Barson1 Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 Witam !Nadszedł czas na zmiany. Postanowiłem zakupić nowy wykrywacz - następce mojego wiernego ACE 250 ;) Myślałem nad ACE 350 ( ale czy różnica jest znacząca/zauważalna) ? Jestem wstanie dopłacić do 1000 zł do ceny osiągniętej przy sprzedaży ACE 250. A może warto dokupić lepszą cewkę zamiast kupować nowy sprzęt? Proszę o pomoc!Pozdrawiam !
BRAT_MIH Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 Akurat w tej kwocie nie masz dużego wyboru i podobnych tematów było mnóstwo, bo to najpopularniejszy przedział. Przesiadka na Euroace jest dosyć zauważalna, większa cewka, mniej machania, głębszy. Satysfakcja w moim przypadku trwała jakieś pół roku. Ja bym polecił Optimę, bo akurat używam, albo używana X-terrę 505. Z tym, że Optima ze względu na wyższą częstotliwość ładnie ciągnie mini cudeńka i tryb mix to rewelka. Nie każdemu pasuje, mi bardzo !
Barson1 Napisano 15 Listopad 2014 Autor Napisano 15 Listopad 2014 A pudło" w ACE 250 różni sie od tego w ACE 350 ? Może warto tylko zmienić cewkę ? Bo teraz mam podstawową małą ACE 250
nunek72 Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 Pudło" i rozmieszczenie przycisków to w zasadzie to samo. Z wizualnych różnic jest inny wykres referencyjny.Co do samych sprzętów: praca na innej częstotliwości - 250 -tka o ile pamiętam to 6,50 kHz, a Euro na 8,25 kHz , 250 -tka - jeden segment dla dyskryminacji żelaza, Euro trzy. No i inna cewka - w Euro jest już DD i przez to ten sprzęcik jest spokojniejszy, lepiej wyłapuje drobiazgi oraz jest nieco głębszy. Ja bym zaproponował Deltę, ale z cewką Detech Ultimate. Bardzo dobra czułość na drobiazgi i głęboki ( ładnie łapie 1 grosz w glebie na 25 cm, a to moim zdaniem już bardzo dobry wynik )
sygn Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 A jakby kupić cewkę od ACE 350 i dać do ACE 250 ?
sygn Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 A coś ze stajni Garretta do 2000 tyś. złotych ? Nastawiam się na drobnicę - nie militarkę.
sygn Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 Nie chciało mi się zalogować konto Barson1 zalogowałem sie na to :) Ponawiam moje pytanie :)
BRAT_MIH Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 O jak multikonto i mnóstwo ostrzeżeń to powiem tak - poczytaj trochę, to nie takie trudne. Skup się i dodaj literkę do literki, a później kup sobie jakieś super pudło. Nara.
bikemax771 Napisano 20 Listopad 2014 Napisano 20 Listopad 2014 Wiadomo że Garrett to szajs piszczy na byle copełno tego na alezło dlatego sztuczna reklama na forach
ginerus Napisano 20 Listopad 2014 Napisano 20 Listopad 2014 Reklama dzwignią handlu uczepiłeś się tego garretta i mącisz
MałyStrzelec Napisano 4 Grudzień 2014 Napisano 4 Grudzień 2014 Rutus PROxima ver 5.0 cena 1550 zł tez miałem ACE 250 sprzedałem używany i właśnie kupiłem sobie proxime nową ale mało czasu nią się bawię dobry sprzęt.
atylla Napisano 4 Grudzień 2014 Napisano 4 Grudzień 2014 powiem tak , byłem zadowolony z ACE 250 i jestem zadowolony z Euro , może dla innych szajs , jak dla mnie sprzęcik spoko a skoro piszczy to chyba dobrze
pawlut38 Napisano 20 Grudzień 2014 Napisano 20 Grudzień 2014 witam latałem z ace 150 byłem zadowolony teraz od ponad roku mam EuroAce dośc duzo latam i powiem szczerze potrafi zaskoczyć polecam z czystym sumieniem
czarnamamba Napisano 12 Styczeń 2015 Napisano 12 Styczeń 2015 Witam, koledzy potrzebuję rady odnośnie wykrywki. Do tej pory latałem z ace 250 ale już mi przestała wystarczać. Głównie szukam drobnicy, a z 250 nigdy nie znalazłem nic głębiej niż 15, może 20 z warstwą liści centymetrów - mowa o kolorku. Chciałbym coś co zapiszczy na fanta głębiej ukrytego. Przesiadka na 350 podobno nie ma sensu, at pro troszkę poza zasięgiem finansowym. Szukam czegoś za powiedzmy 1500,- chyba, że za to kwotę nie ma nic sensownego, to mogę jeszcze parę stówek dorzucić. Czytałem różne tematy o wykrywkach w tym przedziale cenowym ale wszędzie tylko kłótnie i zachwalanie swojego. Ja chce usłyszeć/przeczytać coś obiektywnego - konkrety mnie interesują. Pozdrawiam.
ginerus Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Coś mały ten zasięg może porównaj z innym a do 250 możesz kupić cewkę taką jak ma euroace i zasięg znacznie lepszy.A jeśli chcesz się rozstać z garretem to może White's 5900/6000 di pro sl/pro xl za wymienioną kwotę kupi bardzo ładnego ale sprzęt cięższy.
dashunt Napisano 15 Styczeń 2015 Napisano 15 Styczeń 2015 @CzarnamambaMiałem podobnie jak Ty Ace 250. Kupiłem Teknetics Delte z cewką 8 cali co dało zasięg identyczny jak w Ace 250, chciałem już sprzedawać ale trafiła mi się cewka Teknetics DD 11 cali i wtedy przeżyłem szok zasięgowy. Pola znowu pełne fantów a przemiatanie czymś tak lekkim jak Delta to poezja. Są co prawda minusy, gdyż Tekneticsy lubią popierdywać przy maksymalnej czułości ale nadrabiają ergonomią i szybkością. Za podaną przez Ciebie kwotę polecam Teknetics Gamme albo Omege - używki znajdziesz w tej cenie (oczywiście konieczne z cewką 11 DD albo Detech 13).
czarnamamba Napisano 15 Styczeń 2015 Napisano 15 Styczeń 2015 Dzięki za odpowiedzi, a co myślicie o Rutus Argo 3 bo skłaniałem się ku niemu porównując cenę do możliwości. Co do cewki z euroace to mam mieszane odczucia, czytałem gdzieś, że różnica w zasięgu jest nieznaczna. Te Tekneticsy rozważę jeszcze.
dashunt Napisano 15 Styczeń 2015 Napisano 15 Styczeń 2015 Rutusa nigdy nie miałem w ręku więc nie pomogę. Natomiast jako posiadacz Ace 250 chciałem kupić sobie 350 ale opinie, które pojawiały się o nim spowodowały, że porzuciłem tą idee. Myślę więc, że jeśli rozważasz Garretty to należałoby mierzyć w AT PRO, który za 1700 zł jako używ spokojnie kupisz.
czarnamamba Napisano 21 Styczeń 2015 Napisano 21 Styczeń 2015 Im więcej czytam, tym mniej wiem. Nie ma wykrywki idealnej w tej cenie. Z braku przekonania do czegokolwiek, skłaniałbym się do at pro ''jak większość'' ale nie ma nic poniżej dwójki póki co. Chyba, że ktoś zechciałby mnie przekonać do czegoś innego w miarę uniwersalnego, głównie drobnica kolorowa, ale mam też do sprawdzenia parę miejsc po okopach, gdzie czuje, że mój kanarek 250 90% fantów przemilcza i po każdym powrocie do domu czuć niedosyt :/ Generalnie zależy mi na głębszej penetracji - mowa o gruncie, oraz dobrej dyskryminacji koloru w zaśmieconej glebie.
dashunt Napisano 22 Styczeń 2015 Napisano 22 Styczeń 2015 Aktualnie posiadam Minelaba X-Terra 705 i myślę, że to jest dobry trop. Duży wybór cewek, sprzęt bardzo stabilny, dźwięki wybitnie przyjazne:), jedynie wyważenie trochę uciążliwe przy pierwszych wyjściach w teren. P.S Dlaczego nie bierzesz pod uwagę Tekneticsa Omega?
brodkasz Napisano 22 Styczeń 2015 Napisano 22 Styczeń 2015 Wykrywki idealnej w tej cenie nie znajdziesz, obawiam się że znalezienie takiego wykrywacza jest w ogóle nie możliwe. Jeden lubi to drugi preferuje coś innego. Ja osobiście po długiej przygodzie z Rutusem konkretnie Proxima v1 bardzo sobie go chwalę ale...Niby dobrze ale waga, kręgosłup już nie ten co kiedyś. Obecnie próbuję z Solfernusem. Jeżeli zależy Ci na wykrywce lekkiej, małej w transporcie, mało potrzebującej prądu i o dość przyzwoitych osiągach możesz na nią spojrzeć. Osiągami dorównuje Proximie a czasami nawet przyjemnie zaskakuje. Do tego cena jest przystępna. Pozdrawiam Brodkasz.
ancover Napisano 22 Styczeń 2015 Napisano 22 Styczeń 2015 Pomyśl nad teknetiksem at pro z cewka DD jak tak zrobiłem tzn. po ACE 250 miałem fishera F70 nieprzypasował mi i kupiłem AT Pro i jestem zadowolony. Lepiej mi pasuje jak ACE i fisher
czarnamamba Napisano 23 Styczeń 2015 Napisano 23 Styczeń 2015 No to po marudzę jeszcze. At pro schodzą jak świeże bułeczki, nie ma na całym olx i alle żadnej używki, wszystko schodzi na pieńku i to w cenach zbliżonych do nowego. Co do polskich sprzętów to mam mieszane uczucia po przeczytaniu wielu opinii użytkowników. Tereska 705 poza zasięgiem. Teknetics hmmmm.... nie ma reg. głośności i podświetlenia, a to dla mnie minus. W kanarku doskwiera jak cholera brak tych funkcji. Jest jedna omega w bardzo rozsądnej cenie, zastanawiam się czy nie wziąć na próbę, a jak się nie przyjmie to odsprzedać dalej, co myślicie, warto? http://allegro.pl/teknetics-omega-8000-i5013374143.html
ancover Napisano 24 Styczeń 2015 Napisano 24 Styczeń 2015 co prawda niemiałem omegi ale słyszałem ze to tak samo przereklamowany sprzęt jak f70 byli tacy co się skarżyli.Tez jak miałem ace to myslałem że kupie f 70 i bedzie mega czad a tu kupa jest tak czuły ze aby spokojnie smigac musiałem zdejmowac czułośc a tu tracił na głebokosci mysle ze podobnie jest z omegą wiec szkoda kasy jesli juz chcesz super sprzet to kup XP deus resztą niezawracalbym sobie głowy zwykły sprzet typu ace, at pro, rutus czy tesoro w zupelnosci wystarczy zeby sie milo pobawic a jak trafisz dobra miejscówe to kazdy z nich sie sprawdzi.
mpcv Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 Polecam AT Pro. Miałem 250 7 lat. Rok termu miałem ten sam dylemat, co kupić. Analizowałem wszystkie za i przeciw. Przeczytałem dużo fajnych wypowiedzi na forach i zdecydowałem na At Pro. Teraz po roku mogę stwierdzić, iż był to trafny zakup. Jedyny mankament to waga, dwie góra trzy godziny i czuć na ramieniu ciężar. Reszta to w tej klasie kwestia szczęścia i dobrego wytypowania miejsca.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.