Skocz do zawartości

Nowy wyrywacz - czyli następca ACE 250

Barson1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !
Nadszedł czas na zmiany. Postanowiłem zakupić nowy wykrywacz - następce mojego wiernego ACE 250 ;) Myślałem nad ACE 350 ( ale czy różnica jest znacząca/zauważalna) ? Jestem wstanie dopłacić do 1000 zł do ceny osiągniętej przy sprzedaży ACE 250. A może warto dokupić lepszą cewkę zamiast kupować nowy sprzęt?
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam !
Napisano
Akurat w tej kwocie nie masz dużego wyboru i podobnych tematów było mnóstwo, bo to najpopularniejszy przedział. Przesiadka na Euroace jest dosyć zauważalna, większa cewka, mniej machania, głębszy. Satysfakcja w moim przypadku trwała jakieś pół roku. Ja bym polecił Optimę, bo akurat używam, albo używana X-terrę 505. Z tym, że Optima ze względu na wyższą częstotliwość ładnie ciągnie mini cudeńka i tryb mix to rewelka. Nie każdemu pasuje, mi bardzo !
Napisano
Pudło" i rozmieszczenie przycisków to w zasadzie to samo. Z wizualnych różnic jest inny wykres referencyjny.
Co do samych sprzętów: praca na innej częstotliwości - 250 -tka o ile pamiętam to 6,50 kHz, a Euro na 8,25 kHz , 250 -tka - jeden segment dla dyskryminacji żelaza, Euro trzy. No i inna cewka - w Euro jest już DD i przez to ten sprzęcik jest spokojniejszy, lepiej wyłapuje drobiazgi oraz jest nieco głębszy.
Ja bym zaproponował Deltę, ale z cewką Detech Ultimate.
Bardzo dobra czułość na drobiazgi i głęboki ( ładnie łapie 1 grosz w glebie na 25 cm, a to moim zdaniem już bardzo dobry wynik )
Napisano
O jak multikonto i mnóstwo ostrzeżeń to powiem tak - poczytaj trochę, to nie takie trudne. Skup się i dodaj literkę do literki, a później kup sobie jakieś super pudło. Nara.
  • 2 weeks later...
Napisano
powiem tak , byłem zadowolony z ACE 250 i jestem zadowolony z Euro , może dla innych szajs , jak dla mnie sprzęcik spoko a skoro piszczy to chyba dobrze
  • 3 weeks later...
Napisano
witam latałem z ace 150 byłem zadowolony teraz od ponad roku mam EuroAce dośc duzo latam i powiem szczerze potrafi zaskoczyć polecam z czystym sumieniem
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam,
koledzy potrzebuję rady odnośnie wykrywki.
Do tej pory latałem z ace 250 ale już mi przestała wystarczać. Głównie szukam drobnicy, a z 250 nigdy nie znalazłem nic głębiej niż 15, może 20 z warstwą liści centymetrów - mowa o kolorku.
Chciałbym coś co zapiszczy na fanta głębiej ukrytego.
Przesiadka na 350 podobno nie ma sensu, at pro troszkę poza zasięgiem finansowym. Szukam czegoś za powiedzmy 1500,- chyba, że za to kwotę nie ma nic sensownego, to mogę jeszcze parę stówek dorzucić. Czytałem różne tematy o wykrywkach w tym przedziale cenowym ale wszędzie tylko kłótnie i zachwalanie swojego. Ja chce usłyszeć/przeczytać coś obiektywnego - konkrety mnie interesują.
Pozdrawiam.
Napisano
Coś mały ten zasięg może porównaj z innym a do 250 możesz kupić cewkę taką jak ma euroace i zasięg znacznie lepszy.A jeśli chcesz się rozstać z garretem to może White's 5900/6000 di pro sl/pro xl za wymienioną kwotę kupi bardzo ładnego ale sprzęt cięższy.
Napisano
@Czarnamamba

Miałem podobnie jak Ty Ace 250. Kupiłem Teknetics Delte z cewką 8 cali co dało zasięg identyczny jak w Ace 250, chciałem już sprzedawać ale trafiła mi się cewka Teknetics DD 11 cali i wtedy przeżyłem szok zasięgowy. Pola znowu pełne fantów a przemiatanie czymś tak lekkim jak Delta to poezja. Są co prawda minusy, gdyż Tekneticsy lubią popierdywać przy maksymalnej czułości ale nadrabiają ergonomią i szybkością. Za podaną przez Ciebie kwotę polecam Teknetics Gamme albo Omege - używki znajdziesz w tej cenie (oczywiście konieczne z cewką 11 DD albo Detech 13).
Napisano
Dzięki za odpowiedzi,
a co myślicie o Rutus Argo 3 bo skłaniałem się ku niemu porównując cenę do możliwości.
Co do cewki z euroace to mam mieszane odczucia, czytałem gdzieś, że różnica w zasięgu jest nieznaczna.
Te Tekneticsy rozważę jeszcze.
Napisano
Rutusa nigdy nie miałem w ręku więc nie pomogę. Natomiast jako posiadacz Ace 250 chciałem kupić sobie 350 ale opinie, które pojawiały się o nim spowodowały, że porzuciłem tą idee. Myślę więc, że jeśli rozważasz Garretty to należałoby mierzyć w AT PRO, który za 1700 zł jako używ spokojnie kupisz.
Napisano
Im więcej czytam, tym mniej wiem. Nie ma wykrywki idealnej w tej cenie.
Z braku przekonania do czegokolwiek, skłaniałbym się do at pro ''jak większość'' ale nie ma nic poniżej dwójki póki co.
Chyba, że ktoś zechciałby mnie przekonać do czegoś innego w miarę uniwersalnego, głównie drobnica kolorowa, ale mam też do sprawdzenia parę miejsc po okopach, gdzie czuje, że mój kanarek 250 90% fantów przemilcza i po każdym powrocie do domu czuć niedosyt :/
Generalnie zależy mi na głębszej penetracji - mowa o gruncie, oraz dobrej dyskryminacji koloru w zaśmieconej glebie.
Napisano
Aktualnie posiadam Minelaba X-Terra 705 i myślę, że to jest dobry trop. Duży wybór cewek, sprzęt bardzo stabilny, dźwięki wybitnie przyjazne:), jedynie wyważenie trochę uciążliwe przy pierwszych wyjściach w teren. P.S Dlaczego nie bierzesz pod uwagę Tekneticsa Omega?
Napisano
Wykrywki idealnej w tej cenie nie znajdziesz, obawiam się że znalezienie takiego wykrywacza jest w ogóle nie możliwe. Jeden lubi to drugi preferuje coś innego. Ja osobiście po długiej przygodzie z Rutusem konkretnie Proxima v1 bardzo sobie go chwalę ale...
Niby dobrze ale waga, kręgosłup już nie ten co kiedyś. Obecnie próbuję z Solfernusem. Jeżeli zależy Ci na wykrywce lekkiej, małej w transporcie, mało potrzebującej prądu i o dość przyzwoitych osiągach możesz na nią spojrzeć. Osiągami dorównuje Proximie a czasami nawet przyjemnie zaskakuje. Do tego cena jest przystępna.
Pozdrawiam Brodkasz.
Napisano
Pomyśl nad teknetiksem at pro z cewka DD jak tak zrobiłem tzn. po ACE 250 miałem fishera F70 nieprzypasował mi i kupiłem AT Pro i jestem zadowolony. Lepiej mi pasuje jak ACE i fisher
Napisano
No to po marudzę jeszcze.

At pro schodzą jak świeże bułeczki, nie ma na całym olx i alle żadnej używki, wszystko schodzi na pieńku i to w cenach zbliżonych do nowego.
Co do polskich sprzętów to mam mieszane uczucia po przeczytaniu wielu opinii użytkowników.
Tereska 705 poza zasięgiem.
Teknetics hmmmm.... nie ma reg. głośności i podświetlenia, a to dla mnie minus. W kanarku doskwiera jak cholera brak tych funkcji.

Jest jedna omega w bardzo rozsądnej cenie, zastanawiam się czy nie wziąć na próbę, a jak się nie przyjmie to odsprzedać dalej, co myślicie, warto?

http://allegro.pl/teknetics-omega-8000-i5013374143.html
Napisano
co prawda niemiałem omegi ale słyszałem ze to tak samo przereklamowany sprzęt jak f70 byli tacy co się skarżyli.
Tez jak miałem ace to myslałem że kupie f 70 i bedzie mega czad a tu kupa jest tak czuły ze aby spokojnie smigac musiałem zdejmowac czułośc a tu tracił na głebokosci mysle ze podobnie jest z omegą wiec szkoda kasy jesli juz chcesz super sprzet to kup XP deus resztą niezawracalbym sobie głowy zwykły sprzet typu ace, at pro, rutus czy tesoro w zupelnosci wystarczy zeby sie milo pobawic a jak trafisz dobra miejscówe to kazdy z nich sie sprawdzi.
Napisano
Polecam AT Pro. Miałem 250 7 lat. Rok termu miałem ten sam dylemat, co kupić. Analizowałem wszystkie za i przeciw. Przeczytałem dużo fajnych wypowiedzi na forach i zdecydowałem na At Pro. Teraz po roku mogę stwierdzić, iż był to trafny zakup. Jedyny mankament to waga, dwie góra trzy godziny i czuć na ramieniu ciężar. Reszta to w tej klasie kwestia szczęścia i dobrego wytypowania miejsca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie