babybos Napisano 23 Styczeń 2015 Autor Napisano 23 Styczeń 2015 Witam, prosiłbym o przybliżenie nieco pochodzenia tego grotu jak i okresu, w którym mógł zostać wykonany. Czy jest on coś warty dla kolekcjonerów? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
KDB Napisano 1 Luty 2015 Napisano 1 Luty 2015 Pośrednie ogniwo pomiędzy tzw.chudopachołkiem a wyrobionym fizycznie oraz kulinarnie osiłkiem.Może jakiś chłop z epoki z onym żelaziwem ganiał?Nie ma rady na ogarnięcie tematu uzbrojenia piechoty chłopskiej np. z okresu wojen husyckich, co mnie się na myśl nawinęło w pierwszej chwili.
viator01 Napisano 2 Luty 2015 Napisano 2 Luty 2015 No niestety twórca wątku nadal nie podaje wymiarów. Pewnie stracił zapał, bo liczył na włócznię św. Maurycego albo coś obok tego
KDB Napisano 2 Luty 2015 Napisano 2 Luty 2015 Taa...Jak się gość z wymiarami nie ogarnie,to nie ma o czym spekulować.A szkoda by było,bo cosik w tym ustrojstwie nie daje mi spokoju.To takie wewnętrzne przeświadczenie,że fant dobry i nie populares.No i mam nadzieję,że aktualny posiadacz nie elektro-liźnie go wstępnie gumówką,o co wnoszę niniejszym.
Zwłoka Napisano 24 Styczeń 2015 Napisano 24 Styczeń 2015 ja osobiście bym tu tego nie pokazywał.PozdrawiamR.
KDB Napisano 26 Styczeń 2015 Napisano 26 Styczeń 2015 A wymiary?Czy dłoń średniozamożnego obywatela swobodnie zmieści się w przeznaczonym do tego miejscu?
viator01 Napisano 26 Styczeń 2015 Napisano 26 Styczeń 2015 Co to takiego ten średniozamożny obywatel? :)
matrix14xxx Napisano 24 Styczeń 2015 Napisano 24 Styczeń 2015 Zwłoka .Grot żelazny z epoki brązu?Raczej to sztylet,nie widać możliwości zamocowania na drzewcu.
babybos Napisano 23 Styczeń 2015 Autor Napisano 23 Styczeń 2015 Witam, prosiłbym o przybliżenie nieco pochodzenia tego grotu jak i okresu, w którym mógł zostać wykonany. Czy jest on coś warty dla kolekcjonerów? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
babybos Napisano 25 Styczeń 2015 Autor Napisano 25 Styczeń 2015 Zdjęcie, o które prosił alex_2013. Jesteś w stanie powiedzieć mi coś więcej o tym?
Pytanie
babybos
Witam, prosiłbym o przybliżenie nieco pochodzenia tego grotu jak i okresu, w którym mógł zostać wykonany. Czy jest on coś warty dla kolekcjonerów? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.