Skocz do zawartości
  • 0

Mundury i armata ze zdjęcia

traper6

Pytanie

Napisano

Na temat tej fotki nie mam żadnej informacji prawdopodobnie jest z I wojny i w tej kwestii mam kilka pytań.

1. Jakie to są mundury ? Włoskie, czy jakieś bałkańskie ?
2. Co to jest za armata ?
Zapakowana jest na lawecie kolejowej na jakiejś bocznicy (koniec torów) i chyba nie jest przeznaczona tylko do transportu (brak zabezpieczeń).
Na myśl mi przychodzi że to mógł być ostatni wagon z pociągu pancernego. Ale czy w pociągach stosowano takie gołe" działa ?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie tak na pierwszy rzut to jest to armata morska okrętowa lun artylerii nadbrzeżnej moim skromnym zdaniem posadowiona na platformie kolejowej tylko na czas transportu tak jak napisał traper6 (wyobraźcie sobie odrzut przy strzelaniu pod pewnym kątem w stosunku do osi wagonu). Co do mundurów to włoskie na pewno nie są, być może jugosłowiańskie z okresu międzywojennego.
Napisano

Na temat tej fotki nie mam żadnej informacji prawdopodobnie jest z I wojny i w tej kwestii mam kilka pytań.

1. Jakie to są mundury ? Włoskie, czy jakieś bałkańskie ?
2. Co to jest za armata ?
Zapakowana jest na lawecie kolejowej na jakiejś bocznicy (koniec torów) i chyba nie jest przeznaczona tylko do transportu (brak zabezpieczeń).
Na myśl mi przychodzi że to mógł być ostatni wagon z pociągu pancernego. Ale czy w pociągach stosowano takie gołe" działa ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie