PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 Cześć,mam pytanko na jaki kolor pomalować hełm wz 40?.Ponieważ mam taki hełm ale jest skorodowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 Oczywiście chodzi mi o Radziecki Hełm wz 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 29 Listopad 2014 Share Napisano 29 Listopad 2014 Może Lila lamana na róż ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 29 Listopad 2014 Share Napisano 29 Listopad 2014 ty chcesz malować na rdzę czy jak ? Osobiście odradzam wszelakie cudowanie bo to wychodzi z tego kicz i nic więcej.Zapodaj foto garnka w jakim jest stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 chodziało mi o to ze niema na nim farby a tak to on jest jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Listopad 2014 Share Napisano 30 Listopad 2014 Z rosyjskimi jest problem z dobraniem koloru. Często określa się go jako zieleń jabłkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 1 Grudzień 2014 Share Napisano 1 Grudzień 2014 Jabłkowy" tak, w zasadzie najbardziej rozpowszechniony, ale nie jedyny. Może być nawet brąz (mam taki z okopu pod Studziankami - ewidentny brązowy, dobry na jesień ;)), może być białe kamo zimowe itd.Podobnie jak Kriczer nie polecam malowania - szkoda zabijać duszę" przedmiotu. Chyba że to pojechana szlifierka blacha, to wtedy wszystko jedno, czy będzie miał farbę czy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 1 Grudzień 2014 Share Napisano 1 Grudzień 2014 http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/2_copy886.jpgMój rusek z gliny.jabłuszko jest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.