Jump to content

Czy warto zmienić Cibole na Tejona?

ryba5555

Recommended Posts

Interesuje mnie tylko drobnica, widziałem gdzieś na forum tabelkę która pokazywała że zasięgi na kolorek były takie same a nawet w niektórych przypadkach mniejsze
Nie wiem co o tym sądzić,jak znajdę tą tabelkę to wrzucę dla porównania

cześć,
kiedyś w Odkrywcy porównywano Cibolę i Vaquero i wyniki w zasięgach niekoniecznie przemawiały na korzyśc tego drugiego :) Jeśli kopanie łusek mauserowskich z głębokości 30 cm to słaby wynik dla Ciboli to wskażcie mi lepszy wykrywacz na kolor ( tak prosty w obsłudze, lekki, skutecznie dyskryminujący żelazo i nie reagujący na zakłócenia pod liniami energetycznymi ).
pzdr
użytkownik Ciboli od lat 5.

Jeżeli w bezpośrednim porównaniu wynik Ciboli vs. Vaquero jest na korzyść Ciboli, to znaczy, że operator Vaquero to dupa. Wykrywacze są identyczne, poza tym, że Vaquero ma wyprowadzony na zewnątrz kanał regulacji gruntu.

Jeśli szukasz wyłącznie kolorowej drobnicy, to nie zamieniałbym Ciboli na Tejona licząc na wielką różnicę. Tej nie odczujesz. Myślałbym o innym sprzęcie, licząc się z zasadniczą zmianą przyzwyczajeń. Chyba że nie chcesz ich zmieniać... :)

M.

Inna charakterytyka pracy, głębokie cele dają głośniejszy sygnał, możliwość podłączania większych i mniejszych cewek bez konieczności wewnętrznego dostrajania. Tejon jest o wiele bardziej uniwersalny - inna klasa wykrywacza, ale i trochę trudniejszy.

GMP cewka 27 cm. Co jak co, ale zasięgi ta maszyna ma potężne"
Lipek - za dużo filmów reklamowych naoglądałeś się :-)
Poniżej film, który obnaża pewne mity o GMP...
https://www.youtube.com/watch?v=uDKZ2TGOUxI&feature=youtu.be&list=UUnVBoqT7kf0nczb36QTTreg

Nic się nie naoglądałem. Z założenia nie oglądam reklam:)
Mam GMP z cewką 11 i wiem co mówię. Wcześniej miałem kilka topowych wykrywaczy (m.in. Cz-70 APro, Fisher F75 itp.), chodzę wiele lat i bardzo często. Nie potrzebuję pseudotestów na YT, żeby wyrobić sobie zdanie. Swoje twierdzenie opieram na tysiącach godzin w terenie.
Nie mam też żadnego interesu w tym, aby faworyzować jeden sprzęt kosztem innego.
GMP z cewką 11 ma zasięgi nieosiągalne dla większości innych sprzętów, nie mówiąc już w ogóle o Tesoro. Więcej praktyki, mnie YouTube ;)

P.S. Na tym teście GMP ma założoną cewkę 9, a nie 11.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information