o wiele bardziej uniwersalny - inna klasa wykrywacza, ale i trochę trudniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raned Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Jeszcze większy zasięg na duże cele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba5555 Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Więc co koledzy polecają, żeby zasięg był lepszy na drobnice Oczywiście fundusz ograniczony do 3 tysi, można coś kupić konkretnego w tej cenie, interesują mnie tylko nowe sprzęty Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipek Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 GMP cewka 27 cm. Co jak co, ale zasięgi ta maszyna ma potężne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benekpe Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 GMP cewka 27 cm. Co jak co, ale zasięgi ta maszyna ma potężne"Lipek - za dużo filmów reklamowych naoglądałeś się :-)Poniżej film, który obnaża pewne mity o GMP...https://www.youtube.com/watch?v=uDKZ2TGOUxI&feature=youtu.be&list=UUnVBoqT7kf0nczb36QTTreg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipek Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Nic się nie naoglądałem. Z założenia nie oglądam reklam:)Mam GMP z cewką 11 i wiem co mówię. Wcześniej miałem kilka topowych wykrywaczy (m.in. Cz-70 APro, Fisher F75 itp.), chodzę wiele lat i bardzo często. Nie potrzebuję pseudotestów na YT, żeby wyrobić sobie zdanie. Swoje twierdzenie opieram na tysiącach godzin w terenie.Nie mam też żadnego interesu w tym, aby faworyzować jeden sprzęt kosztem innego.GMP z cewką 11 ma zasięgi nieosiągalne dla większości innych sprzętów, nie mówiąc już w ogóle o Tesoro. Więcej praktyki, mnie YouTube ;)P.S. Na tym teście GMP ma założoną cewkę 9, a nie 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piowo2007 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Potwierdzam GMP z cewką 11... do 3 tyś. nic lepszego niema...Na uwagę zasługuje jeszcze GM 4, ale podobno nie można go od miesiąca w Polsce kupić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba5555 Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 Dziękuję, poczytam o GMP jest od dzisiaj na mojej liście życzeń, może jeszcze jakieś propozycje sprzętowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrio Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 GMP z cewką 11 ma słane wyważenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.