Nruji Napisano 8 Listopad 2014 Autor Napisano 8 Listopad 2014 Witam.Znalezione na łące, wykrywka szalała więc postanowiłem zbadać temat... co o tym sądzicie? Podeślę lepsze fotki jeśli trzeba.Pozdrawiam
stan63 Napisano 8 Listopad 2014 Napisano 8 Listopad 2014 To raczej coś z pieca,jaka jest barwa,twardość i czy magnes przyciąga?
Nruji Napisano 8 Listopad 2014 Autor Napisano 8 Listopad 2014 Nie, magnes się tego nie ima... pewnie jakiś glut z pieca :)
traper6 Napisano 8 Listopad 2014 Napisano 8 Listopad 2014 Gdy słyszę słowo meteoryt to mimowolnie sam się do siebie uśmiecham.Wiele lat temu dostałem info że w latach `70 w okolicach Wołowa na zDolnym Śląsku rozbił się meteoryt.Pojeździłem po okolicznych wichurach, pogadałem, popytałem się i mnie nakierowano.Na skraju lasu wykrywka zaczęła szaleć. Wykopuję bryły wielkości pięści, głowy. Nakopałem tego 2 pełne worki i jeszcze luzem nawrzucałem bagażnika bo już nie miałem w co pakować....Już słyszałem" szelest mamony.................Zawiozłem to do Wrocławia do Instytutu Geologii do przebadaniaOkazało się że to jest........ ruda darniowa.W nerwach zostawiłem im wszystko pod budynkiem :)
Nruji Napisano 8 Listopad 2014 Autor Napisano 8 Listopad 2014 :) mogłeś podrzucić żona skalniak robi.Mam nadzieję, że kiedyś trafię... a tak na marginesie ma ktoś doświadczenia z poszukiwaniem gwiazdek z nieba przy pomocy Garret'a serii AT ? Pozdrawiam
traper6 Napisano 8 Listopad 2014 Napisano 8 Listopad 2014 Wojtas, słowo dymarka" to mi się kojarzy z.... kobietami :)
woytas Napisano 8 Listopad 2014 Napisano 8 Listopad 2014 E tam...Darek nas ozłoci.Pamiętam poszukiwania na plaży w Grzybowie pierścionka z meteorytem. Po 6 godzinach okazało się, że spoczywa sobie (pierścionek) na radiu w pokoiku. :/
Pytanie
Nruji
Witam.
Znalezione na łące, wykrywka szalała więc postanowiłem zbadać temat... co o tym sądzicie? Podeślę lepsze fotki jeśli trzeba.
Pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.