patton12 Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 Witam szanownych kolegów. Czy wiecie cokolwiek o tym wieszaku, właścicielu tego sklepu, gdzie się on dokładnie znajdował itp. Za wszystkie informacje z góry dziękuję.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 15 Październik 2014 Napisano 15 Październik 2014 Ale kombinujecie. Przecież wszystko na nim jest: Konfekcja męska i damska P. Franoszek, Nowa Wieś - Górny Śląsk". Jaka filia?
patton12 Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 Witam szanownych kolegów. Czy wiecie cokolwiek o tym wieszaku, właścicielu tego sklepu, gdzie się on dokładnie znajdował itp. Za wszystkie informacje z góry dziękuję.Pozdrawiam
derkb Napisano 15 Październik 2014 Napisano 15 Październik 2014 patton przeciez ci podałem ze tylko lekko ponad 20 osób w tym kraju nosi takie nazwisko, wiec ci z Łodzi byc moze sa spokrewnieniz tymi ze slaska, masz nr tel , ja za ciebie dzwonic nie bede.(łopatologicznie-jesli spokrewnieni to moze cos wiedzą) ponadtto 2 min gógla:http://rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/wspominamy-rude-slaska-sprzed-lat-za-czym-najbardziej,963805,artgal,t,id,tm.htmli w komentarzach pod zdjeciami wspomina EWA o miejscu zwanym Franoszek" nie pisze co to było ale budynek chyba nie istnieje wystarczy gdzieś na tym portalu zapytac, ponadto w lodzi znalazłem tez sklep z butami był tez tam nr tel...
Elandil Napisano 14 Październik 2014 Napisano 14 Październik 2014 Prawie na pewno okres międzywojenny, niestety nowych wsi w Polsce jest mnóstwo. Powodzenia w szukaniu.
patton12 Napisano 15 Październik 2014 Autor Napisano 15 Październik 2014 Ok, trzeba będzie zadzwonić. Dzięki za wszelką pomoc.
derkb Napisano 15 Październik 2014 Napisano 15 Październik 2014 Tu lista nazwisk w polsce, najwiecej w Łodzi, dwa w Rudzie Śląskiej i 1 w Grójcuhttp://www.moikrewni.pl/mapa/kompletny/franoszek.htmlObecny zakład krawiecki w łodzi, jest nr tel:http://www.znanyfachowiec.pl/62854/krawiectwo-franoszek-grzegorz/krawiec/lodz
bjar_1 Napisano 15 Październik 2014 Napisano 15 Październik 2014 Nowa Wieś, Górny Śląsk - jest na wieszaku. Jak będę w domu, to w swoich szpargałach poszukam informacji o w/w firmie.
Catadero Napisano 14 Październik 2014 Napisano 14 Październik 2014 Zaryzykuję. Nie jest to żadna pewna identyfikacja, ale...Wg. mnie jest to wieszak z miejscowości Giszowiec z lat międzywojennych. Mieszkańcy brali czynny udział w trzech śląskich powstaniach a w powojennym plebiscycie Gieschewald został przyznany Polsce.C.
derkb Napisano 15 Październik 2014 Napisano 15 Październik 2014 Przed wojna funkcjonowało określenie Górny śląsk"? był dolny?
patton12 Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 Trochę poszperałem po internecie i może chodzić też o dzisiejsza dzielnicę Rudy Śląskiej, no ale o samym sklepie i jego właścicielu cisza. Trzeba będzie poprzeglądać trochę starych fotografii, może na którejś dostrzegę szyld sklepowy.
Pytanie
patton12
Witam szanownych kolegów. Czy wiecie cokolwiek o tym wieszaku, właścicielu tego sklepu, gdzie się on dokładnie znajdował itp. Za wszystkie informacje z góry dziękuję.
Pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.