Skocz do zawartości
  • 0

Blaszka z niegdyć ruszającym się kółkiem

Balarai

Pytanie

Napisano

Hej, proszę o pomoc, kompletnie nie wiem do czego to mogło służyć - z góry to wąska (jakieś 1,5 cm) blaszka zamocowanym takim kółkiem, pierwotnie pewnie nie dotykało dolnej części i swobodnie ruszało się na własnej osi. Co to może być?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak zapalniczka a kółko do pocierania ma ponad 20 mm średnicy ? Szybciej ruchoma rolka od jakiegoś niewielkiego mebelka szafeczki,niciaka.
Napisano
tak jak ktoś napisał to może być kółeczko od stoliczka np. medycznego, jeżeli jest frezowane pośrodku to może być od naciągu linki
Napisano
Dalej bredzisz,mam i widziałem zapalniczki stołowe i takiego kółka nie mają,do tego w zapalniczkach tylko kółko krzeszące iskry jest czyste stalowe a reszta obudowy niklowana ,nawet srebrzona.ba nawet złocona.
Napisano
Bredzę? Często. Może to być i średniowieczne urządzenie do podcierania 4 liter, a ja o tym nie wiem. Po prostu przypomina zapalniczkę. Korabkow wyłącz już tą wikipedię. http://www.sparksoftimevintagelighters.com/uploads/8/5/2/0/8520993/951134.jpg?1395813176

Są różżżżżne rodzaje zapalniczek stołowych
Napisano

Hej, proszę o pomoc, kompletnie nie wiem do czego to mogło służyć - z góry to wąska (jakieś 1,5 cm) blaszka zamocowanym takim kółkiem, pierwotnie pewnie nie dotykało dolnej części i swobodnie ruszało się na własnej osi. Co to może być?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie