chris82 Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 Witam,proszę o pomoc w identyfikacji. Czy toś jest w stanie podać szczegóły dotyczące tego przedmiotu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 8, 2014 Author Share Posted November 8, 2014 Pochwalić do niego mam.Czy jest ktoś w stanie powiedzieć czym go do czyścić? Być może wtedy uda się dotrzeć do jakichś oznaczeń.Prosiłbym o oszacowanie wartośći:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 ja naprawdę proszę... zapoznaj się z Forum i jego działami... nalegam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Wrzuć zdjęcia w dziale konserwacja. A tutaj dodaj fotkę pochwy, albo sam zobacz jak się ceny kształtują na przykładzie różnych stronhttp://www.google.pl/search?q=german+imperial+naval+sword&biw=1067&bih=494&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZSdeVOOmAc_daryLgagH&ved=0CB8QsAQ Jak dowiesz się jaka cena i zaraz będziesz sprzedawał, to będzie ban za łamanie regulaminu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 A możesz określić przedział czasowy, kiedy powstała? Być może też gdzie mogła powstać? Niestety nie ma na niej żadnych śladów, które mogłyby sugerować jej pochodzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 A na ruchomej klapce nie ma żadnego napisu?Bez bić trudno będzie określić producenta, gdyż było ich wielu, a broń nie jest wytwarzana zgodnie z jednym obowiązującym wzorem i występują różnice pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami nawet wyprodukowanymi przez jednego wytwórcę. Na razie przejrzałem kilka katalogów aukcyjnych, ale na identyczna nie natrafiłem :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 Niestety. Obejrzałem z kilku możliwych stron, za dnia i w sztucznym świetle - nic :(A sądzisz, że ma ona jakąkolwiek wartość czy lepiej zakopać na dnie szafy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Doczytałem, że pytasz o okres powstania. Sądząc z głowni i konstrukcji rękojeści okres produkcji to lata pewnie ok. 1910 lub kilka lat później. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 ma ona jakąkolwiek wartość "... tja ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriczer Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 czy lepiej zakopać na dnie szafy?"w lesie zakop w szmatach,ktoś na bank się bardziej ucieszy od ciebie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
viator01 Posted November 7, 2014 Share Posted November 7, 2014 Wartość ma :)Po kilku występach kolegów już raczej nikt dokładnie nie będzie określał, ale nie widzę, by była poważnie zniszczona, więc nawet bez pochwy to ciekawy eksponat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 tufus, Kriczer - bardzo dziękuję za fachową ocenę. Jak znajdę jeszcze jakiś ameliniowy" zardzewiały durszlak też się do Was zgłoszę z prośbą o opinię :PNie ładnie się naśmiewać z laika, nie ładnie.. :Pviator01, dzięki Ci wielkie. Zawsze to już jakaś wiedza.Pochwa też jest. Skórzana z metalowymi okuciami - niestety nieco zniszczona. Mówisz, że wartość ma. A jak byś ją Ty miał oszacować? Mało waży więc pewnie na złomie niewiele.. :P Ciekaw jestem czy warto za tym pochodzić czy jak wspomnieli koledzy zakopać w lesie.. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 Witam,proszę o pomoc w identyfikacji. Czy toś jest w stanie podać szczegóły dotyczące tego przedmiotu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris82 Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
chris82
Witam,
proszę o pomoc w identyfikacji. Czy toś jest w stanie podać szczegóły dotyczące tego przedmiotu?
15 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.