Balarai Napisano 16 Wrzesień 2014 Autor Napisano 16 Wrzesień 2014 Hej, proszę o pomoc, kompletnie nie wiem do czego to mogło służyć - z góry to wąska (jakieś 1,5 cm) blaszka zamocowanym takim kółkiem, pierwotnie pewnie nie dotykało dolnej części i swobodnie ruszało się na własnej osi. Co to może być?
tataja Napisano 16 Wrzesień 2014 Napisano 16 Wrzesień 2014 Tak zapalniczka a kółko do pocierania ma ponad 20 mm średnicy ? Szybciej ruchoma rolka od jakiegoś niewielkiego mebelka szafeczki,niciaka.
maciekszprotawa Napisano 16 Wrzesień 2014 Napisano 16 Wrzesień 2014 Słyszał Pan stwierdzenie zapalniczka stołowa? Nie? Szkoda. Niech autor tematu szuka pod moim tropem. Może coś znajdziesz.
delmak Napisano 17 Wrzesień 2014 Napisano 17 Wrzesień 2014 tak jak ktoś napisał to może być kółeczko od stoliczka np. medycznego, jeżeli jest frezowane pośrodku to może być od naciągu linki
Korabkow Napisano 16 Wrzesień 2014 Napisano 16 Wrzesień 2014 Dalej bredzisz,mam i widziałem zapalniczki stołowe i takiego kółka nie mają,do tego w zapalniczkach tylko kółko krzeszące iskry jest czyste stalowe a reszta obudowy niklowana ,nawet srebrzona.ba nawet złocona.
maciekszprotawa Napisano 16 Wrzesień 2014 Napisano 16 Wrzesień 2014 Bredzę? Często. Może to być i średniowieczne urządzenie do podcierania 4 liter, a ja o tym nie wiem. Po prostu przypomina zapalniczkę. Korabkow wyłącz już tą wikipedię. http://www.sparksoftimevintagelighters.com/uploads/8/5/2/0/8520993/951134.jpg?1395813176Są różżżżżne rodzaje zapalniczek stołowych
Balarai Napisano 16 Wrzesień 2014 Autor Napisano 16 Wrzesień 2014 Hej, proszę o pomoc, kompletnie nie wiem do czego to mogło służyć - z góry to wąska (jakieś 1,5 cm) blaszka zamocowanym takim kółkiem, pierwotnie pewnie nie dotykało dolnej części i swobodnie ruszało się na własnej osi. Co to może być?
Pytanie
Balarai
Hej, proszę o pomoc, kompletnie nie wiem do czego to mogło służyć - z góry to wąska (jakieś 1,5 cm) blaszka zamocowanym takim kółkiem, pierwotnie pewnie nie dotykało dolnej części i swobodnie ruszało się na własnej osi. Co to może być?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.