Skocz do zawartości
  • 0

Właz, płyta pancerna?

Tominew

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich pasjonatów ciężkiego sprzętu, proszę o identyfikację tej oto niedawno znalezionej płyty, włazu? Czy macie jakieś sugestie związane z tym oto znaleziskiem? Przybliżone wymiary to 52x58cm, jest dość precyzyjnie wykonana, więc możliwe że jest niemiecka. Czekam na info od znawców tematu.
Pozdrawiam
Tominew

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki Panowie za pomoc , to bardzo ułatwiło nam określenie jakie wozy i części do nich znaleźliśmy :)
Pozdrawiam
Tominew
Napisano
no przecież oryginalne dołączył woody" . A z zewnątrz to betka bo to właz podłogowy. no chyba że zobaczysz zdjęcie Shermana do góry gąskami ;o)
Napisano
Dzięki Panowie za pomoc , to bardzo ułatwiło nam określenie jakie wozy i części do nich znaleźliśmy :)
Pozdrawiam
Tominew"

Jak widać sukces chce mieć wielu ojców . Pisząc znalezliśmy"
Tominew ma na myśli chyba wszystkich kopaczy w kraju , a ponieważ zalicza się do tej grupy , też uważa że coś znalazł .
Zdjęć pozostałych części Tominew nie podeśle bo go tam nie było .
Znaleziono oprócz włazu ewakuacyjnego do Shermana , szpilki do Pantery , nakładkę zimową do T-34 i kawałek pancerza wyrwany z czołgu 50x50 cm .

Wcześniej w tym miejscu kawał pancerz IS2 .

Czyli bez rewelacji i sensacji .
Napisano

Witam wszystkich pasjonatów ciężkiego sprzętu, proszę o identyfikację tej oto niedawno znalezionej płyty, włazu? Czy macie jakieś sugestie związane z tym oto znaleziskiem? Przybliżone wymiary to 52x58cm, jest dość precyzyjnie wykonana, więc możliwe że jest niemiecka. Czekam na info od znawców tematu.
Pozdrawiam
Tominew

Napisano
masz rację Yoony . zasugerowałem się wcześniejszymi odpowiedziami , jedni podawali że to pantera a drudzy t-34 . przy czym widziałem do teciaka właz więc zasugerowałem się że pantera. Ale widzę że na odkrywcy nie tylko ja błądzę .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie