Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2014 Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Czlowieksniegu (12054 / 697) 2014-09-14 10:18:38Ja się, jak widzę, muszę wytłumaczyć..Ja nie o tych odbłyśnikach pisałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 14 Wrzesień 2014 Share Napisano 14 Wrzesień 2014 to też i ja nawiązuje raczej do postów tomekignac i HD1940 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Lampa ma już nowego właściciela z forum Schutze:)czyli Kamila o którym pisałem jak składa KS 600 i szuka częśći.Na zdjęciu macie moją Czarną Mambę" z przebiegiem 3 km (tyle przepchnąłem ją od wujostwa) kupili ją w sklepie przewieźli ją żukiem do garażu i przestała 32 lata-nie mieli prawa jazdy:)Fabrycznie nowa z plombą na cylindrze,kartką odbioru technicznego,orginalnymi kluczami i szklanym akumulatorem nigdy nie zalanym a klema tez go nigdy nie poczuła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Miała 1 km jak ją wypychałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Nigdy nie zdjęta karteczka sklepowa odbioru technicznego,suchym miejscu stała wiec nie zgniła aż szkoda zdejmować .Już nigdy nie trafi na drogę... zostanie nowa nie skalana na zawsze jako mebel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Nasz prezent ślubny od chłopków z kawalerskiegoMandarynka"..600km przebiegu też nowa-prezent dla mojej żony by o Czarnej Mambie" zapomniała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 14 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2014 I pierwsze jazdy-radość nie opisana dresy i adidasy musiały być;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Wrzesień 2014 Share Napisano 14 Wrzesień 2014 Niemen" piękny! A kiedyś się nawet zastanawiałem jak się ma ten motocykl (w sumie dla mnie znany tylko z tego jednego zdjęcia w książce). Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 15 Wrzesień 2014 Share Napisano 15 Wrzesień 2014 Co to za wózeczek i do czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 15 Wrzesień 2014 Share Napisano 15 Wrzesień 2014 Mocowania. Wózek ma cały spód wymieniony, przypuszczalnie w latach 70, ładnie i równo wspawana blacha. Nie wiem jak jest z oryginalnością reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 15 Wrzesień 2014 Share Napisano 15 Wrzesień 2014 oświetlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 16 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Fajny zgnilaczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 16 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2014 To jest chyba bardzo..bardzo wczesna 600tka .Mam instrukcje obsługi pierwsze wydanie do 600 i chyba wlaśnie taka na zdjęciu.Ciekawostka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 16 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Ciekawy materiał http://allegro.pl/bmw-zundapp-ks-750-i4598640441.htmlł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 18 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Jak najbardziej http://www.youtube.com/watch?v=nedRkyRCB-4w naszym temacie.Zagadka wystarczy nazwa co byście nie zardzewieli:)______________________________________________Wystarczy, tak jak Kindżałowi podpowiadałem, wywalić S" ze śnurka...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:16 18-09-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 18 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Dziękuje za cenną uwagę i za poprawkę:)Tutaj macie link do drugiego egzemplarza Niemena pięknie odrestaurowanego z udokumentowaną historia pochodzenia-nie jakiś przeszczep ani podróba. Piękna robota gratulację dla restauratora i właściciela. Muszę go kiedyś na żywo zobaczyć!!!! http://www.youtube.com/watch?v=Olf9kT1sCRI:-(Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:58 18-09-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 18 Wrzesień 2014 Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Motocykl na zdjęciu to Brough Superior SS100. Sokół 600 na fotce wcześniejszej to egzemplarz prototypowy, z oznaczeniami CWS.Niemen fajny chociaż mnie takie pirdzipędy nie ruszają. Ostatnio na alledrogo była rama do takiego (z oryginalną tabliczką). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 18 Wrzesień 2014 Share Napisano 18 Wrzesień 2014 A ten BS był przecież dzis, ooo chyba wczoraj na FB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 18 Wrzesień 2014 Share Napisano 18 Wrzesień 2014 NIEMEN, SUPER, FAJNO, SIE CIESZĘ SIĘ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 20 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Dupencja na niedziele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian440 Napisano 20 Wrzesień 2014 Share Napisano 20 Wrzesień 2014 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian440 Napisano 20 Wrzesień 2014 Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Czemu w niedziele nie promujecie polskich dziewczyn ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 21 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Trafiłem na ogłoszenie sprzedaży takiego silnika.Cena adekwatna chyba do unikalnej wagi tej części?http://allegro.pl/pzinz-405-425-lux-sport-unikatowy-polski-silnik-i4628245594.htmlSprzedający chyba jest kolekcjonerem świadczyć może o tym wyeksponowany Sokół 1000 w tle i wystawiona przez niego niedawno rama z silnikiem do Niemena o którym wspomniał H-D 1940.Pozatym sprzedaje inne ciekawe fanty. Może ktoś z Was zna tego Pana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Ja znam, zarówno sprzedającego jak i historię tego silnika. W numerze 91 Classicauto jest obszerny i bardzo ciekawy artykuł o tym egzemplarzu i spostrzeżeniach w trakcie jego remontu. http://classicauto.pl/2014/03/numer-91-42014/ A w nr 86 sam coś naskrobałem o limuzynie Lux-Sport ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaaneshadorrer Napisano 21 Wrzesień 2014 Share Napisano 21 Wrzesień 2014 Nie polecam robienia interesów z Robertem S., rozkręcił na części nie jeden unikatowy pojazd. Zresztą każdy kto choć trochę siedzi w polskich, sportowych pojazdach wie o co chodzi.@Seba jak się nie mylę obie panienki już były, na pewno tą pierwszą sam wrzucałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.