Nruji Posted November 8, 2014 Author Share Posted November 8, 2014 Witam.Znalezione na łące, wykrywka szalała więc postanowiłem zbadać temat... co o tym sądzicie? Podeślę lepsze fotki jeśli trzeba.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nruji Posted November 8, 2014 Author Share Posted November 8, 2014 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stan63 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 To raczej coś z pieca,jaka jest barwa,twardość i czy magnes przyciąga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nruji Posted November 8, 2014 Author Share Posted November 8, 2014 Nie, magnes się tego nie ima... pewnie jakiś glut z pieca :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper6 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Gdy słyszę słowo meteoryt to mimowolnie sam się do siebie uśmiecham.Wiele lat temu dostałem info że w latach `70 w okolicach Wołowa na zDolnym Śląsku rozbił się meteoryt.Pojeździłem po okolicznych wichurach, pogadałem, popytałem się i mnie nakierowano.Na skraju lasu wykrywka zaczęła szaleć. Wykopuję bryły wielkości pięści, głowy. Nakopałem tego 2 pełne worki i jeszcze luzem nawrzucałem bagażnika bo już nie miałem w co pakować....Już słyszałem" szelest mamony.................Zawiozłem to do Wrocławia do Instytutu Geologii do przebadaniaOkazało się że to jest........ ruda darniowa.W nerwach zostawiłem im wszystko pod budynkiem :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 A mogłeś hutę otworzyć - dymarka itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nruji Posted November 8, 2014 Author Share Posted November 8, 2014 :) mogłeś podrzucić żona skalniak robi.Mam nadzieję, że kiedyś trafię... a tak na marginesie ma ktoś doświadczenia z poszukiwaniem gwiazdek z nieba przy pomocy Garret'a serii AT ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
traper6 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Wojtas, słowo dymarka" to mi się kojarzy z.... kobietami :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
woytas Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 E tam...Darek nas ozłoci.Pamiętam poszukiwania na plaży w Grzybowie pierścionka z meteorytem. Po 6 godzinach okazało się, że spoczywa sobie (pierścionek) na radiu w pokoiku. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mensguth6 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 trolujemy na forum tak oficjalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Nruji
Witam.
Znalezione na łące, wykrywka szalała więc postanowiłem zbadać temat... co o tym sądzicie? Podeślę lepsze fotki jeśli trzeba.
Pozdrawiam
9 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.