tomciuncio Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 W okolicach Poznania pola sa coraz bardziej dostępne. Każdego dnia widzę nowe obszary działalności gospodarczej, które są gotowe na przyjęcie mnie. Teraz w zasadzie to i tak robię łąkę gdzie ktoś już byl, ale bardzo slabo szukał lub sprzęt slaby bo wyciagam tam monetki. Dziwna sprawa... ja jak ide w teren to staram się być dokładnym. Dzisiaj lece trzeci raz czesac to miejsce, ale w zasadzie wychodzą tylko monety z okresu od 1900 do 1945... na domiar zlego jedno tylko sreberko i boratynka. Nie wiem czy mi sie chce dalej je wyciagac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2014 Dobrze, że chociaż sreberko, ja od LIPCA ubiegłego roku żadnego ( oczywiście chodzi mi o moniaki ) :). Tutaj znajdka z pola znajomego :), teraz na weekend, jak widać pola skoszone :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2014 1 Pfennig 187X :). Co raz więcej poletek się zwalnia :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Jeszcze tydzień-dwa i jazda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2014 Już nie mogę się doczekać, a takie pytanko mam. Po skoszonym jak chodzicie to mocno trzymacie wykrywacz, żeby cewka jak najbliżej ziemi była czy po prostu tak machacie, aby machać :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 No a jaki jest sens machania na wysokości kolan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2014 Zależy po czym się chodzi :D, bo niektórym to czasami ręka odpada chodzi mi np. po jęczmieniu, że jak potrącasz łodygi" to te 5-8 cm tracisz, ale generalnie lepszy rydz niż nic :D. Najgorzej jak obfite pole, a jest rzepak, bo wtedy to się nie da w ogóle chodzić :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 a może warto poświęcić 1-2 godz. przed poszukiwaniem i poturlać się po rżysku? zawsze się trochę ugniecie!moja cewka w f5 jest tak sprytna", że między sterczące łodygi się mieści.a tak w ogóle to po tym samym terenie, już po orce, jeszcze ze 2-3 razy chodzę. i wierzcie mi, ciągle coś wychodzi.ziemia rodzi!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Wiadomo, że rodzi - ja mam kilka pól po których chodzę może już od 10 lat, a po każdym - kilka razy w roku. I na znaleziska nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Pola są dla cienkich bolków jak powszechnie wiadomo,że też Wam nie szkoda cewki w gnojówkę pchać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Dość już chaszczy komarów, kleszczy i żmij! Krótkie spodenki, bez koszulki co by się opalić, na nogi trampeczki i w pola :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Tia...jeszcze kocyk,serniczek i stringi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2014 NIeee bjar... Sandałki i skarpetki haha i majteczki do tego, bez spodenek i koszuleczki :D. Bjar masz rację, także mam dość kleszczy, komarzyc wielkich, kleszczorów i innych owado-pożeraczów.Tak na poważnie to cuma fajnie masz, że się mieście między łodygami zawsze można manewrować między łodygami rzepaku :). I też się zgodzę z wami chłopaki, że są takie pola co cały czas rok w rok coś wychodzi, ja szukam 2 i pół roku, a co sezonik po orce wiecznie mnie pewne pole zaskakuje jak nie sreberka to coś bardzo fajnego :). Jak to się mówi nie ma miejsc przechodzonych :).Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Kocyk się ubrudzi, serniczka nie lubię, a striny wolę na damskich dupskach, ale jak ktoś lubi, to nie wnikam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Striny to podstawa na polach,każdy stary wyjadacz takie nosi w upale.Zasada działania identyczna jak w rowie melioracyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Chyba się nie skuszę, starym wyjadaczem nie jestem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 Żałuj,ja nawet po bułki zakładam takowe i se chwale w niebiosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 A żona w bokserkach :D Czyżby ukryta opcja genderowska? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 wersja dla kopiących w lasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 :)Gdyby zza krzaków wyszedł mi koleś w takich gaciach, struś pędziwiatr byłby przy mnie jak żółw.... A gabaryty mam słuszne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 No cóż...misterna akcja prowokacyjna mająca na celu dekonspiracje zboczeńców na forum przynosi zaskakujące rezultaty! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2014 A to wszystko moja wina ehhh.... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 21 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2014 Panowie, pierwszy srebrnik z pola :). Jutro odświeżę swoją galeryjkę w moich odkryciach to zobaczycie polne znajdki :).1/24 talara - zdrów :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 22 Lipiec 2014 Share Napisano 22 Lipiec 2014 eksplorator, fajnie że ciągniesz dalej temat.tak w ogóle to jestem fanem Twoich odkryć.życzę fajnych trafień!w moich stronach na polach nic się nie dzieje.rolnicy czekają. tylko na co?serca chłopy nie macie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 22 Lipiec 2014 Share Napisano 22 Lipiec 2014 tam, gdzie w zeszłym roku rosło zboże, w tym sezonie posadzone ziemniaki. a to jedno z ciekawszych pól.jeszcze dłużej trzeba będzie czekać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.