Skocz do zawartości
  • 0

Pistolet

Joorkan

Pytanie

Napisano

Proszę o identyfikację.
Wymiary:
długość lufy: 11 cm.
wys.: 8 cm.

I pytanie dodatkowe:
jak bardzo nielegalne jest zatrzymanie tego znaleziska? Pistolet jest bardzo zardzewiały, nie ma magazynku ani spustu. Podpada pod paragraf?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
cały ten zgiełk nie mający na celu ID - wyczyszczony.
Proponuję się skupić na temacie, a nie na tym co komu, za co i przez kogo.
Napisano
Z pewnością pistolet samopowtarzalny w kalibrze 6,35X15,5SR, być może FN Browning 1906, chociaż tam wybranie w chwycie jest innego kształtu,mógł by być to też jakiś Czechosłowacki wyrób w stylu DUO, albo np. Dusek Ydeal, Brno Z. Może to być również brón innego pochodzenia, konstrukcje takie byly bardzo popularne w latach 20-30, właściwie poza nielicznymi nowymi konstrukcjami broni tego typu się już nie konstruuje. W ogromnej większości pistolety takie były wzorowane na browningu 1906 właśnie.
Napisano

Odkopuję temat
Przeczyściłem pistolet elektrolizą, niestety żadne bicia nie wyszły. Może ktoś teraz go zidentyfikuje gdy jest czystszy. Czy może jeszcze dalej męczyć gnata prądem - na lufie wciąż jest jakaś powłoka, nie wiem tylko czy to rdza sama w sobie czy też przerdzewiała blacha, która pokrywała lufę. Coś da dalsza elektroliza, jak myślicie?

Napisano
nie jest to Browning Baby z tego linku, zwróć uwagę że ten z wątku ma 8 ruzd" na zamku i nakładka w chwycie jest w innym miejscu wkręcana.
Napisano
Szukaj miedzy Pistoletem WINDEX a Unique 6,35 mm.Link http://www.rolly-armes.com/armes-de-poing.htm Sa prawie na samym dole.Tu tez podobny http://www.la-detection.com/dp/message-67325.htm . Pistolet Unique M 10 kaliber 6,35 mm, konstrukcja wzorowana na Browningu M1906.
Napisano
no chłopie przecież to sama rdza...poczytaj o elektro w dziale konserwacji, popatrz jaki ma być efekt to może i jakieś bicia się pojawią
Napisano
Wygląda na to, że będą musiał go oczyścić, żeby spróbować go trafniej zidentyfikować, spróbuję elektrolizy, może jakieś bicia się ukażą.
Napisano

Proszę o identyfikację.
Wymiary:
długość lufy: 11 cm.
wys.: 8 cm.

I pytanie dodatkowe:
jak bardzo nielegalne jest zatrzymanie tego znaleziska? Pistolet jest bardzo zardzewiały, nie ma magazynku ani spustu. Podpada pod paragraf?

Napisano
Spece niech sie wypowiedzą. Ja bym stawiał na rosyjski pistolet TK.

Ale przyznaje że znawca ze mnie żaden.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie