Skocz do zawartości

Urządzenie do czyszczenia łusek

traper6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z uwagi na to że to jest aktywna aukcja internetowa na znanym portalu, dlatego nie wklejam bezpośredniego linku, tylko fotka i skopiowany opis aukcji.

Lyman - urządzenie do czyszczenia łusek Turbo 1200 Auto-Flo
Opis:
Lyman - Tumbler Turbo1200 to urządzenie do czyszczenia łusek z systemem auto opróżniania. W komplecie granulat kukurydziany.

Mam kilka pytań w związku z tym ustrojstwem.

1. Czy ktoś tego używa i czy może się podzielić opiniami, ewentualnie fotkami przed i po zabiegu.
2, Jak długo trwa ten proces czyszczenia ?
3. Czy usuwa bardzo duże zabrudzenia, np. grynszpan ?
4. Czy to pracuje coś na podobieństwo piaskarki,śruciarki itp?
5. Czy ustrojstwo jest głośne ?
Nie chciałbym aby sąsiad z góry wpadł do mnie i się pytał jaki to nowy typ muzyki słucham.
6. Czy bardzo brudzi ?
Chodzi mi o to czy gdzieś nie ma szczelin, co by się ten granulat wydostawał jakimiś otworami.
Dbam o struny głosowe swojej żony, co by jazgotnik pospolity nie darł paszczydła że syf w domu.
7. Jeżeli to czyści łuski, to czy również nadaje się do czyszczenia np. zapalników do szrapneli i innych drobnych popierdółek ?
8. Czy jest możliwość dokupienia nowego i czystego granulatu.
9. Jeżeli to pracuje coś na wzór piaskarki, to czy można użyć innego czyścidła, np. mielonego szkła.
10. I ostatnie zapytanie. Czy warte jest tych pieniądzorów ? - Cena 600 zł (z wysyłką)

Napisano
http://www.youtube.com/watch?v=uipc5ZZLm30

wychodzi na to że można używać dowolnego granulatu. Od ziaren dla ptaków po żwirek i przeznaczone do tego preparaty.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 09:56 10-01-2015
Napisano
Dzięki Sonic.
Jak dla mnie to takie ustrojstwo to lipa. To się nadaje do polerowania, a nie czyszczenia wykopków.
On do dalszej obróbki wrzucał takie łuski, gdzie ja bym chciał uzyskać efekt końcowy :)
Napisano
Traper- Ty mi powiedz, Ty mi napisz, dlaczego Ty chcesz łuski zniszczyć? Czy Ty Boga w sercu nie masz....

Świecą się jak psu j... tfu oczy w nocy.. A w środku, patrząc na wielkość granulatu do czyszczenia dalej syf z malarią...

PS Jerry Miculek ma lepszy pomysł...

http://www.youtube.com/watch?v=O5y_dsP3dsM

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:04 10-01-2015
Napisano

Na aukcję wlazłem przypadkiem podczas porannego odrabiania lekcji na Allegro.
Nie chcę czyścić tym łusek, tylko coś zgoła innego
Takie są wymogi rynku i klienteli.

Takie ustrojstwo znalazłem do kupienia
u nas w stolycy ----->
I chyba da się tym pracować w mieszkaniu

Napisano
Popisz se, popisz. Podżaźnij mnie, podżaźnij. To kupię te ustrojstwo, najadę Twój wigwam i zabawię się nie w protetyka, ale proktologa.... :)
Napisano
najlepiej w kuchni postawić...

powierzchnie trące zębów trzonowych Traperze:
...Jak zgrzyt żelaza po szkle - przejął wszystkich dreszczem
I wesołość pomięszał przeczuciem złowieszczem...

:))
Napisano
T.- mój serdeczny znajomy produkuje zestawy do piaskowania... Również takie przenośne, ale jak tam do Ciebie ma dźwig podjechać, skoro przenośny jest zdeka większy niż winda w bloku?

Dwa- Renata wie, że kuchnię będzie miała w miejscu salonu, a salon na balkonie?

Trzy- pozwoli Ci palić w salonie, tfu.. na balkonie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie