Weteran-39 Napisano 22 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Odnaleziono wrak samolotu z czasów II wojny światowej, który rozbił się podczas ćwiczeń żołnierzy mających niedługo potem walczyć na frontach Europy. Teraz pasjonaci historii chcą wydobyć i odrestaurować wrak. USA jezioro Michigan.Taką informacje i film z poszukiwań można znalezć w wiadomosciach onet--ciekawostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 22 Czerwiec 2014 Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Na dnie jeziora pozostaje jeszcze około 60 płatowców ....pozostałość po szkoleniu 17.000 pilotow."http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=679627#1156309 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
losiu2 Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 To prawda że mają przestać eksplorować to jezioro? Ostatni wydobyty ma być chyba Devastator. Albo mój słaby angielski spłatał mi figla i coś opacznie zrozumiałem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 9 Styczeń 2018 Share Napisano 9 Styczeń 2018 @ ... rozbił się podczas ćwiczeń żołnierzy mających niedługo potem walczyć na frontach Europy"_________________________________________Głównie na frontach Dalekiego Wschodu, albowiem chodzi tu o operacje szkolnego lotniskowca USS Wolverine na Jeziorze Michigan. Służył on do szkolenia lotników USN i USMC, a tych w Europie było jak na lekarstwo.Lotniskowiec śródlądowy" Wolverine funkcjonował od marca 1942 do grudnia 1947, ale szkolenie na nim zakończono w październiku 1945. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.