chris82 Napisano 6 Listopad 2014 Autor Napisano 6 Listopad 2014 Witam,proszę o pomoc w identyfikacji. Czy toś jest w stanie podać szczegóły dotyczące tego przedmiotu?
chris82 Napisano 8 Listopad 2014 Autor Napisano 8 Listopad 2014 Pochwalić do niego mam.Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czym go do czyścić? Być może wtedy uda się dotrzeć do jakichś oznaczeń.Prosiłbym o oszacowanie wartośći:)
tyfus Napisano 8 Listopad 2014 Napisano 8 Listopad 2014 ja naprawdę proszę... zapoznaj się z Forum i jego działami... nalegam.
viator01 Napisano 8 Listopad 2014 Napisano 8 Listopad 2014 Wrzuć zdjęcia w dziale konserwacja. A tutaj dodaj fotkę pochwy, albo sam zobacz jak się ceny kształtują na przykładzie różnych stronhttp://www.google.pl/search?q=german+imperial+naval+sword&biw=1067&bih=494&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZSdeVOOmAc_daryLgagH&ved=0CB8QsAQ Jak dowiesz się jaka cena i zaraz będziesz sprzedawał, to będzie ban za łamanie regulaminu :)
chris82 Napisano 7 Listopad 2014 Autor Napisano 7 Listopad 2014 A możesz określić przedział czasowy, kiedy powstała? Być może też gdzie mogła powstać? Niestety nie ma na niej żadnych śladów, które mogłyby sugerować jej pochodzenie.
viator01 Napisano 7 Listopad 2014 Napisano 7 Listopad 2014 A na ruchomej klapce nie ma żadnego napisu?Bez bić trudno będzie określić producenta, gdyż było ich wielu, a broń nie jest wytwarzana zgodnie z jednym obowiązującym wzorem i występują różnice pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami nawet wyprodukowanymi przez jednego wytwórcę. Na razie przejrzałem kilka katalogów aukcyjnych, ale na identyczna nie natrafiłem :(
chris82 Napisano 7 Listopad 2014 Autor Napisano 7 Listopad 2014 Niestety. Obejrzałem z kilku możliwych stron, za dnia i w sztucznym świetle - nic :(A sądzisz, że ma ona jakąkolwiek wartość czy lepiej zakopać na dnie szafy?
viator01 Napisano 7 Listopad 2014 Napisano 7 Listopad 2014 Doczytałem, że pytasz o okres powstania. Sądząc z głowni i konstrukcji rękojeści okres produkcji to lata pewnie ok. 1910 lub kilka lat później.
Kriczer Napisano 7 Listopad 2014 Napisano 7 Listopad 2014 czy lepiej zakopać na dnie szafy?"w lesie zakop w szmatach,ktoś na bank się bardziej ucieszy od ciebie :)
viator01 Napisano 7 Listopad 2014 Napisano 7 Listopad 2014 Wartość ma :)Po kilku występach kolegów już raczej nikt dokładnie nie będzie określał, ale nie widzę, by była poważnie zniszczona, więc nawet bez pochwy to ciekawy eksponat.
chris82 Napisano 7 Listopad 2014 Autor Napisano 7 Listopad 2014 tufus, Kriczer - bardzo dziękuję za fachową ocenę. Jak znajdę jeszcze jakiś ameliniowy" zardzewiały durszlak też się do Was zgłoszę z prośbą o opinię :PNie ładnie się naśmiewać z laika, nie ładnie.. :Pviator01, dzięki Ci wielkie. Zawsze to już jakaś wiedza.Pochwa też jest. Skórzana z metalowymi okuciami - niestety nieco zniszczona. Mówisz, że wartość ma. A jak byś ją Ty miał oszacować? Mało waży więc pewnie na złomie niewiele.. :P Ciekaw jestem czy warto za tym pochodzić czy jak wspomnieli koledzy zakopać w lesie.. ;)
chris82 Napisano 6 Listopad 2014 Autor Napisano 6 Listopad 2014 Witam,proszę o pomoc w identyfikacji. Czy toś jest w stanie podać szczegóły dotyczące tego przedmiotu?
Pytanie
chris82
Witam,
proszę o pomoc w identyfikacji. Czy toś jest w stanie podać szczegóły dotyczące tego przedmiotu?
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.