Skocz do zawartości
  • 0

zdjęcie pradziadka

piotrchabros

Pytanie

Napisano
Witajcie mam zdjęcie mojego pradziadka Władysława Kowalczyka (w drugim rzędzie drugi z prawej)urodził się w 1900r więc to zdjęcie może pochodzić ze wczesnych lat dwudziestych. Nie mam pojęcia w jakiej jednostce służył i gdzie walczył może ktoś mi pomoże to rozszyfrować , może ktoś ma podobne zdjęcie lub kogoś też pozna. Pradziadek mieszkał na Lubelszczyźnie w powiecie puławskim. Dzięki za pomoc

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witajcie mam zdjęcie mojego pradziadka Władysława Kowalczyka (w drugim rzędzie drugi z prawej)urodził się w 1900r więc to zdjęcie może pochodzić ze wczesnych lat dwudziestych. Nie mam pojęcia w jakiej jednostce służył i gdzie walczył może ktoś mi pomoże to rozszyfrować , może ktoś ma podobne zdjęcie lub kogoś też pozna. Pradziadek mieszkał na Lubelszczyźnie w powiecie puławskim. Dzięki za pomoc
Napisano
Z tym rozpoznaniem jednostki to raczej ciężko będzie. Jakiś pododdział piechoty w mozaice mundurów charakterystycznych dla wojny polsko-bolszewickiej bądź ciut po niej. Szkoda że tablica jest nieczytelna.
Napisano

tu jakby widać 43p lub(45,48...) i Pleg? Na dole jakby 2 DP? Na tabliczce górnej- pewnie oznaczenie baraku.
Może ktoś ma lepszy program...
Rogatywki ze sztywnym daszkiem wz 19, a różnorodność umundurowania może wskazywać na wojnę polsko-bolszewicką.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie