Skocz do zawartości
  • 0

Amerykańska miedziana rurka z wysuwaną miarką

bassista

Pytanie

Napisano
Jak w temacie. Długość ok 15cm, średnica ok 1,5cm grubość ścianki ok 1mm. Na początku myślałem, że to siłownik od jakiegoś samolotu ale po oczyszczeniu jednego z końców wyszła miarka. Rejon znaleziska - zachodniopomorskie, wokół okopy radzieckie i niemieckie. Wygląda na to, że jest to rurka miedziana ale skala jakby z nierdzewki

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
@gewal
nie zauważyłem Twojego postu ale chyba masz rację. Ciśnieniomierz ołówkowy. Pytanie, czy idzie to wydatować (wojenne, czy późniejsze) i czemu skala jest taka a nie stała?
Napisano
Skala nie jest stała, bo sprężyna nie ma liniowej charakterystyki. Im bardziej ją ściskasz, tym większej musisz użyć siły do takiego samego skoku. To dlatego skala się zagęszcza.
Napisano
Jak w temacie. Długość ok 15cm, średnica ok 1,5cm grubość ścianki ok 1mm. Na początku myślałem, że to siłownik od jakiegoś samolotu ale po oczyszczeniu jednego z końców wyszła miarka. Rejon znaleziska - zachodniopomorskie, wokół okopy radzieckie i niemieckie. Wygląda na to, że jest to rurka miedziana ale skala jakby z nierdzewki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie