Paweł80 Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Zabiorę głos w dyskusji,jestem jednym, na bank nie jedynym, który kupował u yukona. Nigdy nie płaciłem z góry, zawsze wysyłał mi towar pierwszy, jakoś nigdy problemu nie było. Nie wierzę, że robiąc interesy z ludźmi, którzy siedzą na kilku forach poszukiwawczych nagle robi wała marandowi.
SaperDębica Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 WitamJakiś czas temu kupowałem od Yukona sprzet za kilka tys zl i wszystko bylo w porzadku. Wykrywacz sprawny zero problemow. Zamierzam w przyszlosci kupic kolejny sprzet od Yukona
marand9 Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Pawel80 A co to ma do rzeczy ? Ja z Yukonem siedziałem do późnych nocy i się przysłowiowo haha-liśmy ...Niestety. Fakt zaistniał . Może nie sprawdził ;) może ....?W sumie nie ma może ..wyrachowany sposób interesów cytuję Co ty chlopie do mnie jakies zale o wykrywaczu piszesz na czacie?nie umiesz emaila napisac?Jak sie cos kupuje to sie odrazu placi "
IdeL Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Marand9, jeśli zakupiony towar nie spełnia oczekiwań, to się go po prostu oddaje przy porozumieniu ze sprzedawcą, a nie sprzedaje dalej (z zamierzonym zyskiem). Ponadto obrzydliwy opis w aukcji jest baaaardzo odległy od bzdur które tutaj wypisujesz.Odpowiednio opisał cały ten mechanizm Proscan na swoim forum - i choć nie przepadam za nim, to nie sposób nie przyznać mu racji.Jakbyś siebie nazwał? jest kilka definicji ciebie samego" (jednocześnie). Szkoda, że tacy ludzie są w tym środowisku...IdeL
marand9 Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 ZA POROZUMIENIEM dobrze to ująłeś. Trudno komuś oddać towar bez adresu wtórnego A na Poscana zajrzę - dzięki
festung. Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 ZA POROZUMIENIEMdobrze to ująłeś.Trudno komuś oddać towar bez adresu wtórnego Kłamiesz!
yukon Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Chlopie,przeczytaj jeszcze raz to co piszesz,ja tobie wyslalem wykrywacz jako koledze z forum,nawet zaplacilem sam wysylke.Po tym jak ci go wyslalem napisales na czacie ze sam rezygnujesz z forum, i 3 razy wciskasz bledne haslo aby juz sie tam nie logowac,troche mnie to zdziwilo ale dzis juz wiem dlaczego tak zrobiles,poprostu jestes oszustem,prosilem Cie abys odeslal mi wykrywacz,jesli jest uszkodzony ten plastik,odpisales ze niechce ci sie na poczte chodzic!,dzis piszesz ze nie miales mojego adresu!?Przeciez na paczce ktora ci wyslalem byl moj adres zwrotny,poza tym wystarczylo zapytac gdzie masz odeslac wykrywacz,sciemniasz i krecisz jak zwykle,kazdy kto cie zna osobiscie wie ze jestes zakompleksionym oszustem,szkoda tylko ze ja sie o tym dowiedzialem po fakcie jak wtopilem kase.Tak jak napisalem wczesniej,ja wiem ze tej kasy nie odzyskam,bo tobie jak sie pluje w twarz,to mowisz ze deszcz pada,wiec prosze miej troche cywilnej odwagi i wplac te pieniadze na to konto bieszczadzkiego domu dziecka i jestesmy kwita,tak zachowasz minimum honoru.Jak ktos chce to moge mu podeslac na pw wszystkie emaile ktore wymienilem z marandem9 vel boratynka69,chyba ze chcecie abym je tu wkleil?Yukon.
woytas Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Panowie taka mała informacja - wasz pojedynek na innych forach mnie nie interesuje.Jesteście na Odkrywcy i stosujcie się do reguł TU panujących.
marand9 Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Woytas Sorki za całe zamieszanie . Niestety musze odpowiadać na każdego posta kolegów" Tym bardziej YukonoYukon - kiedy to Ci napisałem że mi się nie chce na pocztę latać ? Nie chciałem pisać wszystkiego ale niestety chyba muszę ponieważ jak nie wyłożę dosadnie kawy na ławę" to będziesz dalej się wybielał .Po tym jak ci go wyslalem napisales na czacie ze sam rezygnujesz z forum, i 3 razy wciskasz bledne haslo aby juz sie tam nie logowac,troche mnie to zdziwilo ale dzis juz wiem dlaczego tak zrobiles" - Znasz prawdziwy powód , na pewno nie był to powód wykrywacza , tym bardziej że prowadziliśmy korespondencję mailową wiec tutaj forum nie ma nic do rzeczy .O dziwo się zalogowałem ponownie ale od razu odciąłeś mi czat niby za przekleństwa . dobre :) Więc napisałem posta ? ponieważ jeszcze mogłem pisać . Okazało się że pojawiły się Twoje i kolegów" odpowiedzi na temat wykrywacza . Chcąc się ustosunkować do waszych wypowiedzi już nie mogłem ponieważ niby to przekroczyłem limit logowań . Dlatego mój post pojawił się dzięki uprzejmości Vel Skansena którego z tego powodu zaczęliście obrażać i jeździć po nim jak po szmacie . A ty Yukon wysłałeś mu pw że nie jest już mile widziany na Twoim forum . Nie wspomnę że temat wyleciał w powietrze ale że się pojawił tutaj temat złodziej" i po tym co napisałem - jakoś powrócił ze światów umarłych . Ja oczywiście dalej mam bana To tak na przystawkę A teraz do sedna : Piszesz mi że miałem adres na paczce . A Ty myślisz że ja jestem kolekcjonerem paczek z adresami które do mnie przychodzą ? Na mailu nic nie ginie wiec skoro chciałeś zwrot i utrzymywałeś ze mną kontakt mailowy mogłeś napisać adres do wysyłki i poprosić o mój nr konta .Chociażby dla pewności . Zrobiłeś to ? NIE ! To ja mam Cię łaskawie pytać o adres ? Ty chyba sobie ze mnie w tym momencie jaja robisz ! Rzekomo miałeś podobną sytuację że ktoś był nie zadowolony i chłopak Ci odesłał wykrywacz , Ty mu naprawiłeś , wysłałeś z powrotem i wszyscy byli zadowoleni . To dlaczego się pytam mi tego nie zaproponowałeś ? Nie zaproponowałeś ponieważ wyjaśniłem jak załatwiłeś tą sprawę w poście wyżej . Takich dlaczego jest wiecej Dlaczego nie poinformowałeś mnie ze będę musiał dokupić ładowarkę , dlaczego nie poinfornowałeś mnie o usterkach , dlaczego nie poinformowałeś mnie o stanie faktycznym dodatków ? Ciężko było ? Najwyraźniej . Powiem Ci dlaczego o tym mnie nie poinformowałeś - aby to do Ciebie w końcu trafiło . Ponieważ jak byś o wszystkim napisał to kupiec mógł by się nie znaleść lub cena wyjściowa zamiast 4000 pln wynosiła by 3000plnSkoro jesteś taki uczciwy mogłeś wystawić ten sprzęt na e-bay .Przecież sprzedawca z Ciebie pełną gębą " nie to co ja pikuś" . Ty był byś zadowolony że muszę zapłacić . A ja zadowolony że dostanę towar bez wad ukrytych. Można było ? Można . Ty byś miał dowód sprzedaży ja dowód zakupu i ewentualne reklamacje rostrzygnięte by zostały w try miga . Ale nie wystawiłeś tego sprzętu z tej samej przyczyny co wyżej . Uczciwy sprzedawca zawsze stara się jakoś dojść do porozumienia . Ty nie przyjmowałeś tego co piszę w mailach - wybrałeś drogę zwykłego polaczka" Dlaczego nie napisałeś wprost w tym wątku że wpłaciłem Ci 2800 pln w ciemno nie widząc wykrywacza - wiedząc tylko że doszedł na polski adres .Dlaczego nie napiszesz wprost co miałeś zrobić aby otrzymać resztę uzgodnionej sumy . Dlaczego nie napiszesz wprost że mnie szantażowałeś , obrażałeś , że mi groziłeś ......Sorry Yukon ale przegiąłeś po całej lini . Nigdy bym nie przypuszczał że możesz mnie w taki sposób załatwić , tym bardziej że gadało nam się bardzo sympatycznie na forum A teraz Marand stał sie public enemy nr1
Pablooos Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Nie jestem po niczyjej stronie i też nie znam Kolegów ze sporu. Panowie, zasady są w sumie proste przy kupnie-sprzedaży i chyba wszędzie obowiązują takie same. Umawiacie się na kwotę 4000zł, towar po wpłaceniu zaliczki zostaje wysłany do kupującego. Kupujący otwiera paczkę i jeżeli towar jest OK wysyła resztę kasy do sprzedającego lub jeżeli towar ma wady odsyła go a sprzedający odsyła wpłaconą zaliczkę. Przyjmując świadomie towar nawet jak jest uszkodzony AKCEPTUJESZ jego stan i jesteś zobowiązany do wpłacenia reszty umówionej kwoty która została ustalona !!!Zastanawia mnie tylko Kolego Marand, jeżeli stan był niezadowalający dlaczego przyjąłeś towar ? Po co w ogóle wystawiałeś tą aukcje ?
