Skocz do zawartości

Łuska - zielony nalot w środku

khl32

Rekomendowane odpowiedzi

Viator01 dziękuję za pomoc. Rady zapamiętam, ale na razie zostawię jak jest. Muszę to przemyśleć. Dla nie których to pewnie śmieszne, ale moje zbiory (zbiorki) są bardzo mizerne, więc trzeba uważać :)Pozdrawiam

I właśnie dlatego dla jednych coś, co znajdzie jest wartościowe, a dla innych złom. Ja rozumiem, że jak ktoś zaczyna, to na wszystkim mu zależy. Ale jak trochę uzbiera ciekawych rzeczy (i rzadkich), to będzie do innych pisał o ich fantach populares" :)

Mam bardzo małe doświadczenie i moje zbiory są także mizerne... No niestety brak czasu i możliwości, po za tym moja przygoda z Historią zaczęła się dość niedawno...

Łuska ta znaleziona jest w mojej miejscowości, w dość ciekawych okolicznościach. Jej stan wbrew pozorom wcale nie jest zły, zdjęcia nie oddają wyglądu patyny. Oczywiście jest trochę uszkodzona i nie jest to żadne cudo. Zdaję sobie z tego jak najbardziej sprawę. Ale dla mnie wartość historyczną bezwzględnie ma, tym bardziej, że związane jest to z moim miejscem zamieszkania. Więc Panowie, na złom ta łuska na pewno nie trafi.
Pozdrawiam :)

Żenująca jest taka krótkowzroczność. Tak jak manierka pisze, kiedyś tego już tyle nie będzie, a fanty to nie grzyby, nie odrosną. Jak ktoś się łasi na kilka złociszy w skupie złomu, to niech lepiej zostawi wykrywacz i weźmie się za uczciwą pracę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie