sonicsquad Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 Na wrak natrafili robotnicy pracujący przy modernizacji nabrzeża pod mostem Trzebnickim we Wrocławiu.Cały tekst: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,16289457,Tajemnicze_znalezisko_wylowione_z_Odry__Zardzewiala.html#ixzz36th9thLy:) może coś ciekawego?
ERWIN Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Dzisiaj Radio Wrocław poinformowało, że znalezisko przekazano już do skupu złomu....
steell Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 Musiał by mieć wybite wafenamty inaczej to tylko stal do przetopienia.
marecki. Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 a co tam sie dzieje ze ten brzeg taki rozkopany az na promenadzie ?
sonicsquad Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Kanały powodziowe nam robią plus regulacja i pogłębianie.... :)
marecki. Posted July 9, 2014 Posted July 9, 2014 no to tam sa trzy kanaly , jeden do zeglugi , jeden irygacyjny i jeden przelewowyapropo tych remontow bo widze ze w wielu miejscach na duzym terenie odkryta jest ziemia , mozna wyskoczyc tam z wykrywaczem , moze wyjsc duzo ciekawych fantow waly te powstaly w sposob sztuczny i budowali je jency wloscy w 1905 r jak sie nie myle co do daty ziemie z gruzem mogli czerpac z wysypiska co trafiala w czasie rozbierania fortow na mocy francuskich zarzadzen jakie powstaly po zajeciu miasta przez nich i gdy zniszczono w ten sposob pieknie ufortyfikowane miastoto moje rodzinne okolice , przez ten most smigalem przez 20 lat do pracy :) szkodaze nie moge byc tam teraz :(dzieki sonicsquad !!
Bolex Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 marecki , daleko mi do morza bo jestem z terenow gor , o jakich wiezniach wloskich mowisz jest to bardzo ciekawe , mozesz rozwinac swoja wiedze na ten temat
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.