gumis1984 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Witam mam coś takiego wstępnie srebny talar ale chciał bym się upewnić bo nie pasuje mi to coś dookoła i to coś na czole proszę o więcej informacji na jej temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grand21 Napisano 17 Czerwiec 2014 Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Często monety wykorzystywane były jako elementy ozdób/biżuteri, jak w Twoim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 A czy to może być rzeczywiście ta właśnie moneta jaką ona może mieć wartość tak pytam bo raczej jako srebro złom niema zbytniej wartości ale pamiątka napewno tym bardziej że pierwsze sreberko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Czerwiec 2014 Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Lenistwo, to straszna choroba...Np:http://www.muenzen-ritter.de/54432-bayern-koenigreich-ludwig-ii-siegestaler-1871-ss-vz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Dziękuję. Ciekawy jestem czy jest szansa znaleźć właściciela takiego medalionu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 20 Czerwiec 2014 Share Napisano 20 Czerwiec 2014 posiadaczem takiego medalionu mógł być niemal każdy, więc marna szanse... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Koledzy a podpowiedzcie jeśli to możliwe. Nie jestem materialistą ale bardziej się opłaca go sprzedać czy lepiej zostawić go sobie w kasetce dla potomnych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 tja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Sprzedaj, pewnie łykniesz parę stówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 pińćset... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2014 To poczekam potomni będą mieli większą radochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 oooooooooooooooo widzę ,że wycena wróciła ..... chyba , że co wolno wojewodzie to nie tobie smr...... " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 jakiś problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 tyfus (13701 / 94) 2014-06-23 09:05:23Ja również sądzę, że zaniżyłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Generalnie to nie każdy jest na tym forum od kilku lat, a skoro ktoś dobrze zna regulamin forum, to po co naśmiewa się z innych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Ja się nie naśmiewam*...Po prostu kilka dni temu przewinęła się w pewnym wątku dyskusja o nieustannych prośbach o wycenę... Prośbach, które nader często nowi Użytkownicy składają...* no, może trochę z Tyfusa, bo ja bym miast pińcet obstawiał fefnaście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 generalnie zdobywanie wiedzy nie boli i nic nie stoi na przeszkodzie żeby każdy inny" zapoznał się z regulaminem i do niego się stosował... czy to takie trudne nauczyć się czytać ze zrozumieniem?? proponuję kłódkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Czerwiec 2014 Share Napisano 23 Czerwiec 2014 a ja jako typowy oportunista i forumowy burako-gnębiciel - proponuje dalsze kasztanienie w temacie...jak juz wcześniej (kiedyś) pisałem, jestem na ANTY do wycen, a szczególnie futro mi się jeży (nie wiem w którym miejscu) jak owi" na Forum te tematy poruszają, gdzie ID jest bardziej na dalszym planie a momona na pierwszym...a jak komuś się nie podoba - powiem Pani...czyli... pińćset fefnaście i będzie oki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Przpraszam bardzo za poruszenie tematu i przyznaję się nie doczytałem regulaminu dlatego już w żadnym wypadku nie będę prosił o wycenę. Jeszcze raz kolegów przepraszam i kto uwierzy a kto nie jego sprawa bardziej zależało mi na identyfikacji a jeszcze bardziej gdybym znalazł właściciela. Tak więc proszę o zamknięcie tematu aby nie potrzebnie nie drażnić się nawzajem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 też przepraszam za kpiny z mojej strony, ale w ostatnim czasie zmorą tego Forum właśnie stają się wyceny"...wszystko zależy od sposobu podejścia do tematu, ale mnie to irytuje (i chyba nie tylko mnie) - byłem, jestem i będę przeciwny takim tematom na Forum.np.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=711784#1591428może jeszcze cos w temacie się znajdziehttp://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=wyceny&ws=txt&id_forum=all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis1984 Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Prośba była nieumyślna jest to moje pierwsze takie znalezisko a chodzę od kwietnia sporadycznie ponieważ nie pozwala praca i moje wypady trwają przeważnie 1,5godziny dziennie dlatego dla kolejnych wymówek wyjścia mam teraz pretekst że można znaleźć coś naprawde fajnego Pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość oraz mam nadzieję do pochwalenia się kolejnymi fajnymi znaleziskami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.