madmax78 Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Wyjaśnij, kolego Marand9, Twoje słowa z opisu z aukcji....''Mimo wszystko stan wizualny oceniam na 95 % , stan użytkowy na 100 % '' Czyli w zasadzie uszkodzenie plastiku nie ma wpływu na działanie wykrywacza ? Skoro wykrywacz miał Cię kosztować 4000 zł a zapłaciłeś 2800, ( o ile dobrze doczytałem ), to strasznie dużo sobie ''potrąciłeś'' za taką wadę...Na tej samej aukcji, wymienione są dodatki, które chyba nie mają żadnych wad...bo gdyby tak było to przecież byś o tym uczciwie napisał, tak ? Co wobec tego masz na myśli pisząc kilka postów wyżej.... @''Dlaczego nie poinformowałeś mnie ze będę musiał dokupić ładowarkę , dlaczego nie poinfornowałeś mnie o usterkach , dlaczego nie poinformowałeś mnie o stanie faktycznym dodatków'' Czyli były jeszcze jakieś inne usterki ? W opisie aukcji, nie ma o tym ani słowa.Co oznacza ''stan faktyczny dodatków'' ???
marand9 Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Pablooos Gdyby to było takie proste w rzeczywistości to by nie było tego tematu .Kupiłem wykrywkę w ciemno - przebywam w BG / wysyłka poszła na polski adres . Po otrzymaniu informacji od żony że dostałem paczkę wpłaciłem 2800 pln nie widząc go na oczy . Po jakimś czasie wpadłem do Polski na 2 dni . Sprawdzłem co przyszło i od razu napisałem, do sprzedawcy jakie mam ale ... i tak się zaczęła batalia ze sprzedawcą .... i dalej walczę Dlaczego go wystawiałem pytasz ? Prozaiczny powód .. dostałem możliwość wejścia w spółkę i handlować pewnym towarem na angielskim rynku . Aby mieć zaplecze finansowe / ponieważ to nie małe pieniądze / wystawiłem wykrywacz oraz inne przedmioty na aukcję . Chciałem odzyskać swój wkład a ponad górkę wysłać Yukonowi - ponieważ chujem nie jestem w brew pozorom i cudzych pieniędzy sie nie tykam . Za obelgi obiecałem sobie że Yukon z mojej kieszeni nie dostanie ani zeta jak się nie wywiąże z umowy . / tzw Okoń / i dlatego wykrywka poszła na aukcję . Nie wyszło z wiadomych przyczyn . Jak to napisał pewien kolega - taka reklama nie pomaga przy sprzedaży . I to tyle Madmax78 ZNASZ CENY MINELABA ? A co do dodatków z aukcji i z kupna - porównywałeś ? Najpierw przeczytaj cały wątek a potem się wypowiadaj . Jak porównasz i będziesz miał wątpliwości z chęcią odpisze Pozdr
Penetrator Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Tak się zastanawiam, czy nabycie towaru poprzez aukcje od osoby, która nie jest jej właścicielem, nie jest paserstwem?
marand9 Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 SORRY Woytas ale to muszę wkleić .Re: ?Postprzez hatsan38 » dzisiaj, o 22:20Ja jednak uwazam , ze temat powinien jednak jeszcze powisiec , a sprawa powinna zostac dokladnie wyjasniona . Bo nie jest to, wbrew pozorom pranie prywatnych brudow , a sprawa nasza, forumowa , publiczna , ze tak sie wyraze .Kwesti jakim osobnikiem jest Marand ,raczej nie musze wyjasniac . Znaja go dobrze ci , ktorzy odwiedzali wieczorami mini-czat . Zdecydowanie lepiej znaja go napewno te osoby , ktore przez zbytnia ufnosc podali mu do siebie dokladniejsze namiary jak, adres komunikatora czy tez ktorys z profili typu FC czy Nasza klasa.Kwestia Yukona to rzecz raczej bezdyskusyjna , bo tu za siebie mowia fakty . To ( jak potwierdzili to juz poprzednicy ) niezwykle rzetelny handlowiec . Ja rowniez spotykalem sie z nim na plaszczyznie handlowej i jedyny powod do narzekania mam taki , ze zbyt dlugo czekalem na dane potrzebne do przelania kasy :)Sprzet (jako ze uzywany) zostal wyslany mi bez pobrania pieniedzy i po mojej akceptacji ( na wyrazne zadanie Yukona) dobilismy targu .Tak samo bylo z transakcja Maranda i tu tak na zdrowy rozsadek : Jaki oszust wysyla sprzet warty 5 tys zl za ocean i nie pobiera zadnej zaliczki ?? Spotkaliscie sie z czyms takim ? Bo ja nie !Dodac musze ze sprzet jako dosc niecodzienna "zabawka wzbudzil u nas niemala sensacje . Sam Yukon poprosil o opinie na ten temat fachowcow , na ich prosbe ( takze na zyczenie przyszlego "klienta )zostaly wykonane i wklejone dodatkowe fotki , udzielono mase odpowiedzi na zadane pytania etc. etc. Poczem wydano opinie , ocene i w koncu wycene , rekojmie poniekad . Pozniej doszlo do transakcji , w trakcie ktorej ustalono wszystkie szczegoly , z tym najwazniejszym czyli gwarancja zwrotu ....A skad o tym wiem ?? Prosze Panstwa ! Ta sprawa byla publiczna . To byla niemalze sensacja roku . To o tym sporo gadalo sie na mini-czacie , komunikatorach itd . I raptem co ? Swiadkow brak ? A wystarczylo powiedziec slowo , wyrazic sprzeciw , powiedziec : "Marand klamiesz i nie bylo by afery .O powody milczenia "swiadkow nie pytam ...A dlaczego o tym pisze ? Bo ktos musi ... Bo prosze Panstwa Marand byl jednym z Was , ktos go tu zaprosil , ktos go znal , ktos poniekad za niego poreczyl ...Dla mnie sprawa jest oczywista . Marand to zlodziej i tyle . Ubolewac pozostaje teraz nad tym , ze teraz tam gdzies na innym forum zapewne oklamie i oszuka kolejnego uzytkownika , przy czyjejs milczacej akceptacji ... Mnie osobiscie boli fakt , ze czesc z Was wierzy temu klamcy , coz klamcy sie zawsze wierzy ...Pozdrawam wszystkich serdecznie " Hatsan o czym Ty człowieku piszesz ? Sorki ale to już zakrawa na sensację XXX wieku :)
radhar Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Penetrator masz zapewne na mysli tzw. Paserstwo nieumyslne.A kolega Marand9 skoro chcial odzyskac swoj wklad , jak pisze, to zapewne kol. Yukon po odeslaniu spowrotem sprzetu, odda pieniadze i po sprawie. Czy nie mozna tak tego zalatwic?
