symenio Napisano 28 Kwiecień 2014 Autor Napisano 28 Kwiecień 2014 Witam, Chciałbym Was spytać drodzy koledzy, czy ten bagnet jest oryginalny? Kolega chce mi go sprzedać ale mam małe zastrzeżenia. Dla mnie wygląda... zbyt pięknie? Co o nim sądzicie?
por.pil.020 Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 Dokładnie, jest to spolerowany szajs, jak wszystkie bagnety tego gościa. Okładki i śrubki to kopie, zatrzask tez (sic!). Nieraz w komentarzach tego goscia widac ze dany bagnet kupil kompletny kilka tygodni wczesniej po czym rozkrecil na czesci, spolerowal i wszystko puscil osobno dla kasy... takie niszczenie zabytkow powinno byc jak dla mnie karalne :) np. robotami publicznymi hehe
viator01 Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 Jest mocno szlifowany i nie mam pewności jeśli chodzi o okładki - nie widać dobrze na tych zdjęciach. Wartość na pewno po tych zabiegach nie jest zbyt wielka :(
Kriczer Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 widać i to bardzo dobrze, że okładki to lipa a sam bagnet przypomina bardzo sprzedawane przez nie jakiego motyla8086 na alledrogo którego kwestia poruszana była w temacie allegro na głównym
viator01 Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 No i to jest ten geniusz, który potrafi nawet śruby wypolerować :)Osobiście bym się nie rzucał, lepiej kupić jakiś gorszy z oryginalnymi okładkami - bardziej cieszy w kolekcji, a pewnie będzie tańszy
Kriczer Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 raz na kilka miesięcy na allegro jakiś strych można kupić za rozsądną kwotę, a ten sobie odpuść bo ani to ładne, okładki kopia i nad samym bagnetem bym się zastanowił
Pytanie
symenio
Chciałbym Was spytać drodzy koledzy, czy ten bagnet jest oryginalny? Kolega chce mi go sprzedać ale mam małe zastrzeżenia. Dla mnie wygląda... zbyt pięknie?
Co o nim sądzicie?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.