Skocz do zawartości
  • 0

bAgnet niemiecki bojowy dziwny jaki?

finucha

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fantasy znajomego kupił od kobiety po dziadku za stowe razem z radomiakiem bez pochwa.w tym ładne waf akty widać i na boku nr 38. Może jak by ten błyszczyk zdjąć to czarne by się pokazało?
Napisano
Nie sądzę, żeby było kiepsko nałożone. Można próbować zdejmować, ale wiem z doświadczenia, że np. piaskowanie powoduje nierówne odchodzenie warstwy i zniszczy się metal pochwy.
Napisano
Ten umer 38" to data produkcji - 1938r. Podobno da sie chemicznie sciagnac nikiel i chrom, ale ja nigdy z tym nie mialem do czynienia, zapytaj w zakładach gdzie przeprowadzaja galwanizacje, napewno będą wiedzieli czy i jak sciagnac tą powloke nie niszczac metalu.
Napisano
Poszukaj zakład galwanizacji i bez problemu zdejmą powłokę,jaka jest będą wiedzieli.Zabieg ten nie powoduje uszkodzenia powierzchni stalowych,wiele razy to robiłem,tylko nie zapomnij zdemontować okładzin.Powierzchnia po zabiegu będzie matowa,lekko ją przeczyść wełną stalową,co dalej to już Twoja decyzja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie