donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 kolego Kyrson, obecnie Minelab Sov GT, niedługo Minelabek E-Trac :)paul dla mnie wszystko w ziemi to skarby, złotych monet niestety nie trafiam :0
paul Napisano 29 Lipiec 2014 Napisano 29 Lipiec 2014 Nie chcę się czepiać", bo zapewne dla kolegi te znajdki są w jakiś tam sposób cenne,zachwycające , jedyne w swoim rodzaju i pozazdroszczenia godne. Ale po raz kolejny klikam na post ze skarbami z pola w tytule i zamiast dukatów, talarów i ortów (oczywiście super rzadkich )w ilościach niewiarygodnych ,tudzież pięknych, złotych, herbowych ,szlacheckich sygnetów wysadzanych brylantami ( a wszystko w fantastycznie zachowanym , pięknie zdobionym glinianym naczyniu - jak na skarby przystało), widzę najzwyklejszy mix najpopularniejszych znajdek, jakie na polu znaleźć można. Dlatego mam prośbę - może do tych skarbów" po prostu dodać cudzysłów?Po co ciągle oglądać sfatygowane boratynki wniebowziętych początkujących znalazców , którzy za rok albo dwa nie będą nawet chcieli się po takie same schylić?
HASAG40 Napisano 29 Lipiec 2014 Napisano 29 Lipiec 2014 paul dla jednych skarby dla drugich smieci?każdy zaczynał tak samo a jeżeli ty nawet nie raczysz się schylić po boratynkę to chętnie zobaczę ja i zapewne kilku innych forumowiczów twoje prawdziwe skarby jakie posiadasz.Nie chciałem się wcinac ale po tym co napsałeś to aż mnie zemdliło po co podcinasz komuś skrzydła czyżby coś cię zabolało?
donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 kolego paul, z szacunkiem dla pozostałych,z wykrywką biegam 4 lata, wszystkich fantów na forum nie zamieszczamy, jeśli dla Ciebie polne skarby to złoto, dukaty itp to gratuluję podejścia do hobby i nas, detektorystów. Ja się cieszę, gdy znajdę nawet skorodowaną boratynkę, ale cóż dla kolegi to badziew. Proszę pochwal się na forum swoimi znajdkami, skarbami, talarami. Że mam tyko 23 posty nie znaczy, że jestem z gimbazy ( nie obrażając normalnych gimbusów :))i wykrywacz dostałem od cioci Wandy !!!!!!!HASAG40 - rewelacyjna puenta, zapraszam w moje strony pzdr
donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 obiecane fotki z ekshumacji. Dotarliśmy do świadka który z polecenia czerwonoarmistów musiał pod lufami czerwonoarmistów pochować w przydrożnym dole 9 ciał niemieckich żołnierzy, mogiła miała być w sumie płytko...
donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 .... przy czwartym wykopie metodą promienistą jest !
donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 pogłębienie, żmudna praca, chłopaki z POMOSTU rewelacyjna ekipa !
donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 Nasza historia potwierdzona, ciekawa opowieść, pozostała cześć zdjęć jutro, a no i historia tej ekshumacji. Przygotowujemy się do kolejnych 4 mogił. Dla kolegi paula, działam w tej branży od dłuższego czasu, więc proszę mi nie ubliżać i pozostałym detektorystom, oprócz znajdowania tzw, destruktów boratynek" ( bardzo lubię te małe fajne monetki, może nawet lepiej od tych talarów i dukatów co paul ma cały wór )robię coś pożytecznego w tej branży. pzdr
donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 obiecane zdjęcie tylnego mostu od Dodga z II wojnyPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 11:57 30-07-2014
donniebrasco40 Napisano 29 Lipiec 2014 Autor Napisano 29 Lipiec 2014 koledzy admini, zmieńcie tytuł wątku na polne" skarby i nie tylko. Bo brakuje dukatów, a i tylne mosty wstawiam :)
eksplorator1995 Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Też mnie rozwalają takie docinki bezsensowne, albo za przeproszeniem ból d..y mają co niektóre osoby, albo są jakieś niewyżyte... Wiecznie jakieś problemy, zakompleksione osoby. Dla każdego poszukiwacza słowo SKARB to kilka różnorodnych myśli, tak więc donniebrasco życzę owocnych łowów i samych przyjemnych wypadów :), a tym 'jadem' pterodaktylów nie ma co się łamać :).Pozdrawiam prawdziwych poszukiwaczy!
paul Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Zły dzień był wczoraj. Zbłądziłem. O wybaczenie proszę.
donniebrasco40 Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 kolejne fotki z ekshumacji, nieśmiertelnik,
donniebrasco40 Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 szturm piechoty. Poza tym kilka guzików, złoty łańcuszek i obrączka, reszta chyba rozszabrowana w epoce przez rosjan. dziwne że te odznaczenie, łańcuszek i obrączkę przegapili
bjar_1 Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Z zamazywaniem nazwy miejscowości i twarzy też sie chyba zagalopowałeś...W dniach 24-25 VII 2014 r. przeprowadziliśmy ekshumację szczątków 10 żołnierzy niemieckich w miejscowości Sitno, pow. golubsko-dobrzyński, woj. kujawsko-pomorskie. Ich ciała zostały pozbierane z okolicy po przejściu frontu i pochowane na terenie żwirowni przez miejscową ludność cywilną. Działalność człowieka oraz procesów stokowych spowodowały, iż grób znajdował się na głębokości ponad 3 m. Przy szczątkach znaleźliśmy 2 żołnierskie znaki tożsamości".http://www.pomost.net.pl/galeria/241/album/index.html
donniebrasco40 Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 bjar, chłopaki z pomostu prosili aby wszelkie dane na zdjęciach zamazać, tylko pod tym warunkiem mamy prawo fotografowania i dysponowania fotami
donniebrasco40 Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 nie chodzi o tajemnicę, ale żeby pomostowcy się nie puszyli :)ale to dla Ciebie bjar
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.