Skocz do zawartości

Wielkie odliczanie na rozpoczęcie sezonu w ornych polach :)! cz. 1

eksplorator1995

Rekomendowane odpowiedzi

W okolicach Poznania pola sa coraz bardziej dostępne. Każdego dnia widzę nowe obszary działalności gospodarczej, które są gotowe na przyjęcie mnie. Teraz w zasadzie to i tak robię łąkę gdzie ktoś już byl, ale bardzo slabo szukał lub sprzęt slaby bo wyciagam tam monetki. Dziwna sprawa... ja jak ide w teren to staram się być dokładnym. Dzisiaj lece trzeci raz czesac to miejsce, ale w zasadzie wychodzą tylko monety z okresu od 1900 do 1945... na domiar zlego jedno tylko sreberko i boratynka. Nie wiem czy mi sie chce dalej je wyciagac.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 121
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Zależy po czym się chodzi :D, bo niektórym to czasami ręka odpada chodzi mi np. po jęczmieniu, że jak potrącasz łodygi" to te 5-8 cm tracisz, ale generalnie lepszy rydz niż nic :D. Najgorzej jak obfite pole, a jest rzepak, bo wtedy to się nie da w ogóle chodzić :D.

a może warto poświęcić 1-2 godz. przed poszukiwaniem i poturlać się po rżysku? zawsze się trochę ugniecie!
moja cewka w f5 jest tak sprytna", że między sterczące łodygi się mieści.
a tak w ogóle to po tym samym terenie, już po orce, jeszcze ze 2-3 razy chodzę. i wierzcie mi, ciągle coś wychodzi.
ziemia rodzi!

pozdro!

NIeee bjar... Sandałki i skarpetki haha i majteczki do tego, bez spodenek i koszuleczki :D. Bjar masz rację, także mam dość kleszczy, komarzyc wielkich, kleszczorów i innych owado-pożeraczów.

Tak na poważnie to cuma fajnie masz, że się mieście między łodygami zawsze można manewrować między łodygami rzepaku :). I też się zgodzę z wami chłopaki, że są takie pola co cały czas rok w rok coś wychodzi, ja szukam 2 i pół roku, a co sezonik po orce wiecznie mnie pewne pole zaskakuje jak nie sreberka to coś bardzo fajnego :). Jak to się mówi nie ma miejsc przechodzonych :).
Zdrów!

eksplorator, fajnie że ciągniesz dalej temat.
tak w ogóle to jestem fanem Twoich odkryć.
życzę fajnych trafień!

w moich stronach na polach nic się nie dzieje.
rolnicy czekają. tylko na co?

serca chłopy nie macie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie