Skocz do zawartości

Auto terenowe do 7000 ZŁ

Mruk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 133
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Znaczy się zarejestrowac jako zabytek ;) ogolem zarejestrowany jest, hm ale w sumie jakby na to spojrzec inaczej to jak remontują zabytkowy budynek i w środku dają nowe ściany i czasem zmieniaja ich uklad to dalej jest zabytkiem więc wyobrazmy sobie że silnik i zawiecha sa tymi ścianami ;)

ozbije to mu zwrócą wartość, a tak na zwykłym OC dadzą mu grosze"

Albo ja czegoś nie rozumiem, albo jaja sobie robisz...
Od kiedy przy OC po samodzielnej" kasacji auta dostajesz odszkodowanie...

Dwa- już pal licho, czy to coś przejdzie rzeczoznawcę, ale czy wy znacie konsekwencje posiadania samochodu zabytkowego?

KTOŚ mu je przypadkiem rozbije, w teorii auto nie powinno jeździć na codzień, a w praktyce w mojej mieścinie jest gość co ma w124 na żółtych i jeździ nim codziennie ;) jeśli się samemu uszkodzi to płaci się karę za uszkodzenie zabytku itd, tyle wiem jako laik, a jak to jest to niech się martwi ;)

Pozdrawiam

Żółte tablice, to dość trudny temat. Generalnie możliwość" rejestracji auta na tych warunkach ocenia rzeczoznawca i to nie każdy. Auto musi w jakimś (bardzo znacznym) procencie spełniać warunki oryginalności (nie pamiętam czy 75%). Jak można przypuszczać, mogą zdarzyć się odstępstwa od tej zasady - np. gdy pojazd jest wyjątkowo cennym egzemplarzem dla kultury polskiej", mimo niespełnienia pewnych warunków oryginalności. W takim przypadku jednak to karoseria stanowić będzie podstawę oceny. Należy przypuszczać, że nikt się nie przyczepi nawet w przypadku zwykłego" Forda T jeśli będzie miał dorabiany lub przeszczepiany silnik z epoki", ale w przypadku iestarego" BMW, to już ... mało prawdopodobne.
Innym odstępstwem może być... nieformalna i niezarejestrowana gratyfikacja dla rzeczoznawcy, nieujęta w cenniku tego typu usług. Tak czy siak wiele zależy od dobrej woli" rzeczoznawcy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie