khl32 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2015 j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2015 jak się tego bezinwazyjnie pozbyć, aby nie naruszyć patyny na zewnątrz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2015 Z zewnątrz wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 8 Styczeń 2015 Share Napisano 8 Styczeń 2015 A w czym przeszkadza ten środek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Styczeń 2015 Share Napisano 8 Styczeń 2015 A może chce solniczkę zrobić? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2015 haha :) Bez tego nalotu wyglądała by estetyczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 8 Styczeń 2015 Share Napisano 8 Styczeń 2015 Kup nową, estetyczną, a tę zostaw w spokoju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 9 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2015 Rozumiem,że taki stan najlepiej oddaje jej urodę... No cóż, zaufam fachowcom i będę się musiał do niej przyzwyczaić :) Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 10 Styczeń 2015 Share Napisano 10 Styczeń 2015 Jak już koniecznie chcesz poeksperymentować, to możesz wygotować w wodzie destylowanej (bo nie widać dobrze jaki to rodzaj nalotu), albo zalać na jakiś czas (krótki) roztworem amoniaku (5-8%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 10 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2015 Viator01 dziękuję za pomoc. Rady zapamiętam, ale na razie zostawię jak jest. Muszę to przemyśleć. Dla nie których to pewnie śmieszne, ale moje zbiory (zbiorki) są bardzo mizerne, więc trzeba uważać :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sgp17062010 Napisano 11 Styczeń 2015 Share Napisano 11 Styczeń 2015 Witam,bez obrazy ale to,to to to bym na złom dał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 11 Styczeń 2015 Share Napisano 11 Styczeń 2015 I właśnie dlatego dla jednych coś, co znajdzie jest wartościowe, a dla innych złom. Ja rozumiem, że jak ktoś zaczyna, to na wszystkim mu zależy. Ale jak trochę uzbiera ciekawych rzeczy (i rzadkich), to będzie do innych pisał o ich fantach populares" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 11 Styczeń 2015 Share Napisano 11 Styczeń 2015 Fakt,jest to mocno popularny fant i w tym żenującym stanie prezentuje jedynie wartość na skupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khl32 Napisano 11 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2015 Mam bardzo małe doświadczenie i moje zbiory są także mizerne... No niestety brak czasu i możliwości, po za tym moja przygoda z Historią zaczęła się dość niedawno... Łuska ta znaleziona jest w mojej miejscowości, w dość ciekawych okolicznościach. Jej stan wbrew pozorom wcale nie jest zły, zdjęcia nie oddają wyglądu patyny. Oczywiście jest trochę uszkodzona i nie jest to żadne cudo. Zdaję sobie z tego jak najbardziej sprawę. Ale dla mnie wartość historyczną bezwzględnie ma, tym bardziej, że związane jest to z moim miejscem zamieszkania. Więc Panowie, na złom ta łuska na pewno nie trafi. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 dla was wszystko to populares :) za 20 lat takich łusek już nie będzie bo wszystko na złom wyjedzie lub u kogoś na hacie wyląduje są rożne miejsca nie wszędzie jest tyle towaru co w bieszczadach więc proszę nie marudzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 Vis ma rację - elegancko wchodzą na odzysk mosiężny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 Żenująca jest taka krótkowzroczność. Tak jak manierka pisze, kiedyś tego już tyle nie będzie, a fanty to nie grzyby, nie odrosną. Jak ktoś się łasi na kilka złociszy w skupie złomu, to niech lepiej zostawi wykrywacz i weźmie się za uczciwą pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dlatego trzeba pchać na złom póki jest tego masa :] A skąd wiesz, że ja je wykrywaczem znajduję, hm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 Tego badziewia wypadło tyle iwanowi z samolotu,że wystarczy ciągnąć za sobą po ściółce grabie,a bankowo wylezie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 A może tylko u nas jest tak dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 14 Styczeń 2015 Share Napisano 14 Styczeń 2015 Może wystarczy?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.