weteranp Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji tylnego mostu. W piastach rozstaw szpilek taki jak w Żuku czy Warszawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pająk Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Ze schematu budowy kojarzy mi się z przedwojennym Fiatem ale konkretnego modelu nie dopasuję. Były jeszcze jakieś części z tym mostem od tego samego pojazdu? Jaki jest rozstaw kół? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pająk Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 skrzynia nie od Fiata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Duke Posted November 19, 2014 Share Posted November 19, 2014 Żuka czy Warszawę wykluczyłbym ze względu na smarowniczki przy pochwach wału tuż przy tarczach kotwicznych. Poza tym przy w/w autach pochwy wału były bardziej cylindryczne a nie stożkowe. No i te dźwignie ręcznego hamulca jakoś mi nie pasują... Link to comment Share on other sites More sharing options...
honker Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 cześć porównaj z tym https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/most_001.jpg jest podobny.Do Irion Duke bardzo się mylisz Żuk też miał kalamitki do smarowania łożyska półosi. pozd marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
weteranp Posted November 20, 2014 Author Share Posted November 20, 2014 Rozstaw zmierzę jak będę w garażu - wg mnie jakaś osobówka. Nie znalazłem żadnych sygnatur. Razem z tym mostem miałem skrzynię biegów http://odkrywca.pl/skrzynia-biegow,736430.html#736430 . Warszawa czy Żuk oczywiście to nie jest, jedynie rozstaw szpilek taki sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weteranp Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji tylnego mostu. W piastach rozstaw szpilek taki jak w Żuku czy Warszawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weteranp Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 zdj. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
weteranp Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 zdj. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
weteranp
Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji tylnego mostu. W piastach rozstaw szpilek taki jak w Żuku czy Warszawie.
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.