marand9 Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 Penetrator - wiesz kto to paser ? WIEC skończ swoje wywody ponieważ jestem pełnoprawnym właścicielem i pozdrów Yukona
marand9 Napisano 18 Sierpień 2014 Napisano 18 Sierpień 2014 radhal Naprawdę chciał bym ale już to raczej nie możliwe - za dużo czasu upłynęło i za dużo zostało powiedziane . Powiem tak . Ja przeżyję to że się wj..ałem i że muszę teraz się tłumaczyć .. A Yukon - kiedyś się nawinie na moją drogę z wykrywaczem i to nie będzie miła rozmowa . Ciul tam z wykrywaczem - za obelgi , za szantaż w stronę mojej żony , za groźby wpadnięcia na chatę itd ..... Za to Yukon ta sprawa dla mnie nigdy nie zostanie zamknięta .. To Ci obiecuję
yukon Napisano 19 Sierpień 2014 Napisano 19 Sierpień 2014 Przestań kłamać i zmyślać,każdy kto ma troche oleju w głowie widzi czyja tu jest wina,tłumaczenie że nie odesłałes wykrywacza bo nie podałem ci adresu to dobre jest dla 5-latków,ty czytasz to co piszesz?wytrzeźwiej i przeczytaj twoje tłumaczenia,zaplanowales to z premedytacja!Nie trzeba mnie znac wcale,aby na trzeźwo trafnie ocenić twoje poczynania zlodziejaszku,link poniżej,może i Proscana nazwiesz moim przydupasem" czy kolesiem z forum Wloczykij",oszczędz sobie wstydy chłopie. http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=3657&p=22331&hilit=Odkrywca#p22331Ty i interesy w Anglii?,wspólnik bankrut a ty w najlepszym razie za kratkami tak to bedzie. Do tego jak udało ci sie w PL zrobić interesy ,link na samym dole mojej wypowiedzi. Kazdy kto chce zobaczyć czarno na białym, kto prosił o zwrot wykrywacza,kto próbował różnych sposobów aby sprawe polubownie załatwić, niech napisze do mnie na pw,z przyjemnościa wyśle cała korenspondencje z tym oszustem. I prosze co można na twój temat znalesć w necie,to dlatego ukradłes mój wykrywacz bo masz długi?to taki jesteś uczciwy??chyba wystarczy tego wstydu jaki sobie narobiłes!**********************************Usunąłem link - nie związany z tematem. WoytasPost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 11:13 19-08-2014
alex_2013 Napisano 19 Sierpień 2014 Napisano 19 Sierpień 2014 taak... czytam i mi się włosy jeżą...nie byloby całej tej sprawy gdyby Yukon handlował tak jak rynek uczy.W głowie mi sie nie mieszczą transakcje sprzedaży pobraniowe bez pełnego pobrania ceny,za pół ceny rynkowej z ustalaniem na tzw gębę" ze ktoś wpłaci tyle a potem tyle. Chyba że sprzedaje się fakturą z określonym terminem płatności co w sumie i tak jest często sądownie nieściagalne. Wnioskuję iż jesteście- nie tylko internetowymi- znajomymi. Jest nauczka że znajomości to znajomości a interesy to interesy..i każdy dba o swoje jak umie:),gdybym wysyłał Klientom towar bez płacenia to moja firma już dawno by padła......Jeżeli komuś nie odpowiada używany towar za 50% ceny nowego produktu to zawsze może ustalić zwrot za pobraniem po otwarciu paczki, wtedy wie że otrzyma pieniądze z powrotem -także marne tłumaczenie Pańskiego niecnego występku Panie Marand- znalazł Pan sposób by cudzym kosztem- kosztem zaufania- mieć coś taniej- a zaufania w biznesie nie powinno być- na pewno nie pełnego....Niekoniecznie jeden z nich kłamie" jak napisał któryś z kolegów tu... zawsze jest taka opcja ze jeden chciał wcisnąc zużyte badziewie (chociaż ustalając odekwatną cenę) a drugi chcial oszukac na kase..i udało się obu:). Yukon więcej rozsądku na przyszłość! Na rodzinę nie można liczyć a co dopiero na dobrą wolę kupującego jakogośtam nawet Kolegi":)
woytas Napisano 19 Sierpień 2014 Napisano 19 Sierpień 2014 Myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu - obie strony miały czas i miejsce na przedstawienie swoich racji. Każdy okopał się na swojej pozycji.Tyle w temacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.