Skocz do zawartości
  • 0

Grot średniowieczny(?)

babybos

Pytanie

Napisano

Witam, prosiłbym o przybliżenie nieco pochodzenia tego grotu jak i okresu, w którym mógł zostać wykonany. Czy jest on coś warty dla kolekcjonerów? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pośrednie ogniwo pomiędzy tzw.chudopachołkiem a wyrobionym fizycznie oraz kulinarnie osiłkiem.Może jakiś chłop z epoki z onym żelaziwem ganiał?
Nie ma rady na ogarnięcie tematu uzbrojenia piechoty chłopskiej np. z okresu wojen husyckich, co mnie się na myśl nawinęło w pierwszej chwili.
Napisano
No niestety twórca wątku nadal nie podaje wymiarów. Pewnie stracił zapał, bo liczył na włócznię św. Maurycego albo coś obok tego
Napisano
Taa...Jak się gość z wymiarami nie ogarnie,to nie ma o czym spekulować.A szkoda by było,bo cosik w tym ustrojstwie nie daje mi spokoju.To takie wewnętrzne przeświadczenie,że fant dobry i nie populares.No i mam nadzieję,że aktualny posiadacz nie elektro-liźnie go wstępnie gumówką,o co wnoszę niniejszym.
Napisano
A wymiary?Czy dłoń średniozamożnego obywatela swobodnie zmieści się w przeznaczonym do tego miejscu?
Napisano

Witam, prosiłbym o przybliżenie nieco pochodzenia tego grotu jak i okresu, w którym mógł zostać wykonany. Czy jest on coś warty dla kolekcjonerów? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie