hubimohi93 Posted November 2, 2014 Author Share Posted November 2, 2014 Witam.Od razu przepraszam, jeśli zamieściłem wątek w złym miejscu.Chciałbym prosić o identyfikację zdjęcia.Na zdjęciu jest mój pradziadek, w czasie I wojny światowej walczył na froncie zachodnim po stronie Niemiec. Dziadek twierdzi, że walczył również po wojnie w WP. Czy widoczni na zdjęciu przy koniach mężczyźni, to żołnierze WP (ułani?). Co to mogła być za uroczystość (przypuszczam, że patriotyczna, sądząc po Polskich flagach). Czy po mundurach można rozpoznać jaka to jednostka? Mój przodek mieszkał w kujawsko-pomorskim (Niemcz, powiat bydgoski).Pozdrawiam i z góry dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edmundo Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Jegomość na pierwszym planie na pewno nie jest żołnierzem (ułanem) WP (nic na to nie wskazuje). Natomiast dziewczęta w tle są w charakterystycznych uniformach, tylko jakich ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubimohi93 Posted November 3, 2014 Author Share Posted November 3, 2014 Ok, dzięki za info;) myślałem, że kulbaki na koniach i szabla w rękach mojego przodka coś znaczy ;p a może to jakaś jednostka ochotnicza/zwiadowcza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubimohi93 Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 i jak? nic więcej nie wiadomo? jakieś przypuszczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubimohi93 Posted October 11, 2016 Author Share Posted October 11, 2016 odświeżam wątek :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
formoza58 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Te dziewczęta w głębi to harcerki. Natomiast jak wspomniał Edmundo, prawdopodobnie nie są to kawalerzyści. Może regionalny klub jeżdziecki lub lokalna banderia podczas któregoś ze świąt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.