finucha Napisano 2 Październik 2014 Autor Napisano 2 Październik 2014 WitamJak w temacie zwykly bagnet wh tylko niklowany.Czy niemcy sobie niklowali np na pamiatke czy to powojenna zdobywców robota?
finucha Napisano 2 Październik 2014 Autor Napisano 2 Październik 2014 nr zgodne ostrze tez nikiel.Spotkaliscie takiego cudaka kiedys?
Luftlander Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Jakiś intelektualista wypolerował fajny bagnet.
torba5 Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 a nie pochromowal jeszcze czasem tej pochwy tak czy siak destrukt dobrego bagnetu
Cyrograf15 Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 W latach 70-tych ubiegłego wieku była taka maniera. Poler, chrom/ocynk > wysoki połysk, i na ścianę.Wojtek
finucha Napisano 2 Październik 2014 Autor Napisano 2 Październik 2014 Fantasy znajomego kupił od kobiety po dziadku za stowe razem z radomiakiem bez pochwa.w tym ładne waf akty widać i na boku nr 38. Może jak by ten błyszczyk zdjąć to czarne by się pokazało?
viator01 Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Nie sądzę, żeby było kiepsko nałożone. Można próbować zdejmować, ale wiem z doświadczenia, że np. piaskowanie powoduje nierówne odchodzenie warstwy i zniszczy się metal pochwy.
por.pil.020 Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Ten umer 38" to data produkcji - 1938r. Podobno da sie chemicznie sciagnac nikiel i chrom, ale ja nigdy z tym nie mialem do czynienia, zapytaj w zakładach gdzie przeprowadzaja galwanizacje, napewno będą wiedzieli czy i jak sciagnac tą powloke nie niszczac metalu.
Korabkow Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Poszukaj zakład galwanizacji i bez problemu zdejmą powłokę,jaka jest będą wiedzieli.Zabieg ten nie powoduje uszkodzenia powierzchni stalowych,wiele razy to robiłem,tylko nie zapomnij zdemontować okładzin.Powierzchnia po zabiegu będzie matowa,lekko ją przeczyść wełną stalową,co dalej to już Twoja decyzja.
Pytanie
finucha
Witam
Jak w temacie zwykly bagnet wh tylko niklowany.
Czy niemcy sobie niklowali np na pamiatke czy to powojenna zdobywców robota?